Grillin puhdistus

Tarkasta grilliharjan kunto säännöllisesti ja pyyhi grilliritilä ennen käyttöä öljyyn kevyesti kostutetulla liinalla.

Grilli kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen käyttöä ja ritilät myös jokaisen käyttökerran jälkeen. Grillin puhdistus sujuu grilliharjalla.

  1. Puhdista grilli kuumana, jolloin lika irtoaa siitä helpommin. Puhdista kuuma ritilä harjaamalla sitä noin 10-15 sekuntia. Kylmän ritilän puhdistaminen on paljon työläämpää.
  2. Voitele grilliritilä aina öljyllä, ennen kuin ryhdyt grillaamaan. Näin ruoka irtoaa siitä helpommin. Levitä ruokaöljy talouspaperilla. Älä käytä kuitenkaan oliiviöljyä, sillä se pilaantuu ja antaa ruokaan makua. Käytä öljyämisessä esim. grillipihtejä apuna, jottet polta sormiasi. Älä käytä sivellintä, sillä se saa tulen helposti leimahtamaan.
  3. Käytä grilliritilän puhdistamiseen tukevaa Grilliharjaa, joka sopii kaikille grillityypeille. Sen ruostumattomalla teräsharjalla saa helposti metalliritilän puhtaaksi. Muut grillin ulko- ja sisäpinnat saa puhdistettua grilliharjassa olevalla hankaustyynyllä. Harjan teräskaavin on kätevä väline suurimpien karstojen kaapimisessa. Grilliharjassa on pitkä varsi, joka helpottaa grillin puhdistusta ja lisää turvallisuutta.
  4. Posliiniemaloitujen brikettigrillien tai värillisten kaasugrillien pinta saattaa näyttää hilseilevältä. Kannen sisäpuolella olevat hilsehiutaleet ovat todennäköisesti kuitenkin hiiltyneitä rasvakerrostumia, jotka saa puhdistettua grilliharjan hankaustyynyllä, lämpimällä vedellä ja käsiastianpesuaineella.
  5. Jos pelkkä harjaaminen ei riitä, käytä puhdistamiseen grillinpuhdistukseen kehitettyä ainetta sen valmistajan antaman ohjeen mukaan. Kaikille grillityypeille löytyy omat puhdistusaineensa.
  6. Jos grillin ulkopinnan saumat ovat ruostuneet, voi ruosteen poistaa hapottomalla öljyllä (esim. WD40). Hitsaussaumat kannattaa öljytä aina aika ajoin. Pyyhi ylimääräinen öljy pois kuivalla liinalla. Älä käytä hapottomia öljyjä tai vastaavia aineita kuitenkaan grillin sisäpintoihin.
  7. Kun grilli on jäähtynyt, peitä se grillisuojuksella, jolloin se pysyy puhtaana siitepölystä, roskista ja linnunjätöksistä seuraavaan grillauskertaan.

Tarkasta grilliharjan kunto säännöllisesti ja pyyhi grilliritilä ennen käyttöä öljyyn kevyesti kostutetulla liinalla. Riittoisasta rullasta riittää koko kesäksi. Jos et halua pilata parempaa liinaa rasvaiseen grilliin, voit käyttää myös kestävää ja reilunkokoista pikasiivousliinaa. Siten saat irrotettua ritilään mahdolliset jääneet harjakset, jotka voivat muuten joutua ruokaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *