6 paikkaa, jotka jäävät usein siivoamatta

Nysväri on kapeiden kolojen ja rakosten puhdistamisen täsmäharja, jolla voi puhdistaa hanojen ympärykset, pesualtaiden pienet koloset, roskavaunun urat ja uunin pienet raot.

Milloin viimeksi puhdistit lattiakaivon? Entä ilmanvaihtoventtiilit? Ota avuksi täsmävälineet, joilla siivoat unohdetut kohteet hetkessä.

Pikamopin avulla pyyhit pölyn ja lian lattialistojen päältä helposti.

1. Lattialistojen pyyhkiminen

Lattialistojen päälle kertyy pölyä, rasvaa ja roiskeita. Imurilla saa kyllä pölyt pois, mutta likaa imuri ei poista. Jos haluat välttää rätin kanssa konttaamisen, ota avuksi varteen liitettävä Pikamoppi. Mopin taipuisa lapa mukautuu puhdistettavan pinnan mukaan. Pikamopissa on vaihdettava tarroilla kiinnittyvä mikrokuitupäällinen, jota voi käyttää kuivana pölynpyyhintään ja kosteana tahroille. Pikamopin avulla on helppo puhdistaa kaikki muutkin tasaiset pinnat: katot, seinät ja lattiat.

Muhkean pölyhuiskan ja teleskooppivarren avulla kurotat kevyesti kaappien päälle.

2. Pölyt pois kaapin päältä

Moni välttelee kaappien päällisten puhdistamista turhaan, sillä oikalla siivousvälineellä tämäkin kotiaskare sujuu helposti. Pölypampula on muhkea pölyhuiska, jossa on reilusti pölyä keräävää pintaa. Mikrokuituinen materiaali sitoo erinomaisesti pölyä itseensä. SINI-varteen liitettävällä Pölypampulalla saa pyyhittyä kaapin päälliset ilman kiipeilyä. Pölypampulan voi ravistella välillä puhtaaksi ulkona ja jatkaa siivoamista.

Pölymiekka mahtuu ahtaisiin väleihin.

3. Pattereiden taustat ja jääkaapin alunen puhtaaksi

Jotkut paikat saattavat tuntua mahdottomilta siivota. Pölymiekka mahtuu patterin taakse, jääkaapin alle ja muihin ahtaisiin väleihin. Kuivana pölymiekka poistaa tehokkaasti pölyä ja kosteana saat sillä pois tahrat. Mikrokuituisen päällisen voi pestä pesukoneessa 60 asteessa ja pölymiekkaan saa hankittua vaihtopäällisen.

Nysväri on kapeiden kolojen ja rakosten puhdistamisen täsmäharja.

4. Lavuaarin ylivuotoreikä

Keittiön ja WC:n altaiden ylivuotoreikiin ja pieniin kolosiin kertyy helposti likaa ja kalkkia. Tiukkaan tarttunutta likaa on vaikea puhdistaa. Säännöllisellä puhdistuksella altaat pysyvät puhtaana eivätkä ehdi kalkkeutua. Nysvärillä saa helposti puhdistettua kapeat kolot ja raot. Sillä voi puhdistaa hanojen ympärykset ja pesualtaan pienet koloset ja reunat. Nysväri käy hyvin myös tiski- ja pyykinpesukoneiden tiivisteiden puhdistamiseen.

Sälekaihdinpuhdistimen avulla sälekaihtimet säilyvät pidempään kunnossa.

5. Sälekaihtimien puhdistus

Moni välttää sälekaihtimien puhdistamista ja pitää hommaa työläänä. Säännöllisen puhdistuksen avulla sälekaihtimet pysyvät pidempään kunnossa eivätkä kärpäset ikkunalaudoilla ole kaunistus nekään. Sälekaihdinpuhdistin on helppokäyttöinen harja sekä alumiinisten että puisten sälekaihtimien puhdistukseen. Pehmeä harja hakeutuu kuin itsestään sälekaihtimien väliin, sillä harjasten kärki on rikottu. Harjaa voi käyttää myös ikkunanpielien puhdistukseen.

Käyttövalmis kostea pikasiivousliina on hygieeninen WC:n puhdistuksessa.

6. WC-istuimen renkaan alapuolen puhdistaminen

WC-istuimen renkaan alapuolella voi odottaa ikävä yllätys, jos renkaan alapuolta ei ole puhdistanut säännöllisesti. WC:n puhdistamista pidetään ihan turhaan kodin inhokkihommana, sillä oikeilla välineillä se sujuu helposti. Kostean pikasiivousliinan avulla WC:n puhdistaminen on helppoa. Heti käyttövalmis liina on helppoa ottaa paketista aina tarpeen mukaan. WC-istuimen pesuun menee vain muutama minuutti, joten tätäkin hommaa on turhaa lykätä.

Kommentit:

  1. Vieläkö löytyy seinätelineet välineille ja varsille? En ole välineille enää löytänyt. Muutossa jäivät edelliseen asuntoon seuraavan asukkaan iloksi. Ikkunanpesimet, kuivaimet, mopit ovat nyt kodittomia orpoja

  2. Hyviä harjoja kaikki. Mutta mainostakaa vielä sitä pikkukippoa, johon käsitiskiharjan saa kastettua, ettei tiskiainetta kulu kuin vähän.

    1. Hei Leena,
      listaan voisi tosiaan lisätä: Täyttyikö tiskipöytä jälleen tiskistä? Tiskikaveri helpottaa ja nopeuttaa tiskaamista ja puolittaa astianpesuaineen kulutuksen. Kiitos hyvästä vinkistä!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *