Puhtaiden merten puolesta. Sinin kesätuotteet on valmistettu vanhoista kalaverkoista.

Kesän 2023 SINI-sesonkituotteet on valmistettu merestä kerätyistä kalaverkoista

Tänä kesänä kauppojen hyllyistä ja Sinituotteen verkkokaupasta voi löytää tyylikkäitä siivousvälineitä, joiden valmistusmateriaali ei ole aivan tavanomainen. Tummanvihreän ja -sinisen väriset vessa-, tiski-, juures- ja kylppäriharja sekä Sinisanko on valmistettu meristä kerätyistä kalaverkoista. Kesäisten väriensä ansiosta nämä erityiset siivousvälineet sopivatkin mainiosti kesäisiin siivouspuuhiin ja vaikka mökille tuliaisiksi.

Tutustu tuotteisiin >>

Millä tavoilla kalaverkkotuotteet eroavat muista vastaavista Sinituotteen siivousvälineistä?

Kesän sesonkituotteiden väri on merkittävin ero vastaaviin tuotteisiin verrattuna, sillä käsituntumalla tuotteet ovat aivan yhtä laadukkaat ja mukavat käyttää. Kaikki Sinituotteen siivousvälineet käyvät läpi huolellisen testauksen, ennen kuin ne päätyvät myyntiin, joten tuotteiden laadusta voidaan mennä takuuseen.

Miksi tuotteiden valmistusmateriaalina on juuri kalaverkko?

Maailman meriin jäävät pyydykset ovat vakava ympäristöongelma. Pyydykset ovat kestävää tekoa, eivätkä ne hajoa meressä, joten verkot koituvat monen meressä elävän kalan ja nisäkkään kohtaloksi. Me Sinituotteella etsimme jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää kierrätysmateriaaleja ja samalla tavoitteenamme on löytää ratkaisuja ympäristön haasteisiin.  Meriin päätyy hylättyjä pyydyksiä useista eri syistä, mutta yhtä kaikki ne ovat vakava ympäristöongelma. Pyydysten kerääminen ja uusiokäyttö on siis erittäin tärkeää.

Miten kalaverkko muuntuu siivousvälineeksi?

Kalaverkkotuotteiden valmistus onkin kiinnostava prosessi. Lähdetään liikkeelle raaka-aineesta eli pyydyksistä. Tehtävään erikoistunut kolmas osapuoli kerää verkot, siimat ja köydet esimerkiksi satamista ja verkkojen valmistajilta. Tämän jälkeen pyydykset lajitellaan niiden tyyppien mukaan, pestään, kuivataan ja muutetaan uusien tuotteiden raaka-aineeksi, pelleteiksi. Pelleteistä valmistetaan sitten uusia tuotteita, kuten meidän siivousvälineitämme.