WC:n pikasiivous

Pikasiivousliina Wc Allas Puhdistus
Pikasiivousliina helpottaa ja nopeuttaa wc:n puhdistusta – heitä lika pois!

WC:n puhdistus ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa. Kertakäyttöisillä pikasiivousliinoilla pyyhit roiskeet ja lian aina tarvittaessa – puhdas liina on heti käyttövalmis ja nopea ottaa käyttöön. Kertakäyttöisen liinan mukana bakteerit eivät myöskään leviä muualle kotiin. Kokosimme helpot ohjeet nopeaan WC:n puhdistukseen pikasiivousliinoilla.

Aloita pyyhkiminen puhtaimmista kohteista: etene käsienpesualtaan ja tasojen kautta wc-pönttöön. Puhdista wc-tilat riittävän usein, vähintään viikoittain. Lika ja roiskeet, esimerkiksi hampaiden pesun jälkeen, on helpompi pyyhkäistä pois tuoreeltaan. Vaihda siivouksen yhteydessä myös käsipyyhkeet. Muista välillä puhdistaa myös lattiakaivot.

Roiskeet on helppo pyyhkiä peilistä ja hyllyiltä kostealla pikasiivousliinalla, jolla lähtee hyvin myös rasvaiset sormenjäljet. Kuivaa tarvittaessa peili ikkunaliinalla. Pyyhi silloin tällöin myös peilihylly, kylpyhuonekaapin ovet, ovenkahvat ja valonkatkaisijat – etenkin flunssakaudella näiden puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Käsienpesualtaan pikapuhdistus

WC:ssä kannattaa säilyttää vaihtopäätiskiharja, joka on varattu vain altaan puhdistamiseen. Pyöräytä liat irti harjalla. Voit käyttää mietoa puhdistusainetta, esimerkiksi kylppäripuhdistusainetta. Pyyhi taso ja altaan reunukset kostealla pikasiivousliinalla. Pyyhi lopuksi allas ja kerää kertakäyttöiseen liinaan myös hiukset ja roskat ettei viemäri tukkeudu. Kostealla pikasiivousliinalla hanojen juuret, ylivuoto- ja viemäriaukot on helppoa puhdistaa. Pyyhi joskus myös käsisuihku.

Pyyhkäise lopuksi roiskeet käsienpesualtaan ympäriltä ja laatoista. Kaakeleiden ja saumojen puhdistus kannattaa tehdä silloin tällöin saumaharjalla, jotta saumat pysyvät puhtaina.

Pikasiivousliina Wc Puhdistus
Pikasiivousliinalla wc-istuimen pyyhkiminen on nopeaa ja hygieenistä.

Wc-istuimen pikapuhdistus

Aloita wc-istuimen puhdistaminen vetonupin ja vesisäiliön pyyhkimisellä edeten likaisempiin kohtiin. Pyyhi desinfioivalla pikasiivousliinalla ensin vetonuppi, vesisäiliö ja kansi, ja tämän jälkeen istuinrengas molemminpuolin. Vedä wc-allas ja suihkauta puhdistusainetta altaan seinämiin. Harjaa allas sisäpuolelta wc-harjalla. Harjaa altaan pohja myös veden alta sekä vedentuloreunus. Huuhtele wc-allas vetämällä se ja huuhtele harja samanaikaisesti.

Pyyhkäise myös wc:n lattia

Nopea tapa ylläpitää wc:n puhtautta on pyyhkiä lattia SINI Monitoimimoppilla ja kertakäyttöisellä lattiamopilla. Kertakäyttöinen kostea lattiamoppi kerää hiukset ja pölyn sekä puhdistaa tahrat ja roiskeet. Lattiaa ei tarvitse aina imuroida, vaan kevyt ylläpitsiivous pitää paikat siisteinä. Pese lattiakaivo silloin tällöin lattian pesun yhteydessä.

Kommentit:

  1. Kuvassa wc-istuinta pyyhitään ilman suojakäsineitä, ei ole oikein järkevää hygieenistä syistä.

    1. On totta, että käsineitä on ihan hyvä käyttää etenkin wc:n siivouksessa. Monet kuitenkin siivoavat oman kodin tiloja ilman käsineitä, kuten tässä kuvituskuvassakin.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *