Astianpesukoneen puhdistaminen

Nysväri on tehokas väline astianpesukoneen puhdistamiseen.

Astianpesukone kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Sopiva puhdistusväli ahkerassa käytössä olevalle astianpesukoneelle on noin kerran kuukaudessa. Roiskeet ja lika kannattaa pyyhkiä tuoreeltaan, jolloin lika irtoaa helpommin ja astianpesukoneen puhtaanapito helpottuu. Näillä ohjeilla puhdistat astianpesukoneen tehokkaasti ja myös pidät sen puhtaana.

Jos astianpesukone haisee pahalta tai astiat eivät peseydy kunnolla, syynä voi olla astianpesukoneeseen kertynyt lika ja kalkki. Lika ja kalkki eivät ainoastaan heikennä pesutehoa ja aiheuta pahaa hajua, vaan lyhentävät myös koneen käyttöikää.

Näin puhdistat astianpesukoneen

Astianpesukoneen puhdistamiseen kannattaa ottaa avuksi pitkävartinen Nysväri, joka on tarpeeksi pieni ja kapea harja, jotta sillä pääsee puhdistamaan pienet koloset. Nysvärillä saat puhdistettua myös astianpesukoneen tiivisteet ja reunat. Kaikki irrotettavat osat voi pestä tiskiharjalla ja tiskiaineella. Puhdista myös suodatin ja suihkuvarret Nysvärin avulla.

Etikka ja Siivoussooda sopivat astianpesukoneen tehokkaaseen ja ekologiseen puhdistukseen. Laita 2 dl etikkaa astiassa koneen alatasolle. Annostele 1 dl Siivoussoodaa pieneen astiaan ja laita se tiskikoneen ylätasolle. Etikka ja sooda ovat kodin puhdistuksessa lyömätön kaksikko. Sooda irrottaa koneesta viimeisetkin liat ja raikastaa tiskikoneen. Voit ripotella Siivoussoodaa astioiden päälle myös useammin astioiden pesun yhteydessä.

Pese astianpesukone normaalilla pesulla. Kun kone on pessyt, älä avaa luukkua vielä 20 minuuttiin, näin hyödynnät vielä höyryn puhdistavan vaikutuksen. Avaa luukku ja pyyhi astiapesukone kauttaaltaan pehmeällä mikrokuituliinalla. Puhdista erityisesti luukun tiivisteet. Pese astianpesukone lopuksi vielä tyhjänä astianpesuaineen kanssa.

Sitruunahappo irrottaa kalkin astianpesukoneesta

Sitruunahappo puhdistaa astianpesukoneen ja poistaa koneeseen kertyneen kalkin. Annostele sitruunahappoa 2-3 ruokalusikallista pesuainelokeroon. Pese 60-65 asteen pesuohjelmalla. Jos mahdollista, älä anna pesuohjelman edetä kuivausvaiheeseen. Kuivaus voi kiinnittää jäljellä olevan sakan uudelleen koneeseen. Pyöritä ohjelman jälkeen vielä toinen pesu normaalin astianpesuaineen kanssa.

Putsarin avulla pyyhkäiset roiskeet helposti astianpesukoneen ympäriltä ja lattialta.

 

Puhdista roiskeet tuoreeltaan

Astianpesukoneen edusta kannattaa pyyhkäistä myös aina tarpeen tullen näppärän Putsarin avulla. Ruokaroiskeet kannattaa pyyhkiä astianpesukoneen ympäriltä heti tuoreeltaan, joilloin ne irtoavat helpommin. Astianpesukoneen reunat on helppoa pyyhkäistä puhtaaksi mikrokuituliinalla, joka kotioloissa puhdistaa pelkällä vedellä.

Kommentit:

  1. Hei Sirkku,
   kiitos palautteesta. Mukavaa kuulla, että tästä oli hyötyä!

 1. Kiitokset hyvistä vinkeistä, juuri tein tuon sitruunahappopuhdistuksen.

  1. Hei Kirsi,
   kiitos palautteestasi. Mukavaa kuulla, että vinkeistämme on hyötyä!

 2. Oven tiivisteiden puhdistusta ei kannata unohtaa sillä uriin jää mönjää. Puhdistukseen on hyvä käyttää pientä harjaa ja lopuksi sivellä tiivisteisiin ja uriin sitruunaöljyä.

 3. Tää on tosi hyvä muistutus, pitää ainakin 2 kertaa vuodessa muistaa tuo etikka puhdistus..taas on aika..

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *