Syksyiset vinkit ikkunanpesuun

Tripla-ikkunanpesimen kääntyvä varsi ja kolme leveää pesupintaa tekevät ikkunanpesusta helppoa.

Syksyllä pestään ikkunat puhtaaksi kesän jäljiltä, jotta hento talviaurinko pääsee paistamaan mahdollisimman hyvin sisään. Kokosimme vinkit, joilla syksyinen ikkunanpesu sujuu mukavasti.

Kesän jäljiltä ikkunoihin kertyy liikenteen pölyä, sadeveden roiskeita, puiden siitepölyä ja hyönteisten tai lintujen jätöksiä. Pimeän vuodenajan lähestyessä kannattaa varmistaa, ettei ikkunaan kertynyt lika plokkaa viimeisiäkin hentoja auringon säteitä ulos. Ikkunat pysyvät kirkkaina kevääseen asti, kun peset ne juuri ennen talvea. Ikkunoiden pesuun kannattaa valita kirkas syyspäivä, jolloin tahrat on helpoin huomata ikkunasta. Toimeen on hyvä tarttua jo hyvissä ajoin ilmojen viilettyä, jotta ehtii ennen pakkasia.

Ulkopinnat ovat usein ikkunoiden likaisin kohta

Ikkunapielet ja ikkunan ulommainen pinta ovat ikkunanpesun likaisin kohta. Jos et halua ikkunanpesuvälineiden likaantuvan heti, kannattaa ikkunanpesu aloittaa puhdistamalla ikkunapielet ja pellit. Ikkunanpesu kannattaa aloittaa puhdistamalla ikkunanpuitteet, ikkunalaudat ja ikkunoiden välit pölystä ja mahdollisista hyönteisten jätöksistä ikkunaliinalla. Näin saat pestessä pidettyä välineet puhtaampana ja nopeutat työtä.

Sälekaihtimet kannattaa pyyhkiä ennen ikkunanpesua sälekaihdinpuhdistimella ja nostaa ylös. Myös lintujen jätökset ja muut lasipinnoilla näkyvät isommat tahrat kannattaa pyyhkiä pois liinalla ennen varsinaista pesua. Jos ikkunoissa on sitkeitä likatahroja, ne saa parhaiten pois puhdistusterällä.

Helppokäyttöiset ja toimivat välineet

Sujuvimmin ikkunoiden pesu onnistuu hyvillä ja puhtailla välineillä – valinnanvaraa pesimistä löytyy. Tripla-ikkunanpesimessä on kolme pesupintaa, mikä nopeuttaa työskentelyä: kun yksi pinta likaantuu, voi vaihtaa puhtaan pinnan, eikä pesintä tarvitse välissä huuhtoa. Tripla-ikkunanpesin kääntyy lähes 360 astetta, jolloin se on aina hyvässä kulmassa pestävää ikkunaa vasten. Kääntyvä varsi helpottaa erityisesti korkeiden ikkunoiden pesua.

Ikkunanpesin-kuivain on kätevä yhdistelmä, jolla saa pestyä ja kuivattua ikkunat ja muut lasipinnat välineitä vaihtamatta. Ikkunanpesin-kuivain helpottaa ikkunoiden pesua parvekkeella ja terassilla, ja on erityisen kätevä ottaa mukaan mökille. Mikrokuituisella pesimellä ikkunat saa puhtaaksi pelkällä vedellä.

Raidattomat ja kirkkaat ikkunat

Hyvä ikkunankuivain varmistaa, ettei lasiin jää talviauringossa sihtaavia raitoja. Vaivattomimmin kuivaus sujuu, kun valitsee juuri oman kodin ikkunoille optimaalisen levyisen ikkunalastan. Pienten ruutujen ja tuuletusikkunoiden kuivausta helpottaa kapea ruutukuivain. Ikkunan kuivaaminen sujuu parhaiten rauhallisilla, yhdensuuntaisilla vedoilla. Kuivaimen on hyvä antaa liukua kevyesti lasipinnalla painamatta sitä. Ikkunakuivain tulee myös kuivata jokaisen vedon jälkeen liinalla, jottei siitä valu vettä seuraavaan vetoon.

Sinisanko on suunniteltu avuksi ikkunanpesuun. Suorakaiteen mallisessa sangossa ikkunanpesimen mahtuu kastelemaan kerralla. Sangon reunassa on myös erillinen teline ikkunanpesuvälineille. Välineet on kätevä laskea telineelle ja kuljettaa siinä ikkunalta toiselle. Pesu kannattaa aloittaa uloimmasta ikkunasta, jotta pesutulosta on helpompi tarkkailla työn edetessä. Kaikki SINI-ikkunanpesimet ja -kuivaimet sopivat SINI-jatkovarsiin, joten ikkunoiden pesu onnistuu kiipeilemättä myös korkealta.

Erityisesti syksyllä kosteiden pintojen on hyvä antaa kuivahtaa hetki rauhassa, jottei ikkunoiden väliin ei synny huurua. Ikkunoiden reunat ja nurkat on hyvä vielä kuivata mikrokuituisella ikkunaliinalla, joka imee hyvin reunalle valuneen veden. Ikkunaliinalla saa siististi viimeisteltyä myös mahdolliset lasiin jääneet tahrat tai valumajäljet.

Kommentit:

  1. Olen joskus aikoinaan nähnyt erillisen kumihuulen lisätarvikkeena ikkunankuivaimeen. Onko sitä enää saatavilla?. Tyhmää ostaa koko kuivan, kun vain kumiosa kulunut…

    1. Hei Irmeli, valitettavasti Sinituotteella ei ole ollut koskaan valikoimassa pelkkää vaihtokumia. Ikkunakuivaimemme kumi painetaan koneellisesti kiinni tuotteeseen, joten sitä ei ole tarkoitettu vaihdettavaksi. Kerron kuitenkin tuoteideanne eteenpäin tuotekehityksellemme.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *