SINI-koulu Tansaniassa

SINI-koulu

Sinituote on tukenut Pohjois-Tansanian Gendabissa, Harghushayn paimentolaiskylässä sijaitsevan peruskoulun toimintaa vuodesta 2006 alkaen. Yhteistyötä tehdään suoraan kyläyhteisön kanssa ilman kansalaisjärjestöjen tai hallituksen tukea. Tällä on haluttu varmistaa, että varat käytetään suoraan koulun, kylän ja sen lasten avuksi. Koulun ympärille on kehittynyt kyläkeskus ja koko alueen elintaso on noussut.

Sinituotteen ja Harghushayn yhteinen projekti alkoi kylän ensimmäisen koulurakennuksen rakentamisesta. Tansaniassa köyhienkin kylien pitää itse rakentaa omat koulunsa. Vuosien aikana syrjäiseen kylään on Sinituotteen tukemana rakennettu useita luokkahuoneita, kouluruokala, opettajien asuntoja ja toimistoja sekä wc-tiloja. Lisäksi Sinituote tukee oppilaiden kouluruokailun järjestämistä sekä kirja- ja opetusmateriaalihankintoja. SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaetaan vuosittain stipendejä kylän lahjakkaimmille oppilaille jatko-opintoihin toisen asteen koulussa.

Avustusprojekti on laajentunut tukemaan kyläyhteisöä myös muulla tavoin: Sinituote on tukenut muun muassa ravinnon monipuolisuutta auttavan puutarhan sekä kalankasvatuslammikoiden perustamista koulun yhteyteen. Projektin eroaa useista avustushankkeista siinä, että se toimii täysin yhteisövetoisesti.

SINI Harghushay koulua käy yli 400 lasta. SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaettiin yli 10 vuoden ajan vuosittainen stipendi viidelle tytölle ja pojalle jatko-opintoihin.

Lue lisää: Sinituotteen vastuullisesta toiminnasta