Näytön hellävarainen puhdistus

Elektroniikkaliinassa on kätevä ripustuslenkki, jossa lukee käyttökohteen nimi eikä liina sekoitu muihin siivousliinoihin, jotka usein sisältävät jäämiä puhdistusaineista.

Suuri taulutelevisio tai tietokone on iso investointi, jonka puhtaana pitäminen pidentää sen käyttöikää. Puhdistamalla näytön väärin tai käyttämällä vääränlaista puhdistusainetta saatat vaurioittaa laitettasi. Näin puhdistat television ja muut näytöt hellävaraisesti.

Television ja tietokoneen puhdistamiseen kannattaa käyttää vain siihen tarkoitettua liinaa. Käyttämällä elektroniikkaliinaa vältät naarmuttamasta ja vahingoittamasta nykyaikaisten televisioiden herkkää ruutua. Siivousliinoissa on usein saippuaa tai alkoholia sisältävän puhdistusaineen jäämiä, jotka voivat olla haitallisia ruudulle. Käytä sen vuoksi aina puhdasta liinaa. Hyvä vaihtoehto on aina pakkauksesta puhtaana otettava kertakäyttöinen staattinen liina.

Pöly lähtee näytön pinnasta kuivalla liinalla. Mikrokuitu ja staattinen liina imevät pölyn itseensa. Mikrokuitu puhdistaa ilman pesuaineita, joten sormenjäljet saa puhdistettua, kun kostutat elektroniikkaliinan kulman nihkeäksi vedellä ja lopuksi kuivaat pinnan liinan kuivalla osalla. Älä suihkuta vettä tai puhdistusainetta suoraan näyttöön  äläkä käytä liian märkää liinaa.

Jos käytät liinan kanssa puhdistusainetta, valitse aine, joka ei sisällä alkoholia eikä saippuaa. Paras vaihtoehto on vesipohjainen geelipohjainen spray, joka ei valu ruudulla. Älä käytä television puhdistukseen tavallisia puhdistusaineita.

Huomioi nämä 5 asiaa television ja tietokoneen puhdistamisessa:

  1. Sammuta virta (poista virtajohto pistorasiasta) televisiosta ja anna laitteen jäähtyä.
  2. Pyyhi näyttöruudut ja muut herkät pinnat kevyesti. Älä paina tai hankaa.
  3. Käännä ja taita liinaa siten, että pyyhit aina puhtaalla pinnalla.
  4. Huolehdi, ettei pyyhittävässä pinnassa ole karkeaa, pintaa naarmuttavaa roskaa.
  5. Puhdista lopuksi myös laitteiden etupaneelit, taustat ja muut pölyyntyvät pinnat. Pölymiekka mahtuu TV:n alle ja taakse.

Lue lisää: Kännykän puhdistaminen

Kommentit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *