Sinituotteen tarina

Sinituotteen Kokemäen-tehtaalla kehitys ei pysähdy. Tuotanto siirtyi Vantaan Tikkurilasta Kokemäelle 1970-luvulla.

Nykymuotoinen Sinituote on nyt täyttänyt kolmekymmentäviisi vuotta, mutta yrityksen juuret ulottuvat aina 1940-luvulle saakka. Vuosien varrella Sinituote on kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi siivousväline-, kodintuote- ja autotarvikealan konserniksi. Yrityksen peruspilari on kehittää ja valmistaa laadukkaita siivousvälineitä nykyaikaiseen kotiin, ja perinteikäs Sinipiikakin on vieläkin tuotannossa.

Einnon perhe perusti Sini-Tuote Oy:n Vantaan Tikkurilaan 1940-luvulla. Sini-Tuotteen tuotevalikoimaan kuului siivousvälineiden lisäksi kylpyhuonekalusteita, verhonripustustarvikkeita, grillejä ja huonekaluja. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita olivat  50-luvulla kehitetty Sinipiika sekä 1970-luvun hittituote Lucifer-grilli.

Vuonna 1988 Sini-Tuotteen siivousvälinetuotanto sekä nimi siirtyivät yrityskaupassa Brotheruksen perheelle. Uudelleen Sinituotteeksi nimetty yritys keskittyi kehittämään ja valmistamaan laadukkaita siivousvälineitä suomalaisille kotitalouksille. Jo tuolloin tuotekehityksessä oli tärkeää laadukkuuden lisäksi tuotteiden ergonomisuus, ekologisuus ja hyvä muotoilu.

Sini-Tuote vanhat kansiot
Ennen vuotta 1988 Sini-Tuote -yhtiön nimi kirjoitettiin väliviivalla. Nykyään yhtiön nimi on virtaviivaistettu muotoon Sinituote Oy.

Yksi varsi – monta siivousvälinettä

Siivousvälineenä Sinipiika on ollut todellinen kestosuosikki sukupolvesta toiseen. 1990-luvulla myös Sinipiian tuotekehitykseen satsattiin uusimalla tuotteen varsi, sieni- ja muoviosat.

Kuitenkin jo 1980-luvulla Sinipiian rinnalle ryhdyttiin kehittämään uutta siivousvälinesarjaa, jossa samaan varteen olisi mahdollista vaihtaa erilaisia siivousvälineitä. Lähtökohtana olivat kodin erilaiset huoneet ja sisustuspinnat. Näin syntyi Sinipoika-sarja, jossa oli ainutlaatuinen pikakiinnitys.  Sinipoika-sarjassa oli aluksi yksi varsi ja kymmenen eri siivousvälinettä. Tätä myöhemmin SINI-järjestelmäksi nimettyä pikakiinnitystä hyödynnetään edelleen tänä päivänä mopeissa,  kuivaimissa, ikkunapesimissä ja harjoissa. Välinesarja sisältää kymmeniä erilaisia vaihto-osia ja sen nimi on muuttunut SINI-siivousvälinesarjaksi.

Tänä päivänä lattianpesuvälineiden kärkeä edustavaa SINI-monitoimimoppi, johon sopivat erilaiset mikrokuituiset mopit ja staattiset liinat, jolloin muunneltavuutensa ansiosta yhdellä siivousvälineellä voi puhdistaa käytännössä kaikki erilaiset lattiapinnat. Pölynpyyhintään on kehitetty puolestaan innovatiivinen ja taipuisa SINI-pölymiekka, joka sekin sopii SINI-varsiin. Uusinta uutta ovat kierrätysmuovista valmistetut siivousvälineet. Erilaisia SINI-siivousvälineitä ja -kodinhoitotuotteita on jo yli kaksisataa!

SINI-kiinnitys
Yksi SINI-varsi sopii kaikkiin SINI-järjestelmän siivousvälineisiin.

Lumiharjoja, savustuspusseja ja huonekaluja

Sinituotteen toiminta on laajentunut vuosien myötä voimakkaasti. Yrityksen omalla tehtaalla Kokemäellä kehitetään jatkuvasti sinne jo 1970-luvulla Vantaan Tikkurilasta siirrettyä tuotantoa. Lisäksi Kokemäelle on siirretty yrityskauppojen myötä perinteikkään ruotsalaisen Kungs-harjatehtaan tuotanto. Nykyään KUNGS-tuotemerkin alla kehitetään, valmistetaan ja myydään laadukkaita kotimaisia lumiharjoja ja jääraappoja.

2000-luvulla SINI-tuotevalikoima täydentyi vaatehuollon tuotteilla Sinituotteen ostettua ruotsalaisen Rörets Industrier Ab:n vuonna 2003. Konserni laajeni vuonna 2004 Sinituotteen ostettua Paloheimolta huonekaluja valmistavan Lundia Oy:n, ja edelleen Oy Scan Dust Ab -pölypussitehtaan siirryttyä Sinituotteelle vuonna 2005.

Vuonna 2017 Sinituote osti Akaassa sijaitsevan VS-Harja Oy:n, joka on valmistanut harjoja kotitalous- ja ammattikäyttöön vuodesta 1927 lähtien. Fuusion myötä VS-Harjasta tuli osa Sinituotetta marraskuussa 2020 ja SINI Pro -brändi otettiin käyttöön 2021.

Sinituote 30 vuotta -virstanpylväät

1988 Ilkka Brotherus ostaa Sini-Tuotteen siivousvälinetuotannon ja nimen. Syntyy Sinituote.

1992 myös Kokemäen tehdaskiinteistö ja tuotanto siirtyvät uuden Sinituotteen omistukseen.

1993 Ruotsista hankintaan koko Sandor Plast AB:n tuotantokalusto, mikä kaksinkertaistaa Kokemäen tehtaan valmistuskapasiteetin.

1998 Sinituote ostaa perinteikkään ruotsalaisen Kungsborsten AB harjatehtaan, jonka koko tuotanto siirretään Kokemäen tehtaalle. Talousharjoja aletaan myydä SINI-tuotemerkillä.

1998 Sinituote alkaa valmistaa Kokemäellä autoharjoja KUNGS-tuotemerkillä.

2002 Ilkka Brotherus valitaan vuoden liikemieheksi.

2003 Sinituote ostaa ruotsalaisen Rörets Industrier Ab:n ja valikoima täydentyy vaatehuollon tuotteilla.

2005 Oy Scan Dust Ab:n pölypussitehdas ostetaan osaksi konsernia.

2011 Sinituote valitaan vuoden brändinrakentajaksi.

2017 Sinituote ostaa Akaassa toimivan VS-Harja Oy:n.

2018 Sinituote juhlii 30-vuotista taivaltaan.

2018 Ilkka Brotheruksen tytär Johanna Hamro-Drotz Sinituotteen toimitusjohtajaksi.

2020 Sinituotteelle myönnetään Suomen Yrittäjien Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto.

2020 VS-Harja osaksi Sinituotetta.

2021 SINI Pro -brändi otetaan käyttöön.

2022 SINI-puhdistusainetabletit lanseerataan.

2023 Ensimmäistä kertaa SINI-siivousvälineitä aletaan myydä kivijalkaliikkeissä Suomen rajojen ulkopuolella, kun Ruotsin suurimpiin kuuluvat kauppaketjut ottavat SINIn tuotteita valikoimiinsa.

 

Lue lisää