Kukkaämpäristä siivousvälineeksi

Laitoimme yhdessä S-ryhmän kukkaämpärit kiertoon – valmistimme niistä sinulle SINI-siivousvälineitä. Muovi saa jo kolmannen elämän ja nämä siivousvälineet on valmistettu hiilineutraalisti!

S-ryhmä kerää talteen ämpärit, joissa myymälöissä säilytetään myytäviä leikkokukkia, kuten ruusuja, neilikoita ja tulppaaneja. Kierrätetystä muovista valmistetaan muovigranulaattia, josta Sinituotteen Kokemäen tehtaalla valmistetaan siivousvälineitä.

Idea lähti liikkeelle myymälän henkilökunnalta, joka huomasi, että kukkaämpäreitä menee hukkaan, ja ehdotti niille uudelleen käyttöä. Ämpärit ovat aikaisemmin menneet energiajätteeksi, mutta nyt henkilökunta kerää leikkokukkaämpärit talteen ja me Sinituotteella valmistamme niistä siivousvälineitä: Sinisankoa, Piilo wc-harjaa, Tiskiharjaa sekä Kaakeliharjaa. Näin muovi kiertää takaisin myymälään ja  asiakkaiden käyttöön. Tuotteet ovat saatavana Prismoissa syyskuun alusta alkaen.

Kierrätyksellä ja yhteistyöllä pääsemme kohti parempaa tulevaisuutta. Ketjuun tarvitaan kaikkia: asiakkaita, kauppaa, logistiikkaa ja valmistajaa. Näissä siivousvälineissä muovilla on menossa jo kolmas elämä, sillä leikkokukkaämpäritkin on valmistettu kierrätysmuovista. Ota koppi tästä ja tee vastuullinen valinta!

Leikkokukkaämpäreistä valmistetaan Sinisankoa, Piilo wc-harjaa, Tiskiharjaa sekä Kaakeliharjaa.

Viisi faktaa:

1. S-ryhmän tavoitteena on kierrättää 80 % kaikesta jätteestä vuoteen 2025 mennessä.

2. Muovijätteen hyötykäyttö on ollut S-ryhmän kaupoissa arkipäivää jo vuosia.

3. Asiakkaat voivat tuoda muoviroskansa noin 200 S-ryhmän toimipaikan yhteydessä toimiville Rinki-ekopisteille.

4. Sinituote on edelläkävijä kierrätysmuovin käytössä koko Euroopassa.

5. Tällä hetkellä 35% tuotannossa käytetystä muovista on kierrätettyä ja tavoitteena kasvattaa määrää entisestään.