Kesäkodin siivousvinkit

Puuvartinen tiskiharja on kaunis ja hyödyllinen käyttötavara, jota pitää mielellään esillä keittiössä – ja johon muistaa useammin tarttua.

Kesällä eläminen siirtyy usein ulkotiloihin, mökille tai muihin kesämenoihin. Pienillä askareilla koti on helppo pitää siistinä myös kesähelteillä. Kokosimme 5 helppoa vinkkiä.

1. Pidä siivousvälineet näkyvällä paikalla, niin muistat tarttua niihin useammin

Uudet puuvartiset siivousvälineet ovat niin kauniita, että niitä tekee mieli pitää esillä, ja näin siivoukseenkin tulee tartuttua helpommin. Puinen juuresharja tai tiskiharja on kaunis pitää esillä tiskipöydällä tai kesäkeittiössä. Pieni lakaisuharjasetti on kätevä roskien ja murujen keräämiseen kotona, mökillä ja vaikka asuntoautossa. Pieni lakaisuharjasetti on valmistettu puusta ja rikkaosa 100 % kierrätysmuovista.

2. Kiinnitä katse keittiöön, kodin sydämeen

Ota tavaksi siivota keittiö heti ruokailun jälkeen tai aina iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kun astioita ei päästä kertymään tiskialtaaseen ja tasoille, niin keittiön siivoaminen nopeutuu huomattavasti. Tuoreet ruokatahrat lähtevät kevyesti pyyhkäisten pois. Mikrokuituliinalla siivoaminen on ekologista, sillä et välttämättä tarvitse edes puhdistusainetta. Kun kokkaat, tiskaa käyttämiäsi asioita ja pannuja samalla pois ja pyydä muilta perheenjäseniltä apua.

3. Mattojen pesu raikastaa kodin ja mökin

Puhtaat matot raikastavat tunkkaisen kodin ja mökin. Lämpimänä kesäpäivänä matot kuivuvat tuulessa kuin itsestään. Katso tästä matonpesuohjeet.

Pieni lakaisuharjasetti on kätevä pienten sotkujen siivoamiseen saunassa, parvekkeella tai vaikkapa asuntoautossa.

4. Kodin pikasiivous sateella

Hyödynnä sateiset päivät siivoukseen. Ihmeitä ei lyhyessä ajassa pysty tekemään, mutta näillä ohjeilla saat kodin ilmeen siistiksi ja raikkaaksi. Innosta koko perhe mukaan lupaamalla pieni kesäinen palkkio tehdystä työstä. Näin onnistut pikasiivouksessa.

5. Helpota arkeen paluuta

Jos toisinaan haluaa pakoilla hellettä sisällä, voi syksyn arkeen paluuta helpottaa esimerkiksi käymällä vaatekaappia läpi, poistamalla käyttämättömät vaatteet ja järjestämällä vaatteet siisteihin pinoihin. Vaihtoehtoisesti myös keittiövälinelaatikot kaipaavat järjestelyä, jolloin ne monesti mahtuvat pienempään tilaankin. Poista rikkinäiset kauhat ja välineet, joita ei käytetä. Keittiön laatikoihin kertyy helposti myös murusia ja roskia, ja ne on hyvä samalla pyyhkäistä kostealla liinalla puhtaaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *