Puhdas koti juhlakauteen suomalaisilla siivousvälineillä

Kodin siivous sujuu helposti, kun muistaa tarttua toimeen säännöllisesti. Jos haluat siivota kodin perusteellisemmin, kannattaa suunnitella ja jaksottaa siivous useammalle päivälle. Toimivat ja puhtaat siivousvälineet auttavat. Puhtaassa kodissa on mukavaa viettää aikaa rentoutuen tai kutsua ystäviä kylään.

Joulusiivous on monelle meistä perinne, jota ilman on vaikea virittäytyä loppuvuoden juhliin. Kotia ei tarvitse puunata lattiasta kattoon, jos siltä ei tunnu. Toisille meistä suursiivous on kuitenkin tärkeä askel joulunviettoon. Kotimaisen siivousvälineen valinta on vastuullinen teko. Avainlippu-merkistä on helppo tarkistaa, että tuote on valmistettu kotimaassa. Joulusiivous kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jolloin tehtävät voi ajoittaa usemmalle päivälle ja siivota kodin perusteellisemmin. Joulua edeltävänä päivänä voi tehdä pikasiivouksen, sillä tehtävää on usein muutenkin paljon.

Näin onnistut joulusiivouksessa

1. Suunnittele mitä siivoat ja milloin. Jos haluat, voit tehdä listan askareista ja merkitä aina, kun olet saanut jotain valmiiksi. Kaikille perheenjäsenille löytyy sopivia tehtäviä pölyjen pyyhinnästä lattiakaivon puhdistukseen.

2. Kurkkaa siivouskaappiin ja tarkista, että kaikki siivousvälineet ovat ehjiä ja puhtaita. Näin siivous sujuu nopeammin etkä vain levitä likaa paikasta toiseen.

3. Järjestele tavaroita, vie lehdet, pahvit ja muovit kierrätysastiaan ja laita itsellesi tarpeettomat hyväkuntoiset tavarat kiertoon. Kun tavaraa ei ole liikaa, joulusiivous sujuu nopeammin.

4. Panosta keittiön, jääkaapin, uunin ja pesutilojen siivoukseen. Puhtaassa keittiössä on mukavampi laittaa ruokaa ja leipoa. Vältä viime hetken kiire aloittamalla ajoissa. Esimerkiksi uunin ja saunan voi pestä hyvissä ajoin.

5. Ota tavaksi säännöllinen siivous. Joulusiivous on helpompaa, kun koti on perussiisti. Siivoa keittiö päivittäin ja ylläpidä jatkuvaa järjestystä.