Jääkaapin puhdistaminen

Jääkaappi kannattaa puhdistaa sisältä ja ulkoa kerran viikossa.

Jääkaappi kannattaa pitää puhtaana, sillä se vaikuttaa hygienian lisäksi myös sähkönkulutukseen ja laitteiden käyttöikään. Siististä jääkaapista ruoat löytyvät helposti eikä ruokahävikkiä synny! Jääkaapin puhdistus kannattaa tehdä ennen ruokakaupassa käyntiä, kun kaappi on tyhjimmillään.

Jääkaapin puhdistukseen tarvitset:

Jääkaapin tehopesu

Jääkaappi on helpointa pestä silloin, kun se on tyhjimmillään. Jos mahdollista, puhdista jääkaappi ennen ruokakaupassa käyntiä. Irrota jääkaapin hyllyt sekä lokerot ja pese ne astianpesuaineella. Pyyhi tyhjä jääkaappi kostutetulla puhtaalla keittiöliinalla. Etene ylhäältä alaspäin ja puhtaasta likaisempaan. Tahrat ja kuivuneet roiskeet saat pois Supersienen avulla. Pyyhi lopuksi myös jääkaapin ulkopinta. Erityisesti kaapin kahva kaipaa viikoittaista puhdistusta. Rosterisesta jääkaapista saat sormenjäljet parhaiten pois nihkeällä liesiliinalla. Kuivaa tai anna jääkaapin pintojen kuivua ennen uudelleen täyttämistä. Muista puhdistaa myös jääkaapin alunen. Pitkä ja kapea Pölymiekka mahtuu jääkaapin alle ja sivuille. Jääkaapin koneisto on hyvä puhdistaa noin kerran vuodessa imuroimalla.

Jääkaapin pikapesu

Hyllyjä ja lokeroita ei tarvitse joka viikko irrottaa, vaan välillä niille riittää pyyhkiminen pikasiivousliinalla. Pyyhkäise hyllyt samalla, kun katsot mitä kaupasta tarvitsee ostaa ja minkä elintarvikkeen viimeinen käyttöpäivä on lähestymässä. Säästät aikaa ja mikä tärkeintä, tulet käyttäneeksi kaikki ruoka-aineet loppuun ja vähennät ruokahävikkiä.

Hajut pois siivoussoodalla

Siivoussooda toimii tehokkaana hajunpoistajana jääkaapissa. Laita noin 1 dl kuivaa siivoussoodaa astiaan ja laita astia jääkaappiin. Sekoita siivoussoodaa kerran viikossa ja vaihda sooda uuteen kuukauden välein. Jääkaapin vihanneslaatikon saa pidettyä raikkaan tuoksuisena ripottelemalla siivoussoodaa vihanneslaatikon pohjalle ja peittämällä jauhe talouspaperilla. Imuroi vanha jauhe pois ja vaihda uuteen noin kuukauden välein.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *