Kesäkodin siivousvinkit

Keittiön siivousta ei kannata lykätä – hyvillä välineillä siivous hoituu muutamassa minuutissa.

Kesällä eläminen siirtyy ulkotiloihin, mökille ja muihin kesämenoihin. Pienillä askareilla koti ja mökki on helppoa pitää siistinä myös kesähelteillä. Kokosimme 4 kesäistä vinkkiä.

1. Pidä siivousvälineet näkyvällä paikalla, niin muistat tarttua niihin useammin

Puuvartiset siivousvälineet ovat niin kauniita, että niitä tekee mieli pitää esillä, ja näin siivoukseenkin tulee tartuttua helpommin. Puinen juuresharja ja tiskiharja ovat kauniita pitää esillä tiskipöydällä tai kesäkeittiössä. Puinen rikkasetti toimittaa mökillä imurin virkaa ja se on kätevä myös puusaunalla roskien lakaisuun. Puinen saunanpesuharja tuo saunanpesuun aidon fiiliksen. Se on myös tehokas, sillä pitkä etuharjas ylettyy nurkkiin ja lauteiden väliin. Kesäkodin monipuolinen siivousväline on Kylppäriharja. Se soveltuu märkätilojen pesun lisäksi esimerkiksi laiturin, veneen tai maton pesemiseen. Kylppäriharjan voi kiinnittää SINI-varteen.

Pataharjalla puhdistuu padat, kattilat ja pannut tehokkaasti.

2. Kiinnitä katse keittiöön, kodin sydämeen

Ota tavaksi siivota keittiö heti ruokailun jälkeen tai aina iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kun astioita ei päästä kertymään tiskialtaaseen ja tasoille, niin keittiön siivoaminen nopeutuu huomattavasti. Tiskikaveri nopeuttaa tiskausta ja säästää astianpesuainetta. Tuoreena ruokatahrat lähtevät kevyemmin pois. Mikrokuituisella keittiöliinalla tasojen pyyhkiminen on ekologista, sillä et tarvitse välttämättä ollenkaan puhdistusainetta. Jos kuitenkin mielit käyttää siivouksessa puhdistusainetta, valitse kätevä tabletista valmistettava puhdistusaine. Se on erityisen kätevä mökillä, kun kaupasta ei tarvitse raahata painavia nesteitä. Lisäksi tablettipuhdistusaine on biohajoava eikä se sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat kompostoituvia ja käteviä myös mökillä. Kun kokkaat, tiskaa käyttämiäsi asioita ja pannuja samalla pois ja pyydä muilta perheenjäseniltä apua. Yhdessä tekeminen on mukavaa!

Mattojen pesu raikastaa koko kodin.

3. Mattojen pesu raikastaa kodin ja mökin

Puhtaat matot raikastavat kodin ja mökin. Lämpimänä kesäpäivänä matot kuivuvat tuulessa kuin itsestään. Katso tästä matonpesuohjeet. Pitkävartisen matonpesuharjan avulla mattojen pesu onnistuu helposti myös omassa pihassa.

4. Kodin pikasiivous sateella

Hyödynnä sateiset päivät siivoukseen. Ihmeitä ei lyhyessä ajassa pysty tekemään, mutta heti käyttövalmiiden pikasiivousliinojen ja moppien avulla saat kodin nopeasti siistiksi ja raikkaaksi. Innosta koko perhe mukaan lupaamalla pieni kesäinen palkkio tehdystä työstä.

Kommentit:

 1. Onneksi pääsemme, kun olemme lomalla taas Kokemäelle sinituotteiden tehtaanmyymälään.
  Siellä tosi kiva käydä ja tavaraa taas ostettavissa.
  Se on meidän vakiopaikka mihin aina menemme ostoksille.

 2. Minulla on käytössäni paljon nimenomaan Sini-tuotteita ja nyt tarvitsisinkin varteen uuden kuivain osan.

  1. Hei,
   mukavaa kuulla, että käytössäsi on paljon tuotteittamme! Kätevää ja ympäristöystävällistä, kun kuluneen osan tilalle saa hankittua uuden eikä tarvitse ostaa kokonaan uutta tuotetta.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *