Usein kysyttyjä kysymyksiä tableteista

Mitä tarkoittaa biohajoavuus?
Biohajoava puhdistusaine pilkkoutuu luonnossa pienemmiksi yhdisteiksi – kuten vedeksi, hiilidioksidiksi ja erilaisiksi mineraalisuoloiksi, ja ovat siten ympäristöystävällisiä. Joutsenmerkki takaa tuotteidemme biohajoavuuden. Joutsenmerkin saamisen kriteerinä ovat sekä pesuaineen biohajoavuus että haitallisten kemikaalien välttäminen.

Ovatko SINI-puhdistusaineet vegaaneja?
Kyllä ovat, SINI-puhdistusaineet eivät sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Ovatko SINI-puhdistusaineet ekologisia?
SINI-puhdistusaineet on merkitty Joutsenmerkillä, joka tarkoittaa, että tuotteen ympäristövaikutukset on arvioitu ja tuotteen on todettu vaikuttavan vaikeisiin tahroihin. Joutsenmerkkiä ei myönnetä, mikäli tuote ei ole yhtä tehokas kuin vastaava tuote. Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös tuotteen tehokkuudesta. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset, joita ovat mm. ilmaston lämpeneminen, vesistöjen rehevöityminen ja ympäristön kemikalisoituminen.

Onko SINI puhdistusaineissa biosideja?

Ei ole. Helppo muistisääntö: vältä biosideja. Biosidit ovat antibakteerisia pesuaineita, jotka ovat kodin puhdistukseen liian voimakkaita kemikaaleja. Ne ovat haitallisia niin ympäristölle kuin ihmisillekin. Biosideja ei tarvita puhdistukseen, sillä tavallisilla pesuaineilla saatava puhtaustaso on täysin riittävä kotiolosuhteissa. Lisäksi ilman biosideja puhdistaminen on myös myös ihmisen terveydelle paras, sillä se ei poista ympäristöstämme meille välttämätöntä normaaliflooraa. Likaa ei siis tarvitse “räjäyttää” pois.

Onko tuotteita testattu eläimillä?
Ei, SINI-puhdistusaineita ei testata eläinkokeilla. Tuotteet on testattu omassa testilaboratoriossamme Kokemäellä suomalaisissa kodeissa suosituille pintamateriaaleille. Tuotteitamme testataan myös riippumattomassa SGS.n kansainvälisessä testilaboratoriossa, mutta ei eläinkokeilla missään vaiheessa.

Mikä on SINI-puhdistusaineiden pH-arvo?
pH on riippuvainen tablettien liuottamiseen käytetystä vedestä. Talousveden hyväksytty pH-alue on 6.5 – 9.5, joten heiluntaa voi olla kotikohtaisesti niin paljon, ettemme anna tarkkaa arvoa valmiille liuoksille. Puhdistusaineiden pH-arvo on suunniteltu siten, että se poistaa likaa parhaiten juuri puhdistettavalta pinnalta. Kylpyhuonepuhdistusaineen ja WC-tabletin pH-arvo on hapan. Hapan puhdistusaine poistaa parhaiten kalkkia ja ruostetta. Yleispuhdistusaineen ja Ikkunapuhdistusaineen pH on neutraali. Ne soveltuvat monenlaiseen likaan. Keittiön tyypilliseen rasvalikaan taas tepsii parhaiten hapan, kuten keittiön pinnoille tarkoitettu puhdistusaine.

Ovatko tuotteet tehokkaita lialle?
Joutsenmerkkiä ei myönnetä, mikäli tuote ei ole yhtä tehokas kuin vastaava tuote. Joutsenmerkki kertoo siis paitsi ympäristön huomioimisesta myös tuotteen tehokkuudesta.

Mille materiaalille tuote soveltuu?
Puhdistusaineet on suunniteltu siten, että ne poistavat likaa parhaiten pakkaukseen ja pulloon merkityltä pinnalta. Tunnistusta helpottamaan olemme halunneet merkitä kohteen selkeästi pakkaukseen ja pulloon, jotta sinun ei tarvitse miettiä, mille pinnalle puhdistusaine soveltuu. SINI-puhdistusaineet sopivat kaikille pinnoille, paitsi marmorille, luonnonkivelle, hopealle ja emalilevylle suosittelemme niiden omia puhdistusaineita. Epävarmoissa tilanteissa kokeile tuotetta ensin pienellä, huomaamattomalla pinnalla. Kun puhdistat kaakeleita, huuhtele ne ensin vedellä. Happamien puhdistusaineiden pitkäaikainen käyttö voi vahingoittaa sementtipohjaisia kaakelisaumoja ajan myötä.

Miksi tuotteissanne on hajusteita?
Useimmat kuluttajat toivovat puhdistusaineelta mietoa ja raikasta tuoksua. Tuotteissa on erittäin mieto tuoksu, jotta ne sopivat useimmille. Myöskään hajusteettomat tuotteet eivät ole täysin hajuttomia, vaan niissä on kemikaalien ominaistuoksu. Aromaattiset, luonnolliset tuoksut ovat helpommin allergisoivia, joten olemme halunneet lisätä SINI-puhdistusaineisiin useimmille sopivia aineita, jotka eivät allergisoi niin helposti. Käyttämillämme tuoksuilla on sertifikaatti, että ne ovat erityisen turvallisia ja eivät sisällä mitään tunnettuja allergeeneja.

Onko puhdistusaineille hajusteettomia vaihtoehtoja?
Kyllä on. Keittiöön, kylppäriin, kodin yleiseen puhdistukseen, vessaan ja ikkunoiden puhdistukseen on kehitetty omat, hajusteettomat puhdistusainetabletit.

Ovatko puhdistusaineiden tuoksut luonnollisia vai synteettisiä?
SINI-puhdistusainetablettien tuoksut ovat synteettisiä, jotta niiden koostumus tiedetään ja pystytään raportoimaan tarkasti. Tuoksumme ovat kansainvälisen IFRA-tuoksuorganisaation standardien mukaisia, eikä niissä käytetä eteerisissä öljyissä luonnostaan yleisesti esiintyviä, herkistäviksi todettuja ainesosia.

Aromaattiset, luonnolliset tuoksut ovat helpommin allergisoivia, joten olemme halunneet lisätä SINI-puhdistusaineisiin useimmille sopivia synteettisiä aineita, jotka eivät sisällä tunnistettuja tuoksuallergeenejä. Käyttämillämme tuoksuilla on sertifikaatti, joka takaa, että ne ovat erityisen turvallisia ja eivät sisällä mitään tunnettuja tuoksuallergeeneja.

Sopivatko puhdistusaineet herkälle allergikolle?
Aineiden kehittelyssä on otettu huomioon, että ne sopisivat mahdollisimman laajalle kuluttajaryhmälle ja olisivat käyttäjilleen turvallisia. Tuotteet ei sisällä mitään tunnettuja allergeenejä. Allergiaoireiden ilmenemisherkkyys on hyvin yksilöllistä, joten suosittelemme, että kaikkein herkimmät allergikot testaisivat tuotteen soveltuvuutta ennen niiden laajempaa käyttöä. Allergiakodin siivoukseen suosittelemme kokeilemaan hajusteettomia puhdistusaineita.

Onko suihkeen käyttäminen hengitykselle haitallista?
Tuotteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, joten ne eivät rasita myöskään ihoa tai hengitysteitä.

Jääkö puhdistusainetta pyyhittävälle pinnalle?
Pinnalle suihkutettavaa ja pois pyyhittävää pesuainetta voi jäädä pieniä määriä puhdistettaville pinnoille. Määrät ovat kuitenkin hyvin vähäisiä. Halutessaan voi puhdistetun pinnan viimeistellä vielä pelkällä vedellä kostutetulla mikrokuituliinalla. Käyttöliuos on vaaratonta.

Kuinka pitkään valmis puhdistusaineliuos säilyy?
Valmis puhdistusaineliuos säilyy noin puoli vuotta, kun sitä säilyttää huoneenlämmössä tai viileässä. Vedenlaatu ja puhtaus vaikuttaa myös säilymiseen. Jos huomaat tuotteessa ajan kanssa muutoksia värissä, tuoksussa tai olomuodossa, suosittelemme että tyhjennät pullon, huuhtelet sen huolellisesti ja valmistat uuden pullollisen liuosta. Tuotteessa on turvallisia, elintarvikekelpoisuuden täyttäviä säilöntäaineita. Huomaathan että jos puhdistusaine on pitkään käyttämättä, pullon pohjalle voi muodostua pientä sakkaa, mikä on normaalia. Ravista tällöin pullo ennen käyttöä.

Missä SINI-puhdistusaineet valmistetaan?
SINI-puhdistusainetabletit on valmistettu hiilineutraalisti aurinkoenergialla omalla tehtaallamme Kokemäellä, joten kuljetusmatka tehtaalta suomalaisiin koteihin on lyhyt.

Mistä voin ostaa SINI-puhdistusaineita?
SINI-puhdistusaineiden starttipakkauksia sekä tablettipakkauksia löytyy hyvin varusteltujen päivittäistavarakauppojen hyllyiltä sekä sini.fi-verkkokaupasta. Ei veden kuljetusta kaupasta kotiin, ei pesuainepakkausten säilytystä. Täyttötabletit mahtuvat pieneen tilaan.

Miten on mahdollista, että näin pieneen tablettiin mahtuu riittävästi puhdistavia aineita?
Uskomatonta, eikö! Ainesosat on tiivistetty niin pieneen kokoon ja puhdistavat ainesosat ovat tehokkaita. Hyvä vertaus on esimerkiksi kaupassa myytävä laimennettava mehutiiviste. Tiivistettyyn mehuun lisätään jopa kymmenen osaa puhdasta vettä.

Puhdistusaineille on myönnetty Joutsenmerkki. Mitä se tarkoittaa?
Joutsenmerkitty puhdistusaine kuuluu ympäristön kannalta parhaimpiin puhdistusaineisiin ja on käyttäjälle terveellinen. Samalla se on vähintään yhtä tehokas kuin vastaavat muut puhdistusaineet. Tuotteen kemikaaleille ja pakkauksille asetetaan ympäristövaatimuksia ja myös tuotteen käyttö ja raaka-aineiden tuotanto huomioidaan vaatimuksissa. Tuotteen koko elinkaari on käyty läpi ja vaatimuksia on asetettu elinkaaren niihin vaiheisiin, joilla on ympäristön kannalta suurin merkitys.

Puhdistusaineelle on myönnetty Vegan-merkki. Mitä se tarkoittaa?
Vegan-kukkamerkki takaa, ettei tuotteessa ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita eikä sitä ole testattu eläimillä. Vegan-merkki takaa, että tuote on valmistettu eettisesti ja eläimiä kunnioittaen. Tuotteessa ei saa hyödyntää eläinperäisiä ainesosia eikä eläinkokeita missään tuotannon vaiheessa. Sertifikaatin saaneita yrityksiä myös tarkastetaan säännöllisesti.

Mitä ovat anionisidit tensidit?
Tensidit=pinta-aktiiviset aineet ovat yleisesti puhdistusaineissa käytetty tehoaine. Saippua on tunnetuin anioininen tensidi. Ne poistavat hyvin hiukkaslikaa ja vaahtoavat runsaasti.

Mitä on sodium benzoate?
Natriumbentsoaatti valmistetaan usein synteettisesti. Bentsoehappoa esiintyy myös luonnossa marjoissa, erityisesti puolukoissa ja karpaloissa. Natriumbentsoaattia käytetään elintarvikkeissa säilöntäaineena ja se lukee elintarvikepakkauksessa usein merkinnällä lisäaine E211. Myös puhdistusaineissamme natriumbentsoaatti toimii säilyvyyden parantajana estäen hiivojen, homeiden ja bakteerien kasvun valmiissa pesuaineliuoksessa.

Mitä ainesosia SINI-puhdistusainetabletit sisältävät?

SITRUUNAHAPPO
Sitruunahappoa esiintyy luonnossa mm. hedelmissä ja sitä on myös ihmisen elimistössä. Käyttämämme sitruunahappo on teollisesti valmistettu elintarvikkeiden raaka-aineeksi, jossa sitä voidaan käyttää mm. happamuudensäätöaineena tai säilöntäaineena. Sitruunahappo on tehokas kalkinpoistaja ja nopeuttaa tabletin liukenemista veteen. Sitruunahappo on biohajoava ja ympäristölle turvallinen raaka-aine.

RUOKASOODA
Ruokasoodaa on luonnossa esiintyvä suola. Ruokasooda on jokaiselle tuttu leivonnasta, jossa se toimii taikinan kohottajana tuoden ilmavan rakenteen happamiin leivonnaisiin. Pesuaineissamme sooda tehoaa hyvin rasvaan ja palaneeseen likaan.

NATRIUMBENTSOAATTI
Natriumbentsoaatti eli bentsoehappo on esimerkiksi elintarviketeollisuudessa ja luonnonkosmetiikassa yleisesti käytetty säilöntäaine. Bentsoehappoa esiintyy luontaisesti marjoissa, erityisesti puolukoissa, karpaloissa ja lakoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan happamissa elintarvikkeissa. Myös pesuaineissamme tämä toimii nimenomaan säilöntäaineena.

VÄRIT
Kaikki pesuaineissamme käytetyt värit ovat turvallisia ja biohajoavia.

HAJUSTEET
Käyttämämme hajusteet ovat synteettisiä, kansainvälisen tuoksuorganisaation IFRA:n ohjeiden mukaan laadittuja tuoksuseoksia, joista tunnetut tuoksuallergeenit on jätetty pois.