Terassin ylläpitosiivous kesällä

Oiva rappu- ja parvekeharja on kestävä ja näppärä harja, jonka lyhyempi varsi mahdollistaa työskentelyn pienissäkin tiloissa.

Tuliko terassille tehtyä juuri suursiivous keväällä eikä puhtaudesta ole enää tietoakaan? Vaikka elelet itse kuinka siististi, niin etenkin avoterassi sotkeentuu puiden, lintujen, hyönteisten ja pölyn vaikutuksesta. Kuten muussakin siivouksessa myös terassin puhtaanapidossa säännöllinen ylläpitosiivous ja laadukkaat välineet auttavat.

Päivittäinen lakaisu kannattaa

Terassi kannattaa lakaista päivittäin puhtaaksi roskista. Mikäli puista tulevaa roskaa pääsee kertymään terassille ja puunlehdet kastuvat, aiheuttavat ne limaista pinttymää terassin lattiaan. Päivittäiseen lakaisuun sopii erinomaisesti Oiva rappu- ja parvekeharja. Uritetuista terassilaudoista saa parhaiten pölyn pois pehmeäharjaksisella harjalla. Kannellinen rikkasetti on näppärä etenkin parvekkeella, koska sitä ei tarvitse joka kerta tyhjentää roskista.

Ulkona laattojen päällä sijaitseva oleskelupaikka on helppo lakaista puhtaaksi laadukkaalla ulkoharjalla. Laatoitusta on hyvä lakaista päivittäin siitäkin syystä, että se ehkäisee rikkakasvien kasvamista laattojen väleihin. Säännöllisellä puhtaanapidolla laatat eivät myöskään ala sammaloitua.

Ulkokalusteet puhtaaksi

Siitepöly, kärpäset ja linnut sotkevat myös puutarhakalusteita. Ulkokalusteet kannattaa pyyhkiä kostealla, koska niihin kertyy pölyn lisäksi usein muutakin likaa. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat helppo apu ulkona ja grillin läheisyydessä. Puhdas liina on aina helposti saatavilla ja käytössä ilman erillistä kastelua.

Lintujen jätökset pois terassilta

Lintujen jätökset terassilla kannattaa antaa ensin kuivua ja sitten kuivana lakaista ne pois. Lakaisun jälkeen terassin voi pyyhkiä kertakäyttömopin tai kosteiden moppiliinojen avulla. Moppi pyyhkii myös terassilta tarkemmin kaiken pölyn, joka ei lakaisemalla ole lähtenyt.

Auringon polttama tiukka lika

Lasitetuilla terasseilla ja kuistien ikkunoissa riesana on usein kärpäsen kakka, joka palaa auringossa niin tiukasti kiinni ettei se irtoa kostealla liinallakaan. Tällaisiin ikkunoissa oleviin tahroihin tuo helpotuksen puhdistusterä, jolla onnistuu myös kovettuneiden maaliroiskeiden poistaminen ikkunoista. Kostea pikasiivousliina irrottaa tehokkaasti vaikean lian ikkunanpuitteista ja muilta pinnoilta likaamatta parempia siivousliinoja.

SINI-grillisuojus suojaa grilliä siitepölyltä ja lialta.

Aina puhdas grilli – näin se käy!

Kun et käytä grilliä, kannattaa se peittää grillisuojuksella. Grillin puhtaana pitäminen helpottuu, kun siitepöly, lehdet, lintujen jätökset, hiekka, neulaset, pöly ja muu lika eivät pääse sotkemaan sitä. Grillaus on myös nopea ja mukava aloittaa ottamalla puhdas grilli esiin suojan alta.

Puhdista grilli heti käytön jälkeen niin pääset helpommalla. Harjaa lämmin grilli puhtaaksi grilliharjalla. Kuumenna grilliä tarvittaessa lisää, jotta rasva palaa pois. Grillin ulkopinnat ja tasot on helppoa puhdistaa heti käyttövalmiiden kosteiden pikasiivousliinojen avulla. Muista antaa grillin jäähtyä kunnolla ennen suojuksen takaisin laittamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *