Puhdistuskivi: käyttövinkkejä

Puhdistuskivi on ekologinen ja monipuolinen kodin puhdistusaine, oikea ihmetuote. Sen avulla puhdistuvat tehokkaasti niin padat ja pannut kuin suihkuseinätkin. Puhdistuskivi on tehokas puhdistaja, joten sitä kannattaa kokeilla aina ensin huomaamattomaan kohtaan. 

Mikä on puhdistuskivi?

Puhdistuskivi on kiinteä puhdistusaine, jota käytetään hankaamalla vedellä kostutettua sientä kiven pintaan. Sen pääraaka-aine on natriumkarbonaatti eli sooda. Lisäksi puhdistuskivessä on raikkaan sitruunainen tuoksu, joka on peräisin citrus limonum -öljystä.

Mihin puhdistuskiveä voi käyttää?

Puhdistuskiveä voi käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa ja se sopii vesipestäville pinnoille. Se on hankaava aine, joka ei kuitenkaan naarmuta pintoja. Keittiössä puhdistuskivi on verraton patojen, pannujen, uunipeltien, tiskialtaiden ja tiskialtaan puhdistaja. Kylpyhuoneessa puhdistuskivellä voi puhdistaa kaakeliseinät, saunan lasiovet ja hanat.

Miten puhdistuskiveä käytetään?

Puhdistuskiveä hierotaan kostutetulla sienellä, joka tulee pakkauksen mukana. Tämän jälkeen sientä kannattaa puristella, jotta aine levittyy tasaisesti. Puhdistettavaa pintaa hangataan sienellä, jonka jälkeen pinta huuhdellaan tai pyyhitään puhtaaksi. Käyttökertojen välissä puhdistuskiven kannattaa antaa kuivua ilman kantta.