Sinipiian blogi

Sinipiian blogissa kodin siivoukseen ja vaatehuoltoon liittyvistä arjen oivalluksista kirjoittavat kaksi perheenäitiä, Essi Kirkkonummelta sekä Taija Torniosta. Blogissa vierailee välillä myös muita kirjoittajia. Tervetuloa inspiroitumaan ja lukemaan lisää!

Hei! Olen Essi, yrittäjä ja perheenäiti Kirkkonummelta. Perheeseeni kuuluu urheileva puoliso, kolme teiniä, kissa ja koira. Siivottava ei siis lopu kesken meidän talossa! Olen hiukan siivoushullu ja minusta olisi ihanaa, jos olisi aina mahdollista pitää koti hohtavan puhtaana. Koska työskentelen usein kotitoimistolta käsin, kodin siivous on minulle erityisen tärkeää myös työssä jaksamisen kannalta.

Viihdyn kaupassa siivoustarvikehyllyllä ja usein inspiroin itseni siivoamaan hankkimalla jonkin uuden siivoustarvikkeen, jonka avulla siivous sujuu! Kodin haasteellisin siivouskohde on eteisen, olohuoneen ja ruokailutilan valkoiseksi maalattu puulattia. Tulen kirjoittamaan täällä Sinipiaan blogissa omista siivousideoistani ja -tavoistani. Toivottavasti viihdyt mukana ja saan innostettua sinutkin siivoamaan!

Hei! Täällä esittäytyy Taija, toinen Sinipiika-blogin kirjoittajista. Olen kahden pienen lapsen äiti Pohjois-Suomesta. Perheeseeni kuuluu lasteni lisäksi puolisoni sekä usein sohvan parhaimmalta paikalta löytyvä suomenajokoira.

Vietän tällä hetkellä päivät kotona lasteni kanssa. Ennen äitiyslomalle jäämistä pyöritin siivouspalveluyritystä useamman vuoden ajan, joten minulla on kokemusta monenlaisien kotien siivoamisesta. Mutta kuten sanotaan, suutarin lapsilla ei ole kenkiä, eikä meilläkään kotona ole aina siistiä. Lasten ja koiran kanssa eläessä tulee sotkua, ja välillä täytyy tehdä päätös, haluaako kaiken vapaana olevan ajan käyttää siivoamiseen vai johonkin muuhun – itselläni valinta on usein se muu. En voi siis mitenkään päin kutsua itseäni himosiivoojaksi.

Olen kuitenkin omaksunut siivoamisen osaksi arkeani ja olen keksinyt erilaisia rutiineja ja oikoteitä, joilla koti pysyy suhteellisen siistinä vähemmällä vaivalla. Täällä Sinipiika-blogissa jaan näitä vinkkejä ja omia siivoustapojani teidän kanssanne.

Katso blogit kategorioittain

Pienennä valikko
Anne MelenderAsuntoautoAutoiluAuton sisätilojen puhdistusblogiEkologinen siivousEssiEteinenGrillin puhdistusIkkunanpesuJoulusiivousJuhlatJärjestelyJääkaapin pesuKaappien järjestelyKaappien siivousKalkinpoistoKeittiöKesäkevätKevätsiivousKierrätysKodinkoneiden puhdistusKosketuspinnatkylpyammeKylpyhuoneen pesuLahjavinkitLajitteluLastenhuoneen siivousLattiakaivon puhdistusLattian pesulattianpesulattiatLeivinuunin puhdistusMatonpesumopitmoppausmoppiMuuttosiivousNarutOlohuoneen siivousPesuaineetPianopihaPikasiivousPuulattian puhdistaminenPyykin kuivausPölynpyyhintäRemonttiSaunan pesusiivousSiivous lapsiperheessäSiivous lemmikkiperheessäSiivouspäiväSiivousrutiiniSiivoussoodaSiivoustarvikkeiden huoltoSiivousvinkitSilitysSuosikkituotteetSyksySyksyn siivousvinkitSäilytysTaijataittomoppiTakan puhdistusTalviTarinoita siivouksestaTekstiilien puhdistusTelevisioterassiTerassi ja parvekeTiskausTuuletusUunin puhdistusVaatehuoltowc
Näytä lisää kirjoituksia