Muoviroskille uusi elämä

Kierrätysmuovi

Kaksi vuotta sitten asetimme tavoitteen, että vuonna 2021 käyttämästämme muovista 30 % on kierrätysmuovia. Tavoitteet on tehty ylitettäväksi! Jo tänä vuonna 35 % käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia. Näin olemme entistä vahvemmin mukana kierrätystalkoissa ja vähentämässä maapallon hiilidioksidipäästöjä. Kiitos, että kierrätät muoviroskat ja valitset kierrätysmuovista valmistetun kotimaisen siivousvälineen.

Tutut tuotteet kierrätysmuovista

Valmistamme SINI-siivousväline -tuoteperheen vaihtopäätiskiharjan, reunusharjallisen wc-harjan sekä suositun teippiharjan muoviosat jatkossa aina 100 % kierrätysmuoviraaka-aineesta. Kierrätysmuovista valmistamme myös uuden piilo WC-harjan, kaakeliharjan sekä rikkasetin ja pikakuivaimen muoviosat. Tutut tuotteet löytyvät kaupan hyllyltä aivan kuin ennenkin. Kierrätysmuovista valmistettu siivousväline kestää aivan yhtälailla kuin tavallisestakin muovista valmistetuttu SINI-väline. Tuotteiden hinnat eivät muutu, eli samaa taattua SINI-laatua saa samalla hinnalla.

 

Purkista pesuvälineeksi

Automarkettien parkkipaikoilta ja monista taloyhtiöistäkin löytyvät nykyään kierrätysmuovin erilliskeräyslaatikot. Keräykseen kelpaavat pääsääntöisesti kaikki muoviset ruoka- ja juomapakkaukset ketsuppipullosta jugurttipurkkiin. Keräyspaikoilta muovijäte kuljetetaan Fortumin Riihimäen-muovinkäsittelylaitokselle, jossa muovilaadut lajitellaan, pestään ja käsitellään muovituotannolle sopivaan muotoon. Lopulta Sinituotteen Kokemäen-tehtaalla alunperin muovinkeräykseen lajittelemasi jugurttipurkki saa uuden elämän siivousvälineenä.

Sinituote lupaa

Kasvatamme kierrätysmuovin osuutta muovituotannossamme. Testaamme ja etsimme kierrätysraaka-aineelle uusia sopivia käyttökohteita. Vuoteen 2021 mennessä korvaamme vähintään 30 % käyttämästämme muoviraaka-aineesta kierrätysmuovilla.

Olemme edelleen puhtaiden kotien ja helpomman arjen asialla. Sinillä siivous sujuu – siitä pidämme kiinni! Nyt siivous sujuu myös kierrätysmuovista valmistetuilla SINI-välineillä. Kierrättämällä muovipakkauksesi ja valitsemalla kierrätysmuovista valmistetun tuotteen olet täysillä kierrätystalkoissa mukana.