Neljä tarinaa Sinituotteelta

Sinituotteella on monia työntekijöitä, jotka ovat nähneet yrityksen koko 30-vuotisen elämän. Neljä heistä kertoo, mikä on pitänyt yhdessä ja mikä SINIssä edelleen innostaa.

Sinikylässä oli turvallista asua lasten kanssa

Keijo Lindholm ja Seppo Heino

“Kun muutimme perheen kanssa Tikkurilasta Kokemäelle kesällä 1973, tuntui kuin olisin saanut lottovoiton. Minut oli valittu metallipuolen työteknikoksi Sini-Tuotteen vastavalmistuneelle Kokemäen-tehtaalle ja pääsimme muuttamaan tehtaan toimihenkilöille rakennettuihin uusiin rivitaloasuntoihin. Alue oli nimetty Sinikyläksi. Siellä oli turvallista asua pienten lasten kanssa, kaikki olivat tuttuja keskenään. Tehdas siirtyi Tikkurilasta sellaisenaan, kaikki koneet ja noin 30 työntekijää.”

“Kun Ilkka Brotherus osti siivouspuolen 1988, vastasin työnjohtajana siivoustuotteiden valmistuksesta. Meitä oli kymmenisen työntekijää. Ymmärsin nopeasti, että toimintatapa on omanlaisensa: saan itse päättää, ottaa vastuuta ja kehittää ratkaisut. Tämä työn tekemisen tapa ollut se, mikä piti koko työuran Sinituotteella. Edelleen huomaan välillä miettiväni tuotteita, miten jonkun voisikaan ratkaista paremmin.”

Seppo Heino, eläkkeellä, Sinituotteella 38 vuotta

Toiveita on aidosti kuunneltu

Mielenkiintoiset työtehtävät ja itsenäinen työ ovat pitäneet Satu Vesalan Sinituotteella jo 30 vuotta.

“Aloitin siivousvälineiden kokoonpanossa juuri, kun siivoustuotteiden liiketoiminta oli siirtynyt Ilkan omistukseen. Minut otettiin vielä töihin Sinimetallin palkkalistoille, joka silloin valmisti siivousvälineet alihankintana Sinituotteelle. Tuotteita oli tuolloin vain muutamia: Sinipiika, rikkasetti ja Sinipoika-sarja, missä oli yksi varsi ja seitsemän tuotetta. Muutaman vuoden kuluttua siirryimme Sinituotteen työntekijöiksi ja kun palasin äitiyslomilta 1998, tehdas oli kasvanut vauhdilla. Siirryin järjestelijäksi ja sieltä lähettämöön.”

“Tunnen ylpeyttä, että olen ollut 30 vuotta Sinituotteella töissä. Minut on pitänyt täällä mielenkiintoiset tehtävät ja itsenäinen työ. Tuntuu, että aina on saanut tehdä sitä, mikä kiinnostaa ja itse kehittää työtään. Töihin on aina ollut ilo tulla, kaikki toiveet ja arkielämäkin on otettu täällä aina niin hyvin huomioon.”

Satu Vesala, työnjohtaja, Sinituotteella 30 vuotta

 

Ollut hienoa kokea, että luotetaan

Vaihtopäätiskiharjat ja vaihtopäät valmistetaan Sinituotteen tehtaalla Kokemäellä.

“Olin aloittanut tällä samaisessa tehdashallissa Sinimetallin niklaamossa 1987, kun minua pyydettiin Sinituotteelle vuonna 1993. Tulin asentajaksi muovikoneille. Seuraavana vuonna vapautui myös tehtaan talonmiehen pesti ja ryhdyin hoitamaan sitä oman toimen ohella. Asuimme tehtaan yhteydessä olevassa talonmiehenasunnossa seitsemän vuotta. Edelleen meillä on talonmies talon sisältä, mutta hommaan ei enää kuulu esimerkiksi auraus, mitä itse vielä hoidin talvisin.”

“Kun tehtaaseen ostettiin ensimmäinen harjastuskone 1997 ja aloimme valmistaa vaihtopäätiskiharjaa, siirryin tekemään sitä. Siitä alkoi harjastusurani. Osasto kasvoi seuraavana vuonna, kun Ruotsista ostettiin neljä harjastuskonetta lisää. Aloimme tehdä myös autoharjoja ja vessaharjoja. Nelisen vuotta sitten minua pyydettiin työnjohtajaksi harjastuspuolelle. On ollut hienoa saada vastuuta ja tuntea, että luotetaan.”

Keijo Lindholm, työnjohtaja, Sinituotteella 31 vuotta

 

Annettu energia tullut takaisin onnistumisen elämyksinä

“Tulin Sinituotteelle tuotepäällikköksi samana vuonna, kun yritys ostettiin 1988. Kun tuotanto 90-luvun alussa siirtyi omaksi toiminnaksi, aloin vastata myös hankinnoista. Työhön kuului oikeastaan kaikki taustatyö hankinnasta tuotekehitykseen. Meitä oli pieni porukka, lisäkseni vain myyntipäällikkö, pari aluemyyjää, assistentti ja taloushallinto. 1996 aloitin myynti- ja markkinointipäällikkönä. Myyntisalkku kasvoi yritysostojen myötä, ja 2000-luvulla olimme jo niin iso yritys, että operatiivista johtoa piti kehittää. Vuonna 2008 minusta tehtiin varatoimitusjohtaja, joka vastaa yrityksen operatiivisesta toiminnasta.”

“On ollut hienoa olla kaikissa Sinituotteen käänteissä ja kasvussa mukana. Yrityksessä on koko ajan laitettu tapahtumaan paljon. Sinituote on nyt elänyt elämää yhden sukupolven, se on ollut itselle kuin yksi lapsista. Olen antanut yritykselle valtavan määrän energiaa, ja olen saanut sen takaisin hienoina onnistumisen elämyksinä, kun nähnyt työnsä tulokset, kehityksen ja menestyksen. Nyt on seuraava sukupolvi aloittamassa ja itse voin hyvillä mielin siirtyä taustalle.”

Aino Määttä, varatoimitusjohtaja heinäkuuhun 2018, Sinituotteella 30 vuotta

Lue myös Sinituotteella viihdytään ja 30 vuotta SINIä.

Kommentit:

  1. Kesätöissä vuonna 1975 kesäloman ajan. Myös iltavuorossa. Ikäni muistan verholiukumasiinan ja sen takkuilut. Työkaverit olivat innostavia ja kertoivat miten pääsee “urakoille”. Äitini oli yksi tehtaan ensimmäisistä työntekijöistä Kokemäellä v 1972 asti. Loppuutyöelämän ajan toimi myymälänhoitajana, joka myöhemmin oli Hackmanin. Sielläkin olin töissä.

  2. Olen itse saanut tehdä töitä Sinituotteelle Kokemäen tehtaalle muutaman kerran vuodessa. Hieno huomata näin ulkopuolisena miten yritys on panostanut laatuun ja työntekijöihin. Ne ovat tärkeitä perustuksia yritykselle, jotka haluavat menestyä!

  3. Tein Sinituotteelle tuote-esittelyjä vuosituhannen vaihteessa, 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa.
    Pidin työstäni kovasti ja myös myymälöissä arvostettiin Sinituotteen esittelijää.
    Työnantajana Sinituote oli huippu.
    En ole tuon rupeaman jälkeen ostanut kuin vain ja ainoastaan kotimaisia Sinituotteen siivousvälineitä.Edelleen myös ”esittelen” tuotteita tuttavilleni ja ystävilleni

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *