Dokumenttielokuva: Harghushay – koulumatka savannilla

Dokumenttielokuva Harghushay – koulumatka savannilla (50 min) kertoo, miten sattuma johdatteli suomalaisen perheyrityksen, Sinituotteen, rakentamaan 400 oppilaan koulun Tansanian syrjäiseen Harghushayn paimentolaiskylään. Projekti toteutettiin suorassa yhteistyössä kylän kanssa ilman järjestöjä tai välikäsiä. Elokuvan on tuottanut Panacea Film.

Kommentit:

  1. Kiitos upeasta aloitteesta ja tuesta tälle toivottavasti esimerkilliseksi osoittuvasta hankkeesta. Tärkeää on, että nyt ylemmillä koulutyksen asteilla opiskelevat voisivat jossain muodossa ryhtyä edistämään hankeen jatkuvuutta. Tärkeää olisi, että heillä olisi mahdollisuus tavalla tai toisella toimia yhteisönsä piirissä opintojensa päätyttyä. Yhtä tärkeää olisi myös pitää ainakin Suomen virallinen kehitysyhteistyö erossa tästä hankkeesta. Hollannin tai vaikkapa Norjan tuki voisi aikanaan olla vähemmän byrokraattista ja vähemmän korruptiota edistävää. Tällaista Sinituotteen kaltaista sitoutumista suoraan toimintaan vain tarvittaisiin enemmän. Tuo maisteri pitäsi nyt saada jatko-opintoihin Suomeen ja ryhtymään maidemme välisen taloudellisen yhteistyön lähettilääksi.

  2. Ihailtava, hyvin toteutettu tapa jakaa omastaan yhteiseen hyvään.
    Tämä ei ole vain projekti, joiden tulokset usein valuvat hiekkaan niiden päätyttyä. Paikallisten asukkaiden aktiivinen mukana olo koko hankkeen aikana luo hyvät edellytykset uuden toimintatavan jatkumiselle ja edelleen kehittymiselle.
    Kiitos pyyteettömästä työstänne ja hienosta dokumentista.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *