Sinipiian blogi

Sinipiian blogissa kodin siivoukseen ja vaatehuoltoon liittyvistä arjen oivalluksista kirjoittavat kaksi perheenäitiä, Essi Kirkkonummelta sekä Taija Torniosta. Blogissa vierailee välillä myös muita kirjoittajia. Tervetuloa inspiroitumaan ja lukemaan lisää!

Hei! Olen Essi, yrittäjä ja perheenäiti Kirkkonummelta. Perheeseeni kuuluu urheileva puoliso, kolme teiniä, kissa ja koira. Siivottava ei siis lopu kesken meidän talossa! Olen hiukan siivoushullu ja minusta olisi ihanaa, jos olisi aina mahdollista pitää koti hohtavan puhtaana. Koska työskentelen usein kotitoimistolta käsin, kodin siivous on minulle erityisen tärkeää myös työssä jaksamisen kannalta.

Viihdyn kaupassa siivoustarvikehyllyllä ja usein inspiroin itseni siivoamaan hankkimalla jonkin uuden siivoustarvikkeen, jonka avulla siivous sujuu! Kodin haasteellisin siivouskohde on eteisen, olohuoneen ja ruokailutilan valkoiseksi maalattu puulattia. Tulen kirjoittamaan täällä Sinipiaan blogissa omista siivousideoistani ja -tavoistani. Toivottavasti viihdyt mukana ja saan innostettua sinutkin siivoamaan!

Hei! Täällä esittäytyy Taija, toinen Sinipiika-blogin kirjoittajista. Olen 1-vuotiaan pienen pojan äiti Pohjois-Suomesta. Perheeseeni kuuluu poikani lisäksi puolisoni sekä usein sohvan parhaimmalta paikalta löytyvä suomenajokoira.

Olen tällä hetkellä hoitovapaalla poikani kanssa, joten vietän suurimman osan päivistä kotona. Ennen äitiyslomalle jäämistä pyöritin siivouspalveluyritystä useamman vuoden ajan, joten minulla on kokemusta monenlaisien kotien siivoamisesta. Mutta kuten sanotaan, suutarin lapsilla ei ole kenkiä, eikä meilläkään kotona ole aina siistiä. Lapsen ja koiran kanssa eläessä tulee sotkua, ja välillä täytyy tehdä päätös, haluaako kaiken vapaana olevan ajan käyttää siivoamiseen vai johonkin muuhun – itselläni valinta on usein se muu. En voi siis mitenkään päin kutsua itseäni himosiivoojaksi.

Olen kuitenkin omaksunut siivoamisen osaksi arkeani ja olen keksinyt erilaisia rutiineja ja oikoteitä, joilla koti pysyy suhteellisen siistinä vähemmällä vaivalla. Täällä Sinipiika-blogissa jaan näitä vinkkejä ja omia siivoustapojani teidän kanssanne. Saatanpa ottaa teidät joskus myös videomuodossa mukaan siivoushetkiini!

Katso blogit kategorioittain

Pienennä valikko
Anne MelenderAutoiluAuton sisätilojen puhdistusEkologinen siivousEssiIkkunanpesuJoulusiivouskaappien järjestelykaappien siivousKeittiöKesäKevätsiivousKierrätyskylpyammeKylpyhuoneen pesuLajitteluLattian pesuMatonpesuMuuttosiivousNarutOlohuoneen siivousPikasiivousPyykin kuivausPölynpyyhintäSaunan pesuSiivous lapsiperheessäSiivous lemmikkiperheessäSiivouspäiväSiivousrutiiniSilitysSyksySäilytysTaijaTalviTarinoita siivouksestaTekstiilien puhdistusTerassi ja parvekeTiskausTuuletusUunin puhdistusVaatehuoltowc
Näytä lisää kirjoituksia