Anna joulusiivous lahjaksi

Oletko miettinyt, mitä voisit antaa lahjaksi vanhemmallesi tai ystävälle, jolla on jo kaikkea? Lahjan ei aina tarvitse olla materiaalinen, myös aineettomat lahjat ovat viime vuosina yleistyneet.

Erityisesti ikääntyneille vanhemmille tai erityisessä elämäntilanteessa oleville avun saaminen voi olla tärkeää. Monelle meistä avun pyytäminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Apua on helpompi vastaanottaa, kun lahjan antaja esittää asian konkreettisesti. Voi esimerkiksi kysyä, saako antaa tänä vuonna aineettoman joululahjan ja tulla esimerkiksi imuroimaan ja pesemään lattiat tiettynä ajankohtana. Tähän on helpompi vastata myöntävästi, kuin pyytää itse apua siivoukseen, vaikka apua yleisemmin olisikin tarjottu.

Avun antamisen ei tietenkään tarvitse rajoittua jouluun. Ikkunoiden pesu tai nurmikon leikkaus kesällä ovat varmasti yhtä mieluisia ja tarpeellisia lahjoja. Aineeton lahja on ekologinen ja siitä välittyy lahjan antajan välittäminen.

Tässä muutamia ideoita. Voit myös kommentoida artikkelin kommenttikentään, mikä olisi sinun mielestäsi mieluinen siivouslahja tai oletko antanut siivousapua lahjaksi?

Mitä siivouslahja voi esimerkiksi olla

Astioiden tiskaus
kesto + 15 min

Uunin puhdistaminen
kesto + 30min

Keittiön kaapinovien ja -päällisten pyyhkiminen
kesto + 30min

Imuroiminen ja lattioiden pyyhkiminen
kesto + 30min

Vaatteiden silittäminen
kesto + 30min

Jouluverhojen silittäminen ja vaihtaminen
kesto + 15 min

Saunan pesu
kesto + 60min

Ikkunoiden pesu
kesto + 60min

 

Kommentit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *