Vastuullisuus

Sinituote on suomalainen perheyritys, jonka tavoite on valmistaa ympäristöystävällisesti valmistettuja kestäviä tuotteita siistiin arkeen. Panostamme laatuun, kestäviin tuotantotapoihin, työntekijöidemme hyvinvointiin sekä kannamme ylpeästi yhteiskunnallisen vastuumme. Sinituotteen vastuullisuusraportti vuodelta 2023 on julkistettu, ja voit lukea ja ladata sen alla olevasta linkistä.

Lue Sinituotteen vastuullisuusraportti 2023

Kotimaisuus

80 % SINI-tuotteista valmistetaan Sinituotteen omilla tehtailla Kokemäellä tai Akaassa, jossa yritys on merkittävä työllistäjä. Myös alihankinnoissa suosimme suomalaista aina, kun se on mahdollista. Osa laajasta SINI-tuotevalikoimasta joudutaan kapasiteetin vuoksi Sinituotteellakin valmistamaan tytäryhtiöissämme Ruotsissa ja Puolassa tai hankkimaan alihankintana, sillä Kokemäen ja Akaan tehtaan koneet eivät ihan kaikkeen taivu. Tavoitteenamme on valmistaa omilla tehtaillamme kaikki, mikä on mahdollista. Osoituksena kotimaisesta alkuperästä on suurimmalle osalle tuotteistamme myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.

Lue lisää: Avainlipun saaneet tuotteemme

Korkea laatu ja tuotteiden pitkä elinkaari

SINI-tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja tehty kestämään vuosia ja jopa vuosikymmeniä. SINI-järjestelmän tuotteet ovat yhteensopivia, ja samaan SINI-varteen saa liitettyä kaikki kodin pesuvälineet, jolloin ei tarvitse ostaa yhtään turhaa tuotetta. Vaihto-osat ja erilaiset vaihtopäät, esimerkiksi SINI-monitoimimopin pesuosa tai SINI-vaihtopäätiskiharjan vaihtopäät, vähentävät jätteen määrää ja pidentävät tuotteen käyttöikää, kun vain kuluvan osan voi vaihtaa. Mikrokuituiset pesuosat ovat irrotettavia ja konepestäviä, jolloin ne kestävät vuosia tai vuosikymmeniä. Tuotekehityksessä huomioidaan tuotteen koko elinkaari sekä lopputuotteen hiilijalanjälki. Ekologisuus, kierrätettävyys sekä energiansäästö ovat tärkeitä kriteereitä pakkausten suunnittelussa, tuotekehityksessä ja logistiikassa.

Myönnämme kaikille Kokemäen tehtaalla valmistetuille SINI-siivousvälineille viiden vuoden takuun. Markkinoiden kattavimman takuun antaminen on mahdollista, sillä tuotteiden valmistus, testaus ja laadunvalvonta tehdään itse omalla tehtaallamme. Toimivien tuotteiden takana on tiukka kehitystyö, jonka tavoitteena on tehdä markkinoiden paras siivousväline suomalaisten kotien arkeen. Jokainen SINI-väline suunnitellaan alusta alkaen toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja kestämään käytössä.

Lue lisää: 5 vuoden SINI-takuu

Video: SINI testaa

Oman toiminnan ympäristövaikutukset

Vastuullisuus ympäristöstä on meille tärkeää ja toimintamme tähtää kestävään kehitykseen aina tuotteiden valmistuksesta tuotteiden pitkään käyttöikään asti. Sinituotteen tehtaalta ei viedä yhtään roskaa kaatopaikalle, vaan 100 000 kg jätettä vuodessa lajitellaan 17 keräyspisteeseen, josta ne menevät kierrätykseen ja hyötykäyttöön. Oman tuotannon muoviylijäämä käytetään hyödyksi.

Kokemäen tehtaan katolle on asennettu aurinkopaneelit vuonna 2019 ja energiatehokkuutta on parannettu mm. ottamalla tehtaan hukkalämpö talteen. Vuonna 2021 myös Akaan tehtaalla otettiin käyttöön oma aurinkovoimala. Sinituotteen päätehdas Kokemäellä on ollut hiilineutraali jo vuodesta 2020. Vuonna 2020 yritysoston myötä mukaan tullut Akaan tehdas saatiin hiilineutraaliksi vuoden 2021 aikana, ja näin ollen koko tuotantomme Suomessa on hiilineutraalia.

Edelläkävijyys kierrätysmuovin käytössä on vaatinut periksiantamatonta kehitystyötä. Valmistamme kolme suurimenekkistä tuotetta aina kierrätysmuovista, ja käytämme kierrätysmuovia aina, kun se on mahdollista ja raaka-ainetta saatavana. Merkittävien panostusten ansiosta jo 59 % käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia.

Laskimme ensimmäisen kerran hiilijalanjälkemme (scopet 1 & 2) vuonna 2019 vuoden 2018 lukujen perusteella. Vuoden 2021 lukujen perusteella laskimme ensimmäisen kerran myös scope 3 -päästömme eli alihankintaketjussamme syntyvät epäsuorat päästöt. Siitä lähtien olemme määrätietoisesti pyrkineet pienentämään scope 3 -päästöjä esimerkiksi lisäämällä kierrätysmuovin käyttöä. Vuonna 2023 onnistuimme vähentämään scope 3 -päästöjä 15 %.

Vuonna 2021

Lue lisää: Vaihtopäätuotteilla vähennetty jo miljoona kiloa muovia

Lue lisää: Kierrätysmuovista valmistetut SINI-tuotteet

Video: Muovin matka roskasta SINI-tiskiharjaksi

Työntekijöiden hyvinvointi

Toimintamme perustana on ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö, ja kehitämme jatkuvasti työntekijöidemme osaamista. Sinituotteella viihdytään ja pitkät työurat ovat paras osoitus tästä. Sinituotteella on monia työntekijöitä, jotka ovat nähneet yrityksen koko 30-vuotisen elämän.

Lue lisää: Sinituotteella viihdytään

Katso video: Suomen hymyilevin työpaikka

Lue lisää: Viisi tarinaa Sinituotteelta

Yhteiskunnallinen vastuu

Tuemme pitkäjänteisesti perheyrityksellemme sopivia kohteita. Olemme olleet mukana Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksessä vuodesta 2010 asti. SINI-koulu Tansaniassa on paras esimerkki siitä, ettei perheyrityksen vastuullisuus rajoitu vain Suomeen, vaan haluamme auttaa myös muita  heikommissa asemassa olevia. Perustimme vuonna 2006 koulun syrjäiseen Harghushayn kylään Pohjois-Tansaniaan.
Vuoden 2023 lopulla koulussa oli jo 656 oppilasta ja 10 opettajaa. Alusta alkaen tavoitteena on ollut tehdä koulusta lopulta omavarainen. Koulu saa tuloja sen yhteyteen perustetusta puutarhasta ja erityisesti lehmistä, joista ensimmäiset hankittiin koululle vuonna 2018.

Vuonna 2022 osallistuimme laajasti Ukrainan tukemiseen ja jatkoimme tätä työtä myös vuonna 2023 Ukrainan maanpuolustuksen ystävät ry:n kautta. Lisäksi tuimme myös paikallisesti: lahjoitimme joulumuistamisiin tarkoitetut varat Hyvinkäällä asuvien ukrainalaisten joulun viettoon.

Vuonna 2023 olimme lisäksi mukana tukemassa Terminaali360-hanketta, joka tuo lapsia ja nuoria yhteen liikunnallisen harrastuksen, yhteisön ja yhdessä tekemisen keinoin.

Lue lisää: SINI-koulu

Lue lisää: Roosa nauha -kampanja

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) tarkoitus on ohjata maailmaa kestävämpään ja oikeudenmukaisempaan suuntaan vuoteen 2030 mennessä. YK:n jokainen jäsenvaltio on hyväksynyt kaikki 17 tavoitetta vuonna 2015.

Koemme, että meillä on yrityksenä velvollisuus sitoutua edistämään omalta osaltamme näitä tavoitteita. Meille keskeisimmät tavoitteet juuri nyt ovat huolehtia ihmisarvoisen työn toteutumisesta ja edistää kaikkia koskevaa kestävää talouskasvua, edesauttaa vastuullista kuluttamista sekä toimia kiireellisesti ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan.

Lue lisää: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Sinituote