Kahvinkeittimen puhdistus

Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa kerran viikossa, niin kahvi maistuu paremmalta.

Moni meistä luulee, että kahvinkeitin on vaikea puhdistaa, eikä siksi tule puhdistaneeksi sitä kovinkaan usein. Kahvinkeittimen huoltoa laiminlyödään yllättävän paljon. Kahvi kuitenkin maistuu paremmalta, kun keitin on puhdas, eikä vieraillekaan kehtaa tarjota huononmakuista kahvia. Kokosimme helpot ohjeet, joilla onnistut.

1. Pese kahvinkeittimen kannu joka päivä

Mitä puhtaampi kahvinkeittimen kannu on, sitä vähemmän siitä tarttuu kahviin rasvaa ja muita sivumakuja. Pelkän vedellä huuhtelun lisäksi kannu olisi hyvä pesaista päivittäin tiskiharjalla ja astianpesuaineella. Useimmat kannut voi huoletta pestä myös astianpesukoneessa.

Tiukkaan pinttynyt ja kiinni palanut lika on helppo putsata Nysvärillä, joka mahtuu kätevästi kaikkiin koloihin.

2. Pyyhi lämpölevy heti, niin lika ei pala kiinni

Kahvinkeittimen lämpölevy on helppo pitää puhtaana: pyyhkiminen kostealla pikasiivousliinalla riittää. Jos lämpölevyllä on näkyviä roiskeita, ne kannattaa pyyhkäistä heti pois, mutta joka tapauksessa levy on hyvä pyyhkäistä lähes päivittäin.

3. Muista suodattimen puhdistus muutaman kerran viikossa

Suodatinpussi on nimensä mukaisesti suodatinpussi eli se suodattaa läpi myös kahvin rasvaa. Siksi myös suodatinsuppilo olisi hyvä huuhtaista vedellä jokaisen kahvinkeiton jälkeen ja pestä pienellä määrällä astianpesuainetta muutaman kerran viikossa. Useimmat suodatinsuppilot voi myös pestä astianpesukoneessa.

4. Kierrätä kahvinkeittimessä pelkkää vettä

Pelkän veden keittäminen ja kierrättäminen kahvinkeittimen läpi on helppo pikapuhdistus. Tämä kannattaa tehdä normaalissa kahvinkeittimen kotikäytössä viikoittain. Jo pelkkä vesi puhdistaa vesisäiliötä, suodatinta, putkia ja kannua.

Pienellä harjalla säiliön peseminen käy helposti.

5. Pese vesisäiliö saippuavedellä

Keitä vesi kuumaksi vaikkapa vedenkeittimellä, sitten vesi ja tilkka astianpesuainetta kahvinkeittimen vesisäilöön ja säiliön pesu astianpesuharjalla tai Nysvärillä. Muista ensin irrottaa kahvinkeittimen sähköjohto seinästä. Saippuapesun jälkeen kannattaa kierrättää keittimessä pannullinen tai pari puhdasta vettä niin, että vesisäiliöön ei jää saippuaa, joka tarttuisi kahviin.

6. Etikka puhdistaa

Pelkän veden kierrättämisen lisäksi kahvinkeittimessä kannattaa kierrättää myös vedellä laimennettua etikkaa. Vajaa desi etikkaa ja puolisen litraa vettä päälle, sitten kahvinkeitin pulputtamaan. Etikka-vesi-liuos irrottaa kahvinkeittimeen muodostunutta kalkkia. Etikka-puhdistuksen jälkeen kannattaa taas kierrättää kahvinkeittimen läpi pannullinen pelkkää vettä niin, että seuraavaan kahvipannulliseen ei tule etikkaista sivumakua.

Kommentit:

  1. Tämä nysväri on minulle ihan uusi siivousväline, tällä pääsee hyvin siivoamaan kahvinkeittimen. Kiitos vinkistä, täytyy käydä ostamassa kaupasta.

  2. KITOS selkeästä keittimen hoito- ohjeesta!

    Viimeksi tilasin teiltä Triple- kuivaustelineen ja olen siihen tavattoman tyytyväinen!
    Ja itse asiassa: kotini siisteys- ja monissa muissakin lähes päivittäisissä ”huoltotoimissa” tuotteenne ovat isona apuna ja lisäksi laadukkaita!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *