Pakas­timen sulatus on helppoa pakkaskelillä

Paras ajankohta pakastimen sulattamiselle on pakkassää, jolloin elintarvikkeet säilyvät hyvin ulkona sulatuksen aikana.

Pakastin kannattaa pitää puhtaana ja huurteettomana, sillä se vaikuttaa hygienian lisäksi myös sähkönkulutukseen ja laitteen käyttöikään. Mikäli käytössä on itsestään sulattava kaappipakastin, sulatusta ei tarvitse tehdä, mutta toki kerran vuodessa pakastin kannattaa puhdistaa ja tehdä inventaario sisältöön.

Pakastimen sulatus on helpointa talvella

Paras ajankohta pakastimen sulattamiselle on pakkassää, jolloin elintarvikkeet säilyvät hyvin ulkona sulatuksen aikana. Säädä pakastin pakastuskytkennälle hyvissä ajoin ennen sulatusta. Näin pakastimessa olevien elintarvikkeiden lämpötila saadaan mahdollisimman alhaiseksi, jotta ne kestävät sulatuksen aikana paremmin.

Sammuta virta ja tyhjennä pakastin. Vie pakasteet ulos tai parvekkeelle esimerkiksi kylmälaukuissa tai sanomalehdillä vuoratuissa pahvilaatikoissa. Kun viet ruokatarvikkeita ulos, muista suojata ne linnuilta ja muilta mahdollisilta eläimiltä. Jätä pakastimen ovi tai kansi auki. Jään sulamista voi nopeuttaa laittamalla lämmintä vettä astiassa pakastimeen. Suojaa lattia pakastimen edustalla esimerkiksi hyvin imevällä liinalla, koska pakastimen sulaessa saattaa sieltä pudota jääpaloja lattialle. Varmista, että sulamisvesi valuu pois joko pakastimen pohjassa olevan reiän tai etureunassa olevan kourun kautta erilliseen astiaan. Vahdi astian täyttymistä.

Pakastimen puhdistus

Kun pakastin on täysin sulanut, pese pakastin käsiastianpesuaineeseen kostutetulla puhtaalla mikrokuituliinalla. Kuivaa pakastin huolellisesti keittiöpyyhkeellä niin jäätä ei pääse heti kertymään lisää. Pyyhi myös ulkopuoli. Laatikot ja muut irto-osat on hyvä pestä tiskiharjalla ja astianpesuaineella ja kuivata lopuksi hyvin.

Säädä pakastin pakastuskytkennälle ja anna laitteen kylmentyä. Elintarvikkeet kannattaa käydä läpi, järjestää pakastimeen uudelleen käyttötarkoituksen mukaan ja heittää vanhentuneet pois. Kun pakastin on jälleen sisälämpötilaltaan -18 astetta, voit palauttaa säädön normaalille teholle ja laittaa elintarvikkeet takaisin paikoilleen.

Muista imuroida myös pölyt pakastimen jäähdytyskoneistosta varovasti. Vaihda pölypussi tarvittaessa. Imurointi olisi hyvä tehdä kerran vuodessa, vaikket pakastinta sulattaisikaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *