Tapetin poisto ja remonttisiivous

Pienen pintaremontin aikana roskaa syntyy varmasti. Jos seinäremontin aiheena on tapetin poisto, täyttyvät lattiat nopeasti tapettisilpusta ja kipsipölystä. Remontin jälkien siivoaminen kannattaa aloittaa samaan aikaan kuin itse remonttikin.

Suojaa ensin, siivoa heti

Seinien pintaremontissa, joka alkaa tapetin poistolla, on ykköstavoitteena vanhan tapetin irrottaminen, mutta remontoitavan huoneen lattian puhtaanapito kannattaa aloittaa sivuprojektina heti remontin alkaessa. Tapetin poiston yhteydessä roiskuu tapetinpoistoainetta ja vettä. Ihan ensimmäiseksi lattiat kannattaa suojata. Tapetinpoistossa tapetti kostutetaan tapetinpoistoaineella, vedellä tai edellisten seoksella. Leveä siivousämpäri käy tapetinpoistoaine-vesi -seoksen astiaksi työn aikana. Leveään siivousämpäriin, kuten Sinisankoon, mahtuu leveäkin tela, jolla tapetinpoistoainetta on kätevä levittää.  Imevä talousliina kannattaa pitää käsillä, jos tapetinpoistoainetta tai vettä roiskuu suojaamattomille pinnoille.

Tarkkuustyöhön suihkaisu

Tapettivuota ei aina lähde kokonaisena seinältä, ja paikoin täytyy tehdä tarkkuustyötä pienille alueille. Täsmäase tapetinpoiston viimeistelyyn on suihkepullo. Kostukkeeksi pelkkä vesi usein riittää. Etsi alue, jossa tapettia vielä on, suihkaise, odota hetki ja irrota tapettisiivu pakkelilastalla. Työ käy usein joutuisasti. Suihkepullon sijaan voit kokeilla myös astetta tehokkaampaa suihkijaa paineruiskupulloa.

Harkitse imurointia kaksi kertaa

Jos poistat tapettia kipsilevyseinältä, kuten Gyprocilta, saattaa tapetinpoiston yhteydessä syntyä kipsipölyä ja -muruja, joita ei kannata koti-imurilla imuroida. Hienojakoinen kipsipöly tukkii mikrokuituisen pölypussin ennen aikojaan. Myöskään märkää tapettisilppua ei kannata imuroida, koska se helposti tukkii imurin suuttimen ja putken. Jos märkää tapettisotkua päätyy imuputkeen ja -letkuun, on se putkiston sisäpuolelle kuivuessaan todella vaikeaa irrottaa.

Näppärin väline remontoitavan huoneen puhtaanapitoon on rikkasetti, joka ei toimiakseen vaadi sähköä. Tapetinpoiston yhteydessä huoneen sulake yleensä irrotetaan, joten sähkönsaannin kanssakin voisi olla ongelmia.

Roskat pois

Pidä suuri jätesäkki käsillä koko remontin ajan. SINI-valikoimasta löytyy 200 litran vetoisia jätesäkkejä sekä 240 litran vetoisia erikoisvahvoja jätesäkkejä, jotka erityisesti sopivat remontointiin. Molemmat ovat Suomessa valmistettuja Avainlipputuotteita. Jätesäkit myydään rullassa. Remontista yli jääneet säkit tulevat hyödyksi, jos edessä on pian muutto uuteen asuntoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *