Uudet perunat kuuluvat kesän herkkupöytään!

Pese tasakokoiset uudet perunat puhtaiksi SINI Juuresharjalla.

Perunankuori irtoaa helposti kunnon juuresharjalla.

Pese tasakokoiset uudet perunat puhtaiksi SINI Juuresharjalla. Varhaisperunoista irtoaa kuori pestessä helposti.  Nosta perunat kiehuvaan, miedosti karkealla suolalla maustettuun veteen. Voit lisätä kattilaan jo keitinvaiheessa tillinvarsia antamaan makua. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10–15 minuuttia koosta riippuen. Älä kuitenkaan keitä perunoita täysin pehmeiksi.

Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan nokare voita ja reilusti hienonnettua tuoretta tilliä. Peitä kattila keittiöpyyhkeellä ja kannella ja anna perunoiden kypsyä höyryssä loppuun.

Uudet perunat ovat herkullinen lisäke monelle ruualle.  Jäljelle jääneet perunat  voi käyttää vaikkapa  perunasalaattiin tai pyttipannuun.

Tarvikkeet

  • 2 kg uusia perunoita
  • 1 nippu tilliä
  • merisuolaa
  • nokare voita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *