Helppo muistilista joulusiivoukseen

Mikrokuituliina irrottaa lian tehokkaasti jopa ilman pesuaineita.

Joulusiivous sujuu helposti, kun otat muutaman tärkeän asian huomioon ja keskityt olennaiseen. Kokosimme helpon muistilistan avuksesi.

Pölyt ja tahrat

Jos aloitat joulusiivouksen hyvissä ajoin, niin ehdit pyyhkiä pölyt ja tahrat esimerkiksi ovista huolellisesti. Jos joulu on jo lähellä, harkitse ehditkö käyttää näihin aikaa nyt vai teetkö nopean pyyhinnä pikasiivousliinoilla. Tasopintojen, peilien ja lasipintojen pyyhintä pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta onnistuu parhaiten mikrokuituliinalla, joka irrottaa likaa tehokkaasti. Pinttyessää tahrat on vaikeampi puhdistaa, joten säännöllisyys auttaa tässäkin asiassa.

Järjestely

Siivoaminen on helpompaa, mikäli ylimääräiset tavarat on järjestelty paikoilleen, kausivaatteita on sopiva määrä esillä ja kierrätykseen menevät muovit, pullot, pahvit ja paperit on viety keräyspisteelle. Lajittelukassit helpottavat tavaroiden säilytyksessä ja kuljetuksessa.

Keittiö

Tasopintojen, välitilan kaakeleiden, kaapinovien, pienkodinkoneiden pintojen, uunin, liesituulettimen pinnan ja lieden pyyhintä, roskien pois vienti ja roska-astioiden puhdistus on syytä tehdä välillä huolellisesti. Kun paikat ovat siistinä, ylläpitosiivous on helpompaa ja järjestys pysyy paremmin yllä. Hyvä keino onkin tehdä perusteellisempi keittiön siivous hyvissä ajoin ennen joulua ja keskittyä jouluna keittiön pikapyyhintään.

Lattiat

Sama pätee myös lattioiden puhdistamisessa. Voit tehdä huolellisemman lattioiden pyyhinnän jo hyvissä ajoin ennen joulua. Joulun saapuessa riittää normaali ylläpitosiivous, imurointi ja lattioiden pikasiivous heti käyttövalmiin kostean moppiliinan avulla.

WC:n puhdistus

Moni pitää WC:n puhdistamista hankalana ja epämiellyttävänä hommana. Hyvillä välineillä WC:n siivoaminen on helpompaa. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat WC:n puhdistuksessa hygieenisiä. Puhdas liina on aina valmiina ja käytetty liina laitetaan biojätteeseen. WC:n pesuun kuuluu lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä sekä lattiakaivon puhdistaminen.

Kylpyhuone ja sauna

Monen suomalaisen joulunviettoon kuuluu joulusauna puhtaassa saunassa. Kylpyhuoneen kaakeleiden ja saumojen pesun voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulua eikä hommaa kannata jättää viime tippaan. Kurkkaa täältä saunan pesuohjeet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *