Vastuullisuus

Sinituote on suomalainen perheyritys, jonka tavoite on valmistaa ympäristöystävällisesti valmistettuja kestäviä tuotteita siistiin arkeen. Panostamme laatuun, kestäviin tuotantotapoihin, työntekijöidemme hyvinvointiin sekä kannamme ylpeästi yhteiskunnallisen vastuumme. Sinituotteen vastuullisuusraportti vuodelta 2022 on julkistettu, ja voit lukea ja ladata sen alla olevasta linkistä.

Lue Sinituotteen vastuullisuusraportti 2022

 

Kotimaisuus

80 % SINI-tuotteista valmistetaan Sinituotteen omilla tehtailla Kokemäellä tai Akaassa, jossa yritys on merkittävä työllistäjä. Myös alihankinnoissa suosimme suomalaista aina, kun se on mahdollista. Osa laajasta SINI-tuotevalikoimasta joudutaan kapasiteetin vuoksi Sinituotteellakin valmistamaan tytäryhtiöissämme Ruotsissa ja Puolassa tai hankkimaan alihankintana, sillä Kokemäen ja Akaan tehtaan koneet eivät ihan kaikkeen taivu. Tavoitteenamme on valmistaa omilla tehtaillamme kaikki, mikä on mahdollista. Osoituksena kotimaisesta alkuperästä on suurimmalle osalle tuotteistamme myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.

Lue lisää: Sataprosenttisesti suomalaista työtä

Lue lisää: 30 vuotta SINIä

Lue lisää: Avainlipun saaneet tuotteemme

Korkea laatu ja tuotteiden pitkä elinkaari

SINI-tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja tehty kestämään vuosia ja jopa vuosikymmeniä. SINI-järjestelmän tuotteet ovat yhteensopivia, ja samaan SINI-varteen saa liitettyä kaikki kodin pesuvälineet, jolloin ei tarvitse ostaa yhtään turhaa tuotetta. Vaihto-osat ja erilaiset vaihtopäät, esimerkiksi SINI-monitoimimopin pesuosa tai SINI-vaihtopäätiskiharjan vaihtopäät, vähentävät jätteen määrää ja pidentävät tuotteen käyttöikää, kun vain kuluvan osan voi vaihtaa. Mikrokuituiset pesuosat ovat irroitettavia ja konepestäviä, jolloin ne kestävät vuosia tai vuosikymmeniä. Tuotekehityksessä huomioidaan tuotteen koko elinkaari sekä lopputuotteen hiilijalanjälki. Ekologisuus, kierrätettävyys sekä energiansäästö ovat tärkeitä kriteereitä pakkausten suunnittelussa, tuotekehityksessä ja logistiikassa.

Myönnämme kaikille Kokemäen tehtaalla valmistetuille SINI-siivousvälineille viiden vuoden takuun. Markkinoiden kattavimman takuun antaminen on mahdollista, sillä tuotteiden valmistus, testaus ja laadunvalvonta tehdään itse omalla tehtaallamme. Toimivien tuotteiden takana on tiukka kehitystyö, jonka tavoitteena on tehdä markkinoiden paras siivousväline suomalaisten kotien arkeen. Jokainen SINI-väline suunnitellaan alusta alkaen toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja kestämään käytössä.

Lue lisää: 5 vuoden SINI-takuu

Video: SINI testaa

Oman toiminnan ympäristövaikutukset

Vastuullisuus ympäristöstä on meille tärkeää ja toimintamme tähtää kestävään kehitykseen aina tuotteiden valmistuksesta tuotteiden pitkään käyttöikään asti. Sinituotteen tehtaalta ei viedä yhtään roskaa kaatopaikalle, vaan 100 000 kg jätettä vuodessa lajitellaan 17 keräyspisteeseen, josta ne menevät kierrätykseen ja hyötykäyttöön. Oman tuotannon muoviylijäämä käytetään hyödyksi.

Kokemäen tehtaan katolle on asennettu aurinkopaneelit vuonna 2019 ja energiatehokkuutta on parannettu mm. ottamalla tehtaan hukkalämpö talteen. Vuonna 2021 myös Akaan tehtaalla otettiin käyttöön oma aurinkovoimala.

Edelläkävijyys kierrätysmuovin käytössä on vaatinut periksiantamatonta kehitystyötä. Valmistamme kolme suurimenekkistä tuotetta aina kierrätysmuovista, ja käytämme kierrätysmuovia aina, kun se on mahdollista ja raaka-ainetta saatavana. Merkittävien panostusten ansiosta jo noin puolet käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia.

Lue lisää: Vaihtopäätuotteilla vähennetty jo miljoona kiloa muovia

Lue lisää: Kierrätysmuovista valmistetut SINI-tuotteet

Video: Muovin matka roskasta SINI-tiskiharjaksi

Työntekijöiden hyvinvointi

Toimintamme perustana on ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö, ja kehitämme jatkuvasti työntekijöidemme osaamista. Sinituotteella viihdytään ja pitkät työurat ovat paras osoitus tästä. Sinituotteella on monia työntekijöitä, jotka ovat nähneet yrityksen koko 30-vuotisen elämän.

Lue lisää: Sinituotteella viihdytään

Katso video: Suomen hymyilevin työpaikka

Lue lisää: Viisi tarinaa Sinituotteelta

Yhteiskunnallinen vastuu

Tuemme pitkäjänteisesti perheyrityksellemme sopivia kohteita. Olemme olleet mukana Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksessä vuodesta 2010 asti. Vuonna 2014 lahjoitimme kampanjamme avulla Uusi lastensairaala 2017 -hankkeelle yli 200 000 euroa. SINI-koulu Tansaniassa on paras esimerkki siitä, ettei perheyrityksen vastuullisuus rajoitu vain Suomeen, vaan haluamme auttaa myös muita  heikommissa asemassa olevia. Harghushayn paimentolaiskylä Pohjois-Tansaniassa sai ensimmäisen peruskoulunsa 2010, kun Sinituotteen tukemana rakennettu koulu valmistui. Vuonna 2019 teimme merkittävän kampanjan Itämeren suojelemiseksi, kun lahjoitimme osan puuvartisten siivousvälineiden myynnistä Itämeren sinilevätilanteen parantamiseksi Yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa.

Lue lisää: SINI-koulu

Lue lisää: Roosa nauha -kampanja

Lue lisää: Itämeri-kampanja

Lue lisää: Uusi lastensairaala