(38 tuotearviota)

21,95 

Tyylikäs astia fiksuilla yksityiskohdilla kodin kierrätettävien jätteiden lajitteluun. Kierrätysastia tuo lisätilaa jätteiden säilytykseen ja helpottaa kierrätystä. Astia sopii esille monenlaisiin kodin tiloihin kuten keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja eteiseen. Kierrätysastia toimii yksin, mutta astioista on kätevä koota myös yhdistelmä useille jätelajeille vierekkäin ja/tai pinottuna. Kierrätysastia sopii mittojen puolesta moniin kaappeihin ja kaksi astiaa mahtuu päällekkäin useimpien keittiötasojen alle. Astiassa on roskapussille pidikkeet. Astian kansi pysyy auki, jolloin astiaa on helppo täyttää, kantaa ja tyhjentää.

Kun jokaiselle lajiteltavalle materiaalille on oma paikka, lajittelu on helppoa ja kivaa! Mukana tarrat eri kierrätysmateriaaleille: pakkausmuovi, kartonki, palautuspullot, metalli, lasi, paperi.

M-koon kierrätysastiaan sopii SINI-roskapussi 40 litraa tai kaupan muovikassi. Muovipussi on helppoa kiinnittää ja pysyy hyvin paikallaan pussinpidikkeillä. Astiassa kätevät kantokahvat.

Kokoa tarpeen ja tilan mukaan – kaksi päällekkäin, monta rinnakkain.  Alimmaisen astian luukun saa auki, kun päällä on toinen astia.

Tilavuus M-koko n. 18 litraa. Korkeus 42,5 cm, leveys 20 cm, syvyys 38,5 cm.

Saatavana grafiitinharmaa, valkoinen ja valkoinen grafiitinharmaalla kannella.

Kierrätysastia on Suomessa valmistettu Avainlipputuote. Tuotteella on viiden vuoden SINI-takuu.

Helpota kierrätystä ja lajittelua!
Katso kaikki tuotteet tästä

Tuotenumero(t): 3570VA, 3571GR

EAN: 6423800035708, 6423800035715

Koko

Tilavuus M-koko n. 18 litraa. Korkeus 42,5 cm, leveys 20 cm, syvyys 38,5 cm.

Materiaali

Valkoinen ja grafiitti astia: Polypropeeni ja ABS

Hoito-ohjeet

Likaantuneen astian voi pestä vedellä ja miedolla puhdistusaineella.

38 arviota tuotteelle

Kierrätysastia M-koko

 1. Antti

  Tarra on pieni ja epäselvä. Astia on hyvä

 2. Virpi (varmistettu kirjoittaja)

  Grafiitinharmaa on tyylikäs ja helppo pitää puhtaana. Sopii hyvin roskakaapin sisälle.

 3. Anneli Holopainen

  Muuten hyvä, mutta en tajua miten niitä pussin pidikkeitä on tarkoitus käyttää.

  • Maiju

   Heippa, Pussin pidikkeet tulevat astian reunoille johon saa sitten pussin reunat taitettua. Jos toivot tästä esimerkki kuvaa tai videota, olkaa ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluumme sinituote@sinituote.fi, niin voimme lähettää teille tarkempia ohjeita tai videon tarvittaessa.

 4. Kaskilahti

  Muuten hyvä, mutta pitäisi saada kokonaan valkoisena. Nyt musta kansi hyökkää silmille ikävästi valkoista taustaa vasten.

  • Tiia/Sinituote

   Hei!

   Kiitos palautteestanne. Välitämme tämän eteenpäin tuotekehitykseemme.

 5. Sari

  Hienot, mutta pussin ripustuksessa ongelmia. Ohjeessa lukee että napsauta kiinnikkeet. En ymmärrä, ei kuulu napsahdusta… Pidikkeet putoavat pussiin tai roskiksen pohjalle.

  • Tiia/Sinituote

   Hei!

   Kierrätysastian pidikkeisiin on alkuvaiheen jälkeen tehty pieni muutos tuotekehityksessä.
   Olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme asian tiimoilta sinituote@sinituote.fi niin saadaan asia korjattua.

 6. Katja Sorri

  Hyvä ratkaisu, mutta miksi valkoisen purkin kannen pitää olla myös tummanharmaa. Valkoisiin edes valkoinen, mieluummin vielä useita värejä kansivaihtoehtoihin toivon.

  • Pia / Sinituote

   Hei,
   kiitos palautteestasi. Välitän toiveen tuotekehitystiimillemme.

 7. Maiju (varmistettu kirjoittaja)

  Suorastaan innostuin roskiksesta, sopii täydellisesti roskakaappiin sisään ja graniitinharmaa sopii omaan silmään. Täytyy ostaa vielä toinenkin.

 8. Kari (varmistettu kirjoittaja)

  En tiennytkään, että roskiksista voi näin innostua. 😀

  • Hanna/Sinituote

   Kierrätys on innostavaa!

 9. Eikku

  Kierrätysastia on siisti, eikä hintakaan ole paha. Itse kaipaisin leveämpää mallia, esim kaksi nykyistä sopisi päälle. Pahville nämä nykyiset on turhan pieniä. Olisi hienoa, kun samalla muotoilulla saataisiin eri kokoisia pönttöjä. Kokonainen Sinikierrätysperhe.

 10. Aaro

  Kierrätysastia osoittaa että Sinituote on muotoilussa kodintarvikkeiden Fiskars. Astia on kaunis ja käyttöominaisuuksiltaan erinomainen. Kiitos Sinituotteen väki!

 11. Pirjo

  Olen iloinen kun löysin tämän kierrätysastian! Mitoitus oli sattumoisin ihan nappi meidän käyttökohteeseen. Kannen värivaihtoehdoksi toivoisin valkoista, kuten monet muutkin.
  Jätepussi pysyy hyvin paikallaan, mutta hieman hankalasti kiinnitettävä.

 12. Tuukka

  Astia on kätevän kokoinen ja sopii monenlaiseen tilaan. Tuotteen jatkokehitystä ajatellen voisi vielä miettiä sisälle asetettavan muovikassin kiinnitysratkaisua. Voisiko se olla jotenkin vahvempi tai tukevampi? Nyt kiinnitys tapahtuu irroitettavilla “kannattimilla”, jotka herkästi menevät käytössä pois paikoiltaan ja astiaan laitettavat jätteet kasaantuvan muovikassin päälle eikä sisäpuolelle. Ainakin kartonkien ja säilyketölkkien kanssa on ongelma, että ne herkästi takertuvat kassin reunaan ja vetäisevät samalla kannattimen irti. Nykytilanteessa ei auta oikein muu kuin luopua muovikasseista ja hyväksyä, että astia sitten käytössä likaantuu.

 13. Jukka

  Valikoimaanne ehdottomasti suurempia astiakokoja, jotka palvelisivat esim. toimisto- ja sairaalatarpeita

 14. Pekka

  Vielä palatakseni kokoon. Saattaisi olla leveys jako 300 ehkä miettimisen arvoista. Tosin en tiedä löytyisikö siihen sopivia roskapusseja. Niitä voisi valmistaa, niin olisi täydellinen.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Pekka,
   kiitos ehdotuksesta ja totta, että roskapussin tulee myös sopia astiaan.

 15. Pekka

  Jos uusia kokoja on suunnitelmissa, tässä yksi ehdotus. Sijoitus paikkana keittiön työtason alle kaapittomaan tilaan. Tällöin syvyys olisi 550mm, jotta koko tila tulisi hyödynnettyä ja leveydet 200mm jaolla. Siis 200, 400, ja 600 leveitä korkeus on ok, tila työtadon alla h=870. Enää jää ongelmaksi kaluste ovi, jonka tulisi olla 30 mm leveämpi alkuperäistä, mutta siistit astiat ei tarvitse ovea.

 16. Kirsti

  Olisi jonkin muun värisenä edes kansia saatavana. Itseasiassa kansia voisikin olla erivärisiä, niin tarroja ei edes tarvittaisi!

 17. Jaakko (varmistettu kirjoittaja)

  Tuote on korkealaatuinen, tyylikäs ja sille on tarvetta. Ehkäpä tuotteen suosio on yllättänyt tekijätkin. Palautteesta huomaa, että etenkin astioiden koon suhteen on monenlaisia toiveita. Astioita on siis syytä mahdollisimman pian tuottaa muutama uusi koko, ennen kuin joku muu ehtii. Jo nyt on vastaavia tuotteita kaupoissa. Pulloille ja tölkeille tuote ei nykyisellään liian pienenä sovellu. Suuremmat kartongit – pahvilaatikot ja muut isommat kartongit on myös hoidettava muita reittejä pitkin.
  Tuotteen toimimattomin osa mielestäni on pussinpidike, mikä tekee pussin asentamisesta hankalaa. Pidikettä astiassa kannatteleva kaulus on liian matala, jolloin pidike irtoaa astiasta asennettaessa todella helposti. Vastaavasti pussia pidikkeessä pidättelevät sarvet ovat liian lyhyet, jolloin pussi tai pidike käytettävän voiman suunnasta riippuen irtoaa asennettaessa helposti. Kun pussin on saanut asennettua hyvin, se pysyy kuitenkin käytössä paikoillaan.
  Etikettitarrojen pitäisi olla ainakin neljä kertaa suurempia.
  Lopuksi kommentti tuotteen valmistusmateriaaliin liittyen: Sinituotteen Kokemäen tuotantolaitoksessa vierailleena voin sanoa, että siellä tehdään paljon työtä muovin kierrätyksen eteen ja koko ajan kierrätysaste nousee. Mielestäni vuosikausiksi käyttöön kelpaavien tuotteiden valmistamiseen ei ensisijaisesti tarvitse käyttää kierrätysmuovia. Ne voidaan kierrättää elinkaarensa päässä.
  Joo, mökille ja kotiin on tullut ostettua.

 18. Maarit

  Nättejä. Sijoitimme ihan näkösälle lattialle kaapin päätyyn. Olisi mahtavaa, jos muoville olisi neljän vastaavan laatikon kokoinen keräyslaatikko. Tai keräyspulloille leveämpi versio. Ja näiden nykyisten päälle tosiaan mahtuisi pienemmät laatikot vaikka lasille ja metallille. Lastenkin on helppo laittaa roskat kierrätykseen, kun kuvin merkatut laatikot ovat esillä.

 19. Ritva

  Parista sentistä kiinni, ettei mahdu kaksi päällekkäin. Voisiko olla toinenkin koko korkeuden suhteen.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Ritva!
   Harmillista kuulla, että näin pienestä jää kiinni. Välitän toiveesi tuotekehitykseen.

 20. Jukka

  Kaipaamme valkoista kansiosaa, muuten hyvä järjestelmä.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Jukka!
   Kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi valkoisesta kannesta tuotekehitykseemme.

 21. Pauliina

  Loistoidea! Sinkkutaloudessa asuvana toivoisin astetta pienempää kokoa. Voisitte myös innovoida kierrätysjäteastiat kansineen sellaiseen 60 senttiseen aukivedettävään keittiökaappivaunuun, joka usemmiten sijaitsee haasteellisesti keittiöaltaan alla.

 22. Jaakko

  Viitaten tuohon Antin palautteeseen – josta olen täysin samaa mieltä – pyytäisin huomiomaan yhteensopivuuden vanhemman version kanssa, jos teette tuotekehitystä.

 23. Sari

  Innostuin näin hienosta suunnittelusta ja ajattelin tyhjentää allaskaapista vanhan roskaämpäritelineen ämpäreineen ja korvata ne näillä. Kolme mahtuisi rinnakkain ja syvyys ok, mutta pesualtaan putket tulevat eteen eli ideaali korkeus olisi ollut noin 35 cm…. joten komppaan Anttia vähän pienemmästä mallista.

 24. Anne

  Meillekin tarvittaisiin isompikokoisia. Pitkään olen odottanut että tulisi kunnon siistit astiat näiden ikeakassien tilalle.

 25. Paula

  Onko vastaavaa nykyaikaisen keittiön leveään mutta matalaan vetolaatikkoon? Noin 35cm voisi olla korkeutta, laatikko on n 60 cm leveä? Värejä voisi olla enemmän niin ei tarvi arpoa mikä laatikko on millekin.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Paula!
   Kiitos viestistäsi. Välitän toiveesi matalammasta astiasta tuotekehitykseen.

 26. Ansku

  Voisikohan näistä saada myös vähän suurempaa kokoa että myös esim. 1,5 l kierrätyspulloja saisi enemmän kuin muutaman pullon mahtumaan. Muuten oikein hyvältä vaikuttaa.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Ansku!
   Välitän toiveen isommista astioista tuotekehitykseen.

 27. Antti

  Onpa hyvä tuotesuunnittelun taidonnäyte. Simppeli ja toimiva. Ehdotus: tuottakaa myös matalampia pönttöjä, jotka pinoutuvat näiden kanssa. Kaappiin ei mahdu isot päällekkäin, mutta jonkinlainen mini versio varmasti menisi. Vielä parempi, jos se jotenkin klippaa kiinni, koska kevyempänä kantta nostaessa, koko pönttö saattaisi lähteä paikoiltaan.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Antti,
   kiitos ehdotuksestasi! Välitän toiveesi tuotekehitykseemme.

 28. Paula

  Jos käyttää bioastiana, onko siihen sopivia biopusseja saatavana?

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kierrätysastiaan sopii biojätepussi, jonka suuaukon ympärysmitta on vähintään 90 cm. Kierrätysastia on suunniteltu pakkausmuovin, metallin, lasin, paperin, pahvin ja palautuspullojen lajitteluun. Kierrätysastiaa ei ole suunniteltu erityisesti biojätteen lajitteluun, sillä siinä on kantokahvan aukot eikä astia ole tiivis.

 29. Amanda

  Miksi kierrätysastioita ei ole eri kokoisia? Pakkausmuovisäiliö täyttyy parissa päivässä, sen sijaan esim. metalli- tai lasisisäiliö noin kuukaudessa, jolloin nämä säiliöt voisivat olla huomattavasti pienemmät, jolloin kierrätysastioita mahtuisi kaappiin enemmän.

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tuotekehitykseemme!

 30. Tuulikki

  Sopivan kokoinen, siis keittiöön suht huomaamattomasti mahtuva. Kaipaan valkoista kansiosaa – onko sellainen tulossa?

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kiitos palautteestasi. Mukavaa kuulla, että kierrätysastia on sopivan kokoinen. Tällä hetkellä kannen värinä on grafiitin harmaa, mutta välitän toiveesi tuotekehitykseen.

 31. Johanna

  Tuote on minulle ihan uusi, mutta ennen kuin ostan, haluaisin tietää, ovatko myös tuotteet itsessään kierrätysmateriaalia?

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kierrätysmuovin käyttöä tämän tuotteen materiaalina selvitetään ja testataan parhaillaan. Kierrätysmuovi on materiaalina haastavampi, kun tuotteessa on paljon teknisiä ominaisuuksia. Haluamme pitää tuotteen toiminnallisuuksista ja SINI-laadusta kiinni. Jo 45% käyttämästämme muoviraaka-aineesta on kierrätysmuovia ja tavoitteenamme on kasvattaa osuutta entisestään.

 32. PellePeloton

  Loistoidea, tilaus lähtee just! Tuotekehitykseen toivomus: väliseinällinen malli (tai väliseinän lisäysmahdollisuus kaikkiin ja väliseinä lisävarusteena), puolikkaaseen tilaan sopiva kahvallinen pussi ja ratkaisu kahvapidikkeiksi molemmille pusseille. Pienessä taloudessa esim. lasi- ja metallikierrätys mahtuisivat hyvin olemaan yhdessä laatikossa, eikä niiden säilytys veisi hukkatilaa.

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kiitos ehdotuksestasi! Välitän toiveesi tuotekehitykseemme.

 33. HT

  Kivan näköiset ja hyvä, kun huomioitu keittiön ja kodinhoitotilojen mitat. Hankin jos tulee isompia kokoja, perhekoko toiveena. Pahvi ja muovi täyttyy aivan liian pian.

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   välitän toiveesi isommasta astiasta tuotekehitykseemme.

 34. T.j.

  Voiko kehittää muoville jonkinlaisen puristavan kierrätys astian. Nyt täyttyy nopeasti…

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kiitos ehdotuksesta! Välitän sen tuotekehitykseen selvitettäväksi.

 35. Tomi

  Liian pieniä. Pahville tulisi olla vähintään 50 litraa. Muuten hyvä idea.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Tomi!
   Halusimme tuoda pieneenkin keittiöön toimivan kokonaisratkaisun, joka tukee keittiön ja koko kodin toiminnallisuutta viemättä kuitenkaan liikaa tilaa. Välitän ehdotuksesi isommasta kierrätysastiasta tuotekehitykseemme.

 36. Maarit

  Näitä on odotettu

 37. Irja

  Pari astiaa ostin vasta eilen, on vielä vähän kokemusta. Ostan myös mökille. On pienet tilat, onneksi saa päällekkäin.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Irja!
   Kuulemme mielellämme, kuinka kierrätysastiat toimivat kotona ja mökillä.

 38. Juha

  Tosi kätevä ja siistin näköinen. Vaihdettiin kaikki meidän kierrätysastiat kerralla näihin. Poislukien tietysti biojäte.

Näytä kaikki arvostelut
Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kiertotalous

play nappi

Sinituote ja Fortum laittavat muovijätteen kiertoon

#muovikiertoonsinillä

Lue Sinituote ja Fortum laittavat muovijätteen kiertoon
play nappi

Tubetähti Ilonan vinkki muovittomaan keittiöön

Tiskiharjan varsi on valmistettu 100% kierrätysmuovista.

Lue Tubetähti Ilonan vinkki muovittomaan keittiöön

Ostetuimmat tuotteet