Itämeri

Sinituotteen ja John Nurmisen Säätiön yhteistyössä toteuttamalla Siivotaan yhdessä sinilevä Itämerestä -kampanjalla parannettiin Itämeren sinileväkuormitusta. Vähensimme jokaisesta kampanjan aikana ostetusta puuvartisesta harjasta kilon sinilevää Itämerestä. Kiitos kaikille asiakkaillemme osallistumisesta tärkeään kampanjaan.

– Itämeren suojelu on meille tärkeä tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita haluamme olla mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista ympäristönsuojelutyötä, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen ja seuraaville sukupolville, kertoo Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä. 

John Nurmisen Säätiö tekee tuloksellista työtä Itämeren suojelemiseksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.

Uusia, kotimaisia puuvartisia SINI-harjoja

Sinituotteen valikoimista löytyy nyt uudet, Akaassa valmistetut, puurunkoiset siivousvälineet. Puinen materiaali herättää monissa suomalaisissa vahvan tunnekokemuksen, ja suomalaiset haluavat matonpesuun, saunan kuuraamiseen ja vaikkapa perunoiden pesuun perinteisen suomalaisen puuharjan.

Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat Sinituotteen tärkeimmät arvot, ja olemme erityisen ylpeitä siitä, että voimme nyt tarjota laajan valikoiman Suomessa valmistettuja, upeita ekologisia puurunkoisia siivousvälineitä SINI-brändin alla. Suomessa valmistetuille puisille harjoille on myönnetty Avainlippu-merkki todisteena kotimaisesta työstä.