Petivaat­teiden tuuletus

Vaihda lakanat noin kahden viikon välein ja tyynyliina useamminkin.

Parhaat unet syntyvät puhtaassa ja raikkaassa makuuhuoneessa.

  1. Tuuleta makuuhuone ja siirrä peitot tuulettamisen ajaksi syrjään. Pöyhi tyynyt ja oio lakanat. Jos mahdollista, ripusta vuodevaatteet hetkeksi ulos tuulettumaan esimerkiksi SINI Sonya -tuuletustelineelle tai parvekkeen tai kuistin kaiteelle. Ravistele ne vielä kevyesti ennen sisäänottamista. Tuulettaminen kuivaa ja raikastaa vuodevaatteet.
  2. Vaihda lakanat noin kahden viikon välein ja tyynyliina useamminkin. Peiton ja tyynyn kannattaa olla materiaalia, joka kestää pesun 60 asteessa. Peittojen ja tyynyjen kevyt rumpukuivaus on suositeltavaa, mutta jos se ei ole mahdollista, kuivata ne ilmavasti ja pöyhi kuivumisen aikana. Lakananvaihdon yhteydessä sänky on hyvä imuroida. Vaihda imurin pölypussi ja suodattimet ajoissa, jotta imuteho säilyy hyvänä.
  3. Pese peitto ainakin kerran vuodessa. Hanki uusi peitto noin neljän-viiden vuoden välein, mutta kesä- ja talvipeittojen vaihteleminen voi pidentää uusimisväliä. Pesukertojen välissä peiton voi puhdistaa karvoista mattoteippiharjalla.
  4. Pese tyyny kolme-neljä kertaa vuodessa. Uusi tyyny muutaman vuoden välein.
  5. Tuuleta ja imuroi petauspatja säännöllisesti. Käännä se myös ajoittain, jottei se painu epätasaisesti. Jos petauspatjassa on irrotettava päällinen, pese se valmistajan ohjeen mukaan. Älä kuivata päällistä kuivausrummussa, sillä se saattaa kutistua, jolloin se on vaikea saada takaisin paikalleen. Venytä päällinen oikeaan mittaan jo kosteana. Vaihda petauspatja noin viiden vuoden välein.
  6. Imuroi sänky aina makuuhuoneen siivouksen yhteydessä. Patja tai runkopatjasänky tulisi uusia noin kymmenen vuoden välein. Vaihtoväli riippuu luonnollisesti sängyn ominaisuuksista sekä siitä, kuinka huolellisesti sänkyä on hoidettu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *