Viisi vinkkiä keittiön järjestyksen ylläpitoon

Jos kaaos keittiössä tuskastuttaa, ei hätää: näiden vinkkiemme avulla pääset aloittamaan keittiössäsi uuden, paremman järjestyksen aikakauden.

Vinkki 1: karsi pois kaikki turha

Tiesit tämän olevan tulossa, eikö? Totuus kumminkin on, että mitä enemmän tavaraa, sitä haastavampaa järjestyksen ylläpitäminen on. Jos sinusta tuntuu siltä, ettet voi karsia keittiötavaroistasi enää yhtään enempää, käy kaikki läpi vielä kertaalleen. Säilytä vain tarpeellinen. Tämän jälkeen voit alkaa miettiä, miten jäljellä olevat tavarat voisi järjestää paremmin.


Aterinteline ja Kuivausalusta sopivat hienosti yhteen.

Vinkki 2: käytä järjestelyssä apuvälineitä

Kun tavaroilla ja esineillä on omat paikkansa, järjestystä on helpompi ylläpitää. Miten on esimerkiksi kauhojen ja ottimien laita? Jos ne lojuvat irrallisina siellä sun täällä, lopputulos on helposti sekava. Tyylikkäät ja toimivat ratkaisut keittiön järjestelyyn auttavat keittiön järjestelyssä huomattavasti. Aterintelineeseen saa aterimet, kauhat ja ottimet kauniisti esille. Se on keittiön tasolla kuin taideteos. Puhdistusaineet ja tiskiharja näyttävät välittömästi ryhdikkäämmiltä, kun ne asettelee Tiskipöydän järjestäjään. Tähän kätevään ja tyylikkääseen telineeseen saa vielä mikrokuituliinankin kauniisti kuivumaan.


Kuivausalustan saa helposti kokoon ja katseilta piiloon, jos haluaa.

Vinkki 3: tiskaa aina kun mahdollista

Keittiössä näyttää välittömästi siistimmältä, kun turhat tiskit ovat poissa. Jos sinulla on astianpesukone, tiedät, että sen tyhjentäminen ja täyttäminen sujuu nopeasti. Niihin keittiöihin, joissa pesukonetta ei ole, kannattaa hankkia lisätilaa astioiden kuivattamiseen. Kuivausalustan päälle saa lautaset, lasit ja vaikkapa kattilat helposti kuivumaan keittiötason päälle. Käsin tiskaajan parhaita kavereita ovat tietysti myös vaihtopäätiskiharja ja tabletista valmistettava käsitiskiaine. Kuivausalusta toimii hienosti myös pesukoneen kaverina, kun tiskaat esimerkiksi maljakoita tai herkkiä astioita, joita ei voi pestä pesukoneessa. Kuivausalustan saa myös taitettua kokoon ja katseilta piiloon, kun sitä ei tarvita.

Vinkki 4: merkitse ja lajittele

Hyödynnä säilytyslaatikoita ja merkitse huolellisesti, mitä missäkin on. Hyvin valitut säilytysratkaisut ovat sekä käytännöllisiä että kauniita. Sinituotteen uusi Biojäteastia on suunniteltu erityisesti biojätteen lajitteluun, mutta sitä voi hyvin hyödyntää esimerkiksi tavaran säilytyksessä. Astioita voi pinota toistensa päälle tai asetella vierekkäin. Niitä on helppo siirtää paikasta toiseen kantokahvan avulla.


Biojäteastia näyttää hyvältä keittiön tasolla ja sopii myös tavaroiden säilytykseen.

Vinkki 5: osallista kaikki perheenjäsenet

Yhden hengen taloudessa on toki vain yksi järjestyksen ylläpitäjä, mutta tavallisesti sotkuakin syntyy yhden ihmisen jäljiltä maltillisesti. Suuremmissa talouksissa kaikki, jotka keittiössä asioivat, kannattaa valjastaa keittiön siisteyden ylläpitoon. Jokaiselle löytyy taatusti tehtävää, jolloin siivous ei vaadi keneltäkään liikaa. Tehtävien muistamisessa voi auttaa niiden listaaminen paperille. Paperin voi laittaa vaikka jääkaapin oveen, josta kaikki sen helposti huomaavat.


Tiskipöydän järjestäjään saa kauniisti esille puhdistusaineet ja liinat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *