Paloiko puuro kattilan pohjaan ja lieteen?

Kiehuiko puuro yli? Näin puhdistat kattilan ja keraamisen lieden.

Jokainen ahkera ruuanlaittaja tietää, että kastikkeen roiskeita tai ylikiehuneita kattiloita on mahdotonta välttää. Kuuman keraamisen lieden pintaan ruoka palaa helposti kiinni. Näillä keinoilla puhdistaminen onnistuu.

Pohjaan palanutta kattila ei tarvitse jynssätä voimakeinoin. Pahastikin pohjaan palaneen kattilan puhdistus onnistuu kevyesti, kun tekniikka ja välineet ovat oikeat. Maitopohjaiset puurot ja kastikkeet kiehuvat ja palavat herkästi kattilan pohjaan, mutta kattilan saa helposti pelastettua muutaman niksin avulla.

Älä naarmuta teflonkattilaa pilalle

Pinnoitettujen teflonkattiloiden ja paistinpannujen tiskaamisessa kannattaa olla huolellinen. Liian karhealla sienellä hankaaminen voi narmuttaa pintaa ja tehdä kattilan tai paistinpannun käyttökelvottomaksi. Hellävarainen liesisieni sopii pinnoitettujen pannujen ja kattiloiden tiskaamiseen eikä naarmuta niiden pintaa. Teflonpannuun ruoka ei pala kiinni herkästi, mutta maitopohjaiset puurot ja kastikkeet voivat jäädä pohjaan kiinni. Liesisienen pinta puhdistaa teflonpannun hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Teräskattila kestää hankaamista sienellä toisin kuin teflonkattila, mutta puhdistamisessa ei kannata turhaan käyttää voimakeinoinoja. Näin saat teräskattilan puhtaaksi ilman hankaamista >>

Paloiko ylikiehunut puuro kiinni lieteen?

Hellalle kiehunut ruoka voi palaa kovastikin kiinni lieden pintaan. Tällöin hyvä apu on liesisieni ja liesiliina. Liesisienen karkealla puolella voi huoletta jynssätä tahroja ilman että tarvitsee pelätä lieden naarmuuntumista. Laadukas liesiliina on tehokas hankalaan likaan. Kastele liina lämpimällä vedellä ja käytä lisäksi astianpesuainetta tai keraamiselle liedelle tarkoitettua puhdistusainetta. Varmista, ettei lieden pinta ole kuuma.

Tärkeintä keraamisen lieden puhdistuksessa on puhdistaa lika jokaisen käyttökerran jälkeen. Roiskeet on helppoa pyyhkäistä pois kostealla pikasiivousliinalla, jolloin ruoka ei pääse palamaan tiukasti pintaan kiinni.

Puhdistusterä sopii koville pinnoille.

Jäikö pintaan vielä likatahroja?

Jos pintaan jäi likaa, jonka puhdistus ei onnistu pyyhkimällä, irrota lika varovasti puhdistusterällä. Varo naarmuttamasta pintaa. Katso tästä keraamisen lieden puhdistusohjeet. Puhdistusterä sopii myös uunin lasiluukulle, ikkunoille ja muille koville pinnoille.

Näin saat lieden kiiltäväksi

Keraaminen liesitaso jää helposti sameaksi, kun rasva levittyy lieden pintaan. Lieden saa parhaiten puhtaaksi ja kiiltäväksi puhtaalla liinalla, joten käyttöön kannattaa varata kaksi liinaa: kostealla liinalla liesi puhdistetaan ja kuivalla viimeistellään kiiltäväksi. Taittele liesiliina neljään osaan, jolloin saat käyttöön monta puhdasta pintaa yhdellä liinalla. Pikasiivousliinat ovat kätevä apua silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *