Tiesitkö nämä viisi asiaa pölyjen pyyhinnästä?

Pölymiekalla onnistuu myös pattereiden välien puhdistus pölystä.

Aurinko paljastaa armotta pölykertymät pinnoilla sekä valossa leijuvat pölyhiukkaset. Pölyjen pyyhintä saattaa jäädä pimeinä aikoina vähemmälle, kun hyllyillä ja tasoilla on  erilaisia kynttilöitä, valoja sekä koristeita hankaloittamassa pintojen puhtaana pitoa. Pölyä on joka paikassa eikä siltä voi välttyä, mutta sen määrää voi pyrkiä hillitsemään.

1. Pölymiekka taipuu hankaliin paikkoihin

Aloita pölyjen pyyhintä aina ylimmiltä pinnoilta, koska pölyä kuitenkin hieman pöllyää lattiaa kohti pyyhkiessä. Taivutettavalla Pölymiekalla pyyhit vaivattomasti korkeallakin olevat tasot puhtaaksi ilman kiipeilyä. Pölymiekalla onnistuu myös pattereiden välien sekä muiden kapeiden paikkojen puhdistus pölystä.

2. Mikrokuitu poistaa pölyn tehokkaammin

Mikrokuitu sitoo pölyä tehokkaammin kuin tavallinen rätti, joten käytä apuna esimerkiksi Pölykinnasta. Pölykinnas mukautuu helposti pyyhittävään pintaan ja myös sälekaihtimet on sen avulla näppärä puhdistaa pölystä.

Pölykinnas mukautuu helposti pyyhittävään pintaan.

3. Huomioi erilaiset pinnat

Arkojen ja helposti naarmuuntuvien pintojen kanssa kannattaa olla huolellinen ettei liinaan ole jäänyt roskia tai hiekanmurusia, joka pahimmillaan naarmuttaa pintaa. Käytä elektroniikalle pehmoista mikrosäämiskää tai pyyhi kertakäyttöisillä staattisilla pölyliinoilla, jolloin pakkauksesta otetaan aina puhdas ja uusi liinaa.

Koriste-esineet, taulut ja valaisimet puhdistuvat hellävaraisesti pehmoisella lampaanvillaisella pölyhuiskalla. Tuuhea pölyhuiska mukailee pintoja hyvin, jolloin kaikki pöly tarttuu hyvin pölyhuiskaan. Pölyhuiskan voi puhdistaa ulkona ravistelemalla tai imuroimalla.

Aidosta lampaanvillasta valmistetty pölyhuiska on erinomainen pölyn poistoon aroilta pinnoilta.

4. Kasvitkin kaipaavat pyyhintää

Ohutkin kerros pölyä voi haitata kasveja ja estää niiden riittävää valonsaantia. Kasvit keräävät pölyä siinä missä kaikki muukin kotona. Käytä nihkeää mikrokuituliinaa ja pyyhi hellävaroen. Tämä on parempi tapa kuin sumuttaa kasveja vedellä, mikä voi edesauttaa homeen kasvua.

Kasvien lehtiin kerääntyy yllättävän paljon pölyä. Pyyhi myös kasvit säännöllisesti.

5. Pyyhi säännöllisesti

Sopiva aikaväli pöytäpintojen, valokuvakehyksien ja lipastojen pyyhkimiseen on kerran viikossa, jolloin pöly on vielä helposti pyyhittävissä. Jos olet allerginen, pyyhi jopa kaksi kertaa viikossa.

Kommentit:

  1. Meillä pyyhitään pölyt kerran viikossa, oli kesä tai talvi . Näin miellyttävämpi olla.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *