Oikein käytettynä keittiöliina ei haise – näin vältät haisevan tiskirätin

Laadukkaat SINI-mikrokuituliinat voi pestä kymmeniä kertoja 60 asteessa.

Likainen tiskirätti ei puhdista, vaan päinvastoin levittää bakteereita keittiön pinnoille ja ruokapöydälle. Oikein käytettynä tiskirätti ei ala haisemaan. Tärkeintä on valita oikeanlainen keittiöliina ja vaihtaa se säännöllisesti.

Keittiöön kannattaa varata erilaisia liinoja ja käyttää niitä oikeaan tarkoitukseen. Päivittäiseen käyttöön kannattaa varata useampi ohuempi liina. Sinifinet-talousliinan voi vaihtaa uuteen muutaman päivän välein ja pestä pesukoneessa 60 asteessa. Keittiön tehosiivoukseen, kaapinoville, hyllyille ja laatikoille kannattaa käyttää keittiöliinaa, jonka pintarakenne irrottaa likaa pelkällä vedellä. Liedelle ja rosterille kannattaa varata oma liesiliina. Mikrokuituliinaa ei kannata pilata rasvaisen kastikkeen pyyhkimiseen vaan käyttää vaikeille tahroille pikasiivousliinoja.

Alkuperäinen Sinifinet-klassikkoliina kuivuu nopeasti eikä ala haisemaan.

Minkälainen keittiöliina on paras?

Tehokkaasti likaa irrottava mikrokuituliina on monien suosikki. Se ei nukkaa eikä jätä pyyhkimisraitoja, ja mikrokuitu puhdistaa ekologisesti ilman pesuainetta. Pikasiivousliinat ovat saaneet suosiota viime vuosina. Ne ovat helppokäyttöisiä ja hygieenisiä, ja ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun muut liinat ovat likaisena tai pesussa. Aito ja alkuperäinen Sinifinet-talousliina on saanut klassikon aseman monessa keittiössä. Myös erilaiset siivoussienet ovat yleistyneet eikä suotta – niillä saa nopeasti ja tehokkaasti puhdasta jälkeä. Lopulta kyse on makuasiasta, millaisesta liinasta pitää. Tärkeintä on huuhdella liina käytön jälkeen kuumalla vedellä ja sen jälkeen kylmällä vedellä, joka estää hajuhaittoja ja mikrobien kasvua.

Liinariipuksessa keittiöliina kuivuu ilmavasti ja pysyy raikkaana.

Kuivata keittiöliina ilmavasti

Siivousliina kannattaa kuivattaa ilmavasti, jotta se pysyisi hajuttomana ja hygieenisenä. Liinariipus on kätevä apuri liinan kuivatukseen. Sen saa näppärästi kiinnitettyä riippumaan astiakaapin kuivausritilään. Liina kiinnitetään riipukseen työntämällä se keskikohdastaan reikänapin läpi ja siitä se on myös helppo vetäistä taas uudelleen käyttöön. Mikäli haluaa tiskirätin piiloon, voi liinariipuksen laittaa roikkumaan myös kuivauskaapin sisäpuolelle. Liinariipuksessa kuivuvat hyvin myös tiskauksessa käytettävät talouskäsineet.

Kuinka usein tiskirätti pitäisi vaihtaa?

Mitään tarkkaa aikaa tai käyttökertojen määrää ei keittiöliinalle voi asettaa. Vaihtotiheyteen vaikuttaa moni asia. Esimerkiksi se, kuinka usein näitä siivousliinoja käyttää, miten ne kuivataan, mitä materiaalia ne ovat ja pestäänkö niitä välillä. Jos tiskirätti on alkanut haista, on se merkki siitä, että bakteerit ovat alkaneet kasvaa liinassa ja liina pitäisi pestä tai vaihtaa. Haisevasta rätistä voi tulla oikealla puhdistusmetodilla jopa kuin uusi. Laadukas liina kestää useamman kuukauden säännöllisesti pestynä ja oikein käytettynä – ympäristö kiittää ja rahaakin säästyy.

Pese ja vaihda keittiöliina säännöllisesti

Kotioloissa siivousliinat voi pestä muun pyykin kanssa. SINI-mikrokuituliinat ja Sinifinet-talousliinat kestävät kymmeniä pesukertoja 60 asteessa. Mikrokuituliinat kannattaa pestä pesupussissa, jotta muun pyykin tekstiilikuitu ei tuki mikrokuidun väkäsiä ja näin puhdistusteho säilyy pidempään hyvänä. Liinat tulisi vaihtaa uusiin silloin, kun niiden käyttöteho ei ole enää entisellään. Kulahtanut ulkomuoto on merkki siitä, että keittiöliina kaipaa vaihtamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *