Kesäkodin siivousvinkit

Luonnonkuidusta Suomessa valmistettu Ekoliina on kestävä ja imukykyinen, joten se sopii erinomaisesti keittiöliinaksi.

Kesällä eläminen siirtyy ulkotiloihin, mökille ja muihin kesämenoihin. Pienillä askareilla koti on helppoa pitää siistinä myös kesähelteillä. Kokosimme 5 helppoa vinkkiä.

1. Pidä siivousvälineet näkyvällä paikalla, niin muistat tarttua niihin useammin

Uudet puuvartiset siivousvälineet ovat niin kauniita, että niitä tekee mieli pitää esillä, ja näin siivoukseenkin tulee tartuttua helpommin. Puinen juuresharja tai tiskiharja ovat kauniita pitää esillä tiskipöydällä tai kesäkeittiössä. Lakaisuharjasetti on kätevä roskien ja murujen keräämiseen kotona, mökillä ja vaikka asuntoautossa. Pieni lakaisuharjasetti on valmistettu puusta ja rikkaosa 100 % kierrätysmuovista.

Pataharjalla puhdistuu padat, kattilat ja pannut tehokkaasti.

2. Kiinnitä katse keittiöön, kodin sydämeen

Ota tavaksi siivota keittiö heti ruokailun jälkeen tai aina iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kun astioita ei päästä kertymään tiskialtaaseen ja tasoille, niin keittiön siivoaminen nopeutuu huomattavasti. Tiskikaveri nopeuttaa tiskausta ja säästää astianpesuainetta. Tuoreena ruokatahrat lähtevät kevyemmin pois. Mikrokuituliinalla tasojen pyyhkiminen on ekologista, sillä et välttämättä tarvitse edes puhdistusainetta. Kun kokkaat, tiskaa käyttämiäsi asioita ja pannuja samalla pois ja pyydä muilta perheenjäseniltä apua. Yhdessä tekeminen on mukavaa!

Mattojen pesu raikastaa koko kodin.

3. Mattojen pesu raikastaa kodin ja mökin

Puhtaat matot raikastavat kodin ja mökin. Lämpimänä kesäpäivänä matot kuivuvat tuulessa kuin itsestään. Katso tästä matonpesuohjeet. Pitkävartisen matonpesuharjan avulla mattojen pesu onnistuu helposti myös omassa pihassa.

4. Kodin pikasiivous sateella

Hyödynnä sateiset päivät siivoukseen. Ihmeitä ei lyhyessä ajassa pysty tekemään, mutta heti käyttövalmiiden pikasiivousliinojen ja moppien avulla saat kodin nopeasti siistiksi ja raikkaaksi. Innosta koko perhe mukaan lupaamalla pieni kesäinen palkkio tehdystä työstä.

5. Helpota arkeen paluuta

Jos toisinaan haluaa pakoilla hellettä sisällä, voi syksyn arkeen paluuta helpottaa esimerkiksi käymällä vaatekaappia läpi, poistamalla käyttämättömät vaatteet ja järjestämällä vaatteet siisteihin pinoihin. Vaihtoehtoisesti myös keittiövälinelaatikot kaipaavat järjestelyä, jolloin ne monesti mahtuvat pienempään tilaankin. Poista rikkinäiset kauhat ja välineet, joita ei käytetä. Keittiön laatikoihin kertyy helposti myös murusia ja roskia, ja ne on hyvä samalla pyyhkäistä kostealla liinalla puhtaaksi.

Kommentit:

 1. Onneksi pääsemme, kun olemme lomalla taas Kokemäelle sinituotteiden tehtaanmyymälään.
  Siellä tosi kiva käydä ja tavaraa taas ostettavissa.
  Se on meidän vakiopaikka mihin aina menemme ostoksille.

 2. Minulla on käytössäni paljon nimenomaan Sini-tuotteita ja nyt tarvitsisinkin varteen uuden kuivain osan.

  1. Hei,
   mukavaa kuulla, että käytössäsi on paljon tuotteittamme! Kätevää ja ympäristöystävällistä, kun kuluneen osan tilalle saa hankittua uuden eikä tarvitse ostaa kokonaan uutta tuotetta.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *