Helppo muistilista joulusiivoukseen

Mikrokuituliina irrottaa lian tehokkaasti jopa ilman pesuaineita.

Miltä kuulostaisi valmis muistilista, jota seuraamalla vältät joulua edeltävän kiireen ja stressin? Hyvältä, eikö vain. Katso tästä valmis suunnitelma ja suuntaa kohti joulua rennoin askelin!

Pölyt ja tahrat

Jos aloitat joulusiivouksen hyvissä ajoin, ehdit pyyhkiä pölyt ja tahrat esimerkiksi ovista huolellisesti. Jos joulu on jo lähellä, harkitse ehditkö käyttää näihin aikaa nyt vai teetkö nopean pyyhinnän pikasiivousliinoilla. Tasopintojen, peilien ja lasipintojen pyyhintä pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta onnistuu parhaiten mikrokuituliinalla, joka irrottaa likaa tehokkaasti. Poimi tästä sopiva mikrokuituliina jokaiselle kodin pinnalle.

Järjestely

Siivoaminen on helpompaa, mikäli ylimääräiset tavarat on järjestelty paikoilleen, kausivaatteita on sopiva määrä esillä ja kierrätykseen menevät muovit, pullot, pahvit ja paperit on viety keräyspisteelle. Lajittelukassit helpottavat tavaroiden säilytyksessä ja kuljetuksessa. Pukupussit, säilytyspussit ja -laatikot helpottavat tavaroiden ja tekstiilien säilytystä.

Keittiö

Keittiö on kodin toiminnallisin paikka, joten varaa eniten aikaa keittiön siivoukseen. Kun paikat ovat puhtaana, ylläpitosiivous on helpompaa ja järjestys pysyy paremmin yllä. Hyvä keino onkin tehdä perusteellisempi keittiön siivous hyvissä ajoin ennen joulua ja keskittyä jouluna keittiön pikapyyhintään.

Lue lisää: Uunin puhdistaminen >>
Lue lisää: Astianpesukoneen puhdistaminen >>

Lattiat

Sama pätee myös lattioiden puhdistamisessa – voit tehdä huolellisemman lattioiden pyyhinnän jo hyvissä ajoin ennen joulua. Joulun saapuessa riittää normaali ylläpitosiivous, imurointi ja lattioiden pikasiivous heti käyttövalmiin kostean moppiliinan avulla.

Lue lisää: Laminaattilattian puhdistaminen >>
Lue lisää: Parkettilattian puhdistaminen ja hoito >>

WC:n puhdistus

Moni pitää WC:n puhdistamista hankalana ja epämiellyttävänä hommana. Hyvillä välineillä WC:n siivoaminen on helppoa! Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat tekevät WC:n puhdistuksesta helppoa ja hygieenisiä. Puhdas liina on aina valmiina ja käytetty liina laitetaan biojätteeseen. WC:n pesuun kuuluu lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä sekä lattiakaivon puhdistaminen.

Kylpyhuone ja sauna

Monen suomalaisen joulunviettoon kuuluu joulusauna puhtaassa saunassa. Kylpyhuoneen kaakeleiden ja saumojen pesun voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulua eikä hommaa kannata jättää viime tippaan. Kurkkaa täältä helpot saunan pesuohjeet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *