Työergonomia kuntoon: ikkunanpesuvälineiden koko

Isä ja poika pesevät ikkunoita SINI-jatkovarrella
Ikkunanpesuun sopii 70 cm pitkä lasikuitu-jatkovarsi, jonka molemmissa päissä on SINI-kiinnitys.

Olisiko aika päivittää ikkunanpesuvälineet juuri sinun ikkunoillesi sopiviksi? Lue vinkit, miten ikkunoiden korkeus ja leveys vaikuttaa pesuvälineiden valintaan.

Säästä aikaa ikkunanpesussa

Ikkunoita on monen levyisiä. Liian kapealla ikkunalastalla ikkunoiden kuivaamiseen saattaa tuhraantua liikaa aikaa. SINI-ikkunankuivaimia on kolmea kokoa. Suurille ikkunoille kannattaa valita 40 cm leveä ikkunankuivain, joka on yli kaksi kertaa niin leveä kuin pienin 15 cm leveä Ruutukuivain. Suurimman ikkunalastan ja Ruutukuivaimen väliin jää 29 cm leveä ikkunalasta.

Säästä vaivaa ikkunanpesussa

Ikkunanpesussa, kuten kaikessa muussakin siivoamisessa, kurottelu ja huonot työasennot ovat mennyttä aikaa. Ikkunanpesun yleisapuväline on 70 cm pitkä lasikuituvarsi kahdella SINI-kiinnityksellä. Pituus 70 cm saattaa kuulostaa lyhyeltä. Tarvitsenko oikeasti alle metrisen jatkovarren? Kokeile! Lyhyt jatkovarsi on ikkunanpesussa käänteentekevä helpottamaan yleisimpiä kurotustarpeita.

Korkeille ikkunoille lyhyt jatkovarsi ei kuitenkaan riitä. Tällöin apuun kannattaa ottaa 180 cm pitkä teleskooppivarsi SINI-kiinnityksellä. Vai eikö varren pituus vieläkään riitä? Tooodella korkeille ikkunoille löytyy SINI-valikoimasta jopa 2,5 metriä pitkä teleskooppivarsi, jolla suorin käsin yltää pesemään ja kuivaamaan helposti yli kolmeen metriin! Uutta keväällä 2019: teleskooppivarsi 3,5 metriä!

Ikkunanpesun jälkeen SINI-varret voi ottaa käyttöön vaikka lattianpesussa tai Pölymiekan kera pölynpyyhinnässä, sillä SINI-kiinnitys sopii kaikkiin SINI-siivousvälineisiin.

SINI-varret ja -ikkunalastat
SINI-varsia on saatavilla monikäyttöisestä 70 cm varresta aina 250 cm pitkään teleskooppivarteen saakka. Ikkunalastoja on saatavilla 15–40 cm levyisiä.

Ikkunanpesuun tarvitset myös pesimen

Jos kotoa ei löydy vielä nykyaikaista mikrokuituista ikkunanpesintä, kannattaa hommata Tripla-ikkunanpesin, jonka ympärille olemme rakentaneet myös kolmiosaisen Tripla-pesinsetin, johon pesimen lisäksi kuuluu keskikokoinen ikkunalasta sekä mikrokuituinen ikkunaliina.

Tutustu myös vinkkeihin, missä järjestyksessä ja milloin ikkunat kannattaa pestä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *