Nopeuta tiskausta ja säästä rahaa – tämä keino mullistaa astioiden pesun

Tiskikaveri helpottaa tiskausta ja säästää astianpesuainetta.
Täyttyikö tiskipöytä jälleen tiskistä? Likainen lautasröykkiö tiskipöydällä kiristää helposti pinnaa ja aiheuttaa eripuraa. Vältä siis stressi ja tiskaa astiat tuoreeltaan. Tämä uusi väline mullistaa tiskaamisen ja puolittaa astianpesuaineen kulutuksen.

Näin selviydyt tiskivuoresta

Tiskaaminen on helpompaa, kun et anna tiskivuoren kasvaa liian suureksi. Likaiset astiat kannattaa pestä joka päivä tai laittaa ne heti käytön jälkeen koneeseen. Näin tiskivuori ei pääse kasvamaan ja pääset itsekin helpommalla, kun lika ei jämähdä kiinni astioihin.

Jos tiskiä kuitenkin on päässyt kertymään valtava vuori, ota avuksi Sinisanko. Kerää osa astioista sankoon ja laita sivuun odottamaan. Näin tiskipöydältä vapautuu tilaa ja tiskaaminen ja astioiden kuivaaminen on helpompaa. Jos lika on pahoin pinttynyt kiinni, täytä Sinisanko lämpimällä vedellä ja tipalla astianpesuainetta ja anna astioiden liota hetki ennen tiskaamista.

Ethän pilaa astioita pesemällä väärin?

Suurin osa astioista kestää konepesua, mutta joukossa on myös astioita, jotka on hyvä pestä käsin. Teflonpinnoitteiset paistinpannut kestävät kauemmin, kun ne pestään käsin ja leikkuuveitset pysyvät pidempään terävinä käsinpesulla. Myös puiset paistinlastat, kauhat ja leikkuulaudat sekä valurauta tulee pestä käsin. Astioita ei kannata pestä ennen koneeseen laittoa, sillä astianpesukoneet tekevät huuhtelun joka tapauksessa. Näin säästyy niin energiaa kuin myös merkittävä määrä vettä.

Tiskikaveriin lisätään astianpesuainetta ja vettä, puolet kumpaakin.

Lorahtiko tiskiainetta turhan reilusti?

Moni meistä annostelee astianpesuainetta liikaa, mikä ei ole ympäristön kannalta suositeltavaa. Jos sinulla on tapana lorauttaa astianpesuainetta purkista turhan runsaasti, kannattaa kokeilla tiskikaveria. Pöydällä säilytettävä tiskikaveri säästää astianpesuainetta. Lisäksi tiskikaveri on helposti saatavilla, näkyvillä ja kannustaa tarttumaan tiskaukseen heti.

Näin tiskikaveri auttaa

Tiskikaverin käyttö on yksinkertaista ja vaivatonta: tiskikaveriin lisätään astianpesuainetta ja vettä, puolet kumpaakin. Tiskikaverin kantta painetaan kevyesti päältä tiskiharjalla, jolloin tiskikaverin kannen päälle nousee pesuainetta. Tiskiharjaan tulee sopiva määrä pesuainetta ilman, että otat jokaisella kerralla pesuainepurkin esille. Tiskikaverin avulla on helppo ottaa hieman lisää astianpesuainetta tiskauksen aikana, jos jokin astia on erityisen likainen.  Tiskikaverin avulla on myös helppoa tiskata pikaisesti jokin yksittäinen astia tai veitsi.

Niin mikä tässä oli nyt niin ihmeellistä?

Tiskikaverin idea on siinä, että sitä voi käyttää tiskauksen aikana ilman, että irrottaa otettaan tiskiharjasta ja tiskattavasta astiasta. Tämä tekee tiskauksesta todella kätevää ja nopeaa, kun tiskauksen lomassa voi ottaa lisää astianpesuainetta esimerkiksi rasvaiseen kattilaan. Ei tarvitse erikseen irrottaa käsiä pestävästä astiasta tai tiskiharjasta, kun harjaan voi helposti lisätä astianpesuainetta vain käyttämällä harjaa tiskikaverin päällä. Moni onkin sanonut, että ymmärsi tiskikaverin hyödyn vasta, kun kokeili tuotetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *