Puhdas koti juhlakauteen suomalaisilla siivousvälineillä

Milloin joulusiivous kannattaa tehdä? Meidän mielestämme silloin, kun hyvältä tuntuu! Toiset tykkäävät siivota vähän kerrallaan, toiset tekevät kerralla suursiivouksen. Kokosimme avuksesi vinkit, joiden avulla joulusiivous sujuu leppoisasti ja ilman stressiä.

Viisi vinkkiä joulusiivoukseen

1. Joulusiivous on monelle meistä perinne, jota ilman on vaikea virittäytyä loppuvuoden juhliin. Jos haluat siivota kodin perusteellisemmin, kannattaa suunnitella ja jaksottaa siivous useammalle päivälle. Kotia ei tarvitse puunata lattiasta kattoon, jos siltä ei tunnu. Toisille meistä suursiivous on kuitenkin tärkeä askel joulunviettoon.

2. Kurkkaa siivouskaappiin ja tarkista, että kaikki siivousvälineet ovat ehjiä ja puhtaita. Näin siivous sujuu nopeammin etkä vain levitä likaa paikasta toiseen. Kotimaisen siivousvälineen valinta on vastuullinen teko. Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa. Suositaan siis suomalaista – mekin teemme niin! Avainlippu-merkistä on helppo tarkistaa, että tuote on valmistettu Suomessa.

3. Ennen siivousta järjestele tavarat paikalleen, vie lehdet, pahvit ja muovit kierrätysastiaan ja laita itsellesi tarpeettomat hyväkuntoiset tavarat kiertoon. Kun tavaraa ei ole liikaa, siivous sujuu nopeammin.

4. Panosta keittiön, jääkaapin, uunin ja pesutilojen siivoukseen. Puhtaassa keittiössä on mukavampi laittaa ruokaa ja leipoa. Vältä viime hetken kiire aloittamalla ajoissa. Esimerkiksi uunin ja saunan voi pestä hyvissä ajoin.

5. Ota tavaksi säännöllinen siivous. Joulusiivous on helpompaa, kun koti on perussiisti. Siivoa keittiö päivittäin ja ylläpidä jatkuvaa järjestystä.