Asenna ikkuna­suo­datin

Ikkunasuodatin estää katu- ja siitepölyn kulkeutumisen sisälle.

Tuuletusikkunan kautta sisälle kulkeutuu epäpuhtauksia ulkoilmasta. Ikkunasuodatin puhdistaa ilmasta siitepölyn ja hyönteisten lisäksi katupölyä. Jos tuuletat, kannattaa ikkunasuodatin asentaa. Asentaminen on helppoa ja näillä ohjeilla onnistut.

SINI Ikkunasuodatin on polyesterikuituinen suodatinkangas, joka on tarkoitettu hyönteisten, siitepölyn ja ulkoilmasta tulevien epäpuhtauksien suodattamiseen tuloilmasta. Asenna ikkunasuodatin tuuletusikkunaan ikkunanpesun päätteeksi. Likainen ikkunasuodatin kannattaa vaihtaa ennen siitepölykauden alkamista.

Näillä vinkeillä ikkunasuodattimen asennus sujuu:

  1. Avaa ikkuna ja mittaa ikkuna-aukon koko. Leikkaa suodatinkankaasta noin 2 cm aukkoa suurempi kappale. Kiinnitä teippi leikatun kappaleen reunoihin siten, että se yltää ikkunan karmeihin kaikilta reunoiltaan. Voit myös kiinnittää teipin suoraan puhdistettuihin karmeihin ja tämän jälkeen kiinnittää kankaan teippiin.
  2. Pyyhi ikkunan karmi mikrokuituliinalla liasta ja irtoroskista. Karmi tulee olla kuiva ja puhdas, jotta teippikiinnitys pitää varmasti. Karmin lämpötilan tulee olla vähintään +10 astetta, tarvittaessa lämmittäminen onnistuu esimerkiksi hiustenkuivaajalla.
  3. Poista teipistä suojanauha ja kiinnitä suodatin ikkuna-aukon reunoihin alhaalta ylöspäin. Suodatinkangasta ei saa pingottaa kireäksi ikkuna-aukkoon, vaan se tulee jättää pussimaiseksi, jotta läpivirtaava ilma ei repäise suodatinta paikoiltaan. Tarvittaessa suodatinkankaan jatkoliitos onnistuu myös teipillä.

Ikkunasuodattimen vaihtoväliksi suositellaan 1–3 kuukautta. Ikkunasuodatin löytyy hyvin varustetuista tavarataloista, samasta hyllystä pölynimurin pölypussien kanssa.

Kommentit:

  1. Olen käyttänyt näitä kaikissa tuuletusikkunoissani vuosia jo, ja taas voihdoin joten täytyypi tilata lisää.

  2. On ollut käytössä jo parin vuoden ajan ja pian vaihdan taas uudet puhtaat suodattimet

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *