Terassin ja pihan syyshuolto

Reima kiinteistöharja on kevyt metallivartinen harja monenlaiseen pihaan.

Terassin huoltaminen syksyisin on tärkeää, jotta terassi pysyy hyvässä kunnossa ja sillä on turvallista liikkua. Pihan syyshuolto kannattaa tehdä kuivalla ilmalla ennen pakkasia. Näin pidennät ulkokalusteiden ja terassien käyttöikää ja pidät piha-alueet kunnossa läpi talven.

Lakaise terassi säännöllisesti

Terassilla lojuvat märät lehdet, kukkien pudonneet roskat sekä märkä kura kuluttavat ja tummentavat puuta eikä terassi pääse kunnolla kuivumaan. Lisäksi märät lehdet voivat olla liukkaita, jollei niitä lakaise pois. Syksyllä kosteat roskat tarttuvat helposti kenkiin ja lemmikkien tassuihin ja kulkeutuvat sisälle. Ulkoharjalla lakaisu auttaa pitämään sisääntulon puhtaana ja eteiseen kulkeutuu huomattavasti vähemmän roskia. Myös puupinnat ja laatat pysyvät hyvässä kunnossa ja kauniimpana, kun säännöllisesti harjaa niistä hiekan ja lehdet pois.

Pikasiivousliinoilla kalusteet ja grilli puhtaaksi

Pihan ja terassin syyshuoltoon kuuluu myös ulkokalusteiden, ikkunapeltien ja rännien puhdistaminen sekä grillin suojaaminen. Ulkokalusteet ja grilli kannattaa pyyhkiä kostealla ulkosiivousliinalla ennen suojaamista. Puhtaat kalusteet on mukavampaa ottaa jälleen keväällä esille ja kalusteet pysyvät paremmassa kunnossa talven ajan. Heti käyttövalmis liina on aina helposti saatavilla ja käytössä ilman erillistä kastelua. Paketti on helppo ottaa mukaan myös mökille ja veneeseen. Kostea ulkosiivousliina irrottaa tehokkaasti vaikean lian ikkunapelleistä ja muilta pinnoilta likaamatta parempia siivousliinoja. Biohajoavan liinan voi kierrättää kompostoimalla.

SINI-grillisuojus suojaa grilliä lehdiltä ja sateelta.

Suojaa grilli talveksi

Grilli kannattaa suojata grillisuojuksella aina, kun sitä ei käytä, mutta erityisesti talven ajaksi. Grillin puhtaana pitäminen helpottuu, kun märät lehdet ja muu lika eivät pääse sotkemaan sitä. Eri kokoisia grillisuojuksia voi käyttää myös pihakalusteiden suojaamiseen.

Jätesäkki avuksi syksyn lehtien haravointiin

Syksyn lehdet, puista ja pensaista leikkattavat oksat, risut ja muu puutarhajäte on helppo ja siisti pakata kestävään kantokahvasäkkiin. Säkissä on kätevät kantokahvat, joista se on helppo solmia kiinni ja kuljettaa. Ympäristöystävällisesti valmistettu, erikoisvahvasta kierrätysmuovista tehty säkki kestää kantamisen ja kuljetuksen. SINI-jätesäkit soveltuvat myös muuhun käyttöön kuin jätteille, esim. vaatteiden tai lelujen säilytykseen ja varastointiin.

Suojaa kädet syksyn puutarhatöissä

Pirteän pinkit siivouskäsineet sopivat kukkien istutukseen ja muihin puutarhatöihin suojaamaan käsiä. Käsineen pitkä varsi suojaa myös käsivartta ja käsineen kuvioitu pinta takaa pitävän otteen. SINI-siivouskäsineet sopivat kodin-, keittiön- ja puutarhatyöskentelyn yleiskäsineeksi ja ne kestävät myös kaikkia tavanomaisia pesuaineita.

Muista myös rännien puhdistaminen

Syksyn lehdet ja neulaset tukkivat helposti rännit. Oiva-ulkoharja on kapea ja kevyt lyhytvartinen harja rännien putsaamiseen lehdistä ja neulasista. Muistathan asianmukaiset turvavarusteet katolla ja korkealla liikkuessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *