Perunankuori irtoaa juuresharjalla

Varrellinen juuresharja suojaa sormia perunoiden pesun aikana.

Uudet perunat ovat parhaimmillaan suoraan maasta nostettuina. Mitä nopeammin perunat käyttää, sen paremmin kuoret irtoavat. Harvalla kuitenkaan on omaa perunamaata, joten perunoiden pesemiseen tarvitaan tehokkaita konsteja.

Hyvällä juuresharjalla perunoiden pesu sujuu joutuisasti. Pese tasakokoiset uudet perunat puhtaiksi varrellisella juuresharjalla, jonka varresta saa pitävän otteen. Varsi myös suojaa sormia ja kynsiä. Varrellisessa juuresharjassa on reilunkokoinen ripustuslenkki, josta sen saa roikkumaan ja kuivumaan ilmavasti. Juuresharjan kärjessä olevalla silmunpoistajalla saa kätevästi poistettua silmut perunoista ja juureksista.

Älä keitä perunoita liian pitkään

Nosta perunat pesun jälkeen kiehuvaan, miedosti karkealla suolalla maustettuun veteen. Voit lisätä kattilaan jo keittämisen aikana tillinvarsia antamaan makua. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10–15 minuuttia koosta riippuen. Älä kuitenkaan pilaa perunoiden makua liian pitkällä keittoajalla. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan nokare voita ja reilusti hienonnettua tuoretta tilliä. Peitä kattila keittiöpyyhkeellä sekä kannella ja anna perunoiden kypsyä höyryssä loppuun.

Ainekset uusien perunoiden keittämiseen

  • 2 kg uusia perunoita
  • 1 nippu tilliä
  • merisuolaa
  • nokare voita
Pikasiivousliinoilla on helppoa pitää keittiö siistinä!

Roiskeet pois helposti

Perunoita kuoriessa ja kesäruokaa laittaessa ei voi välttyä roiskeilta. Riittoisa talousliinarulla on kestävä, imukykyinen, pehmeä käytössä ja helppo pitää puhtaan raikkaana myös kesähelteillä. Talousliinarulla tai pikasiivousliinat ovat erityisen käteviä myös mökillä, sillä ne voidaan loppuun käytettynä laittaa kompostiin. Joustavan ja pehmeän talousliinan voi pestä rullattuna astianpesukoneen ruokailuvälinetelineessä.

Lue lisää: Keraamisen lieden puhdistus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *