Ahtaiden rakojen puhdistaminen

Nysväri on kapeiden kolojen ja rakojen puhdistamisen täsmäharja, jolla voi puhdistaa hanojen ympärykset, pesualtaan pienet kolot, roskavaunun urat sekä astianpesukoneen ja uunin kapeat välit.

Keittiössä, kylpyhuoneessa ja WC:ssä on useita pieniä rakoja ja koloja, joiden puhdistaminen on haastavaa. Näillä välineillä selviät pienten rakojen puhdistamisesta helposti.

Keittiön ja WC:n hanan puhdistaminen

Hanojen ympärille jää usein vettä, joka kuivuessaan jättää pintoihin hankalasti irrotettavaa likaa ja kalkkia. Puhdistamista helpottaa, kun hanojen ympäryksen kuivaa kylppäriliinalla tai keittiöliinalla.  Pinttyneen lian irrotukseen tarvitaan sientä tai harjaa. Supersienen karkea puoli irrottaa likaa ja pehmeä puoli kuivaa sekä kiillottaa. Nysvärin avulla puhdistuvat hanojen reunat ja muut pienet välit. Nysväri sopii myös astianpesukoneen reunojen ja pyykinpesukoneen tiivisteen puhdistamiseen. Nysvärin pitkän varren ansiosta harjalla ulottuu pesemään myös kapeat maljakot ja muut pienet astiat.

Roska-astian reunat ja urat

Roska-astian reunat likaantuvat herkästi ja kaipaavat säännöllistä puhdistamista. Nysvärin kapeampi pää sopii ahtaisiin uriin ja pitkän varren avulla ulottuu myös aivan kaapin perälle. Nysvärin päässä olevan koukun avulla voi nostaa tai vetää pidemmälle pudonneet roskat. Puhdistamisen jälkeen pinnat kannattaa vielä pyyhkiä ja kuivata keittiöliinalla.

Pyykinpesukoneen kumikauluksen puhdistaminen

Kumikaulus alkaa herkästi haista pahalta. Vältät hajun puhdistamalla ja kuivaamalla kauluksen jokaisen pesukerran jälkeen pikasiivousliinalla. Samalla liinalla on helppoa puhdistaa lasiluukku, jonka alareunaan kertyy helposti töhnää ja pesuainejäämiä. Pinttyneen lian saa irti nysvärin avulla. Pesu- ja huuhteluainelokerot sekä kumikaulus on hyvä pestä viikkosiivouksen yhteydessä tai aina pesukerran jälkeen.

Lue lisää: Pyykinpesukoneen puhdistaminen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *