3 x helppo tapa puhdistaa sälekaihtimet

Sälekaihdinpuhdistimen avulla sälekaihtimet on helppoa puhdistaa.

Sälekaihtimet kannattaa puhdistaa säännöllisesti, jolloin pöly ja lika eivät ehdi pinttyä kaihtimiin tiukasti. Sälekaihtimet kannattaa puhdistaa myös ikkunoiden pesun yhteydessä. Sälekaihtimien puhdistus voi olla aikaavievää puuhaa, mutta oikeilla välineillä sälekaihtimien puhdistaminen nopeutuu. Kokosimme parhaat vinkit sälekaihtimien puhdistamiseen.

1. Harjaa pöly pois sälekaihtimista

Sälekaihdinpuhdistin on uusi, erityisesti sälekaihtimien puhdistamiseen kehitetty harja, jonka avulla sälekaihtimet on helppoa puhdistaa ja myös pitää puhtaana. Sälekaihdinpuhdistin on helppokäyttöinen ja ergonominen väline sekä alumiinisten että puisten sälekaihtimien puhdistukseen.

Pehmeän harjasmateriaalin kärki on rikottu, jolloin se mukailee kaihtimien muotoa erityisen tarkasti ja harjakset hakeutuvat kuin itsestään sälekaihtimien väliin. Lisäksi harja irrottaa pieniä likatahroja sälekaihtimista ja sitä voi käyttää myös ikkunanpielien puhdistukseen.

Aidosta lampaanvillasta valmistettu pölyhuiska varautuu staattisesti ja poistaa pölyn tehokkaasti.

2. Sälekaihtimien puhdistaminen pölyhuiskan avulla

Lampaanvillainen pölyhuiska puhdistaa sälekaihtimet pölystä erityisen tehokkaasti. Pölyhuiska on valmistettu aidosta lampaanvillasta ja sen varsi on pyökkiä. Pölyhuiska on kätevää ripustaa näkyvälle paikalle ripustuslenkin avulla – näin muistat puhdistaa sälekaihtimet säännöllisesti, jolloin pöly irtoaa kevyesti.

Pölymiekka sopii korkeiden ikkunoiden sälekaihtimien puhdistamiseen. Pölymiekan saa liitettyä SINI-varteen, joten vältät kiipeilyn ja ulotut kevyesti korkealle. Mikrokuituinen pölymiekka varautuu kuivana staattisesti ja imee pölyn itseensä. Päällisen voi myös kostuttaa suihkepullolla, ja nihkeän pölymiekan avulla voi kaihtimista puhdistaa helposti tahrat ja lian.

3. Käytä sälekaihtimien tahroihin ja likaan nihkeää mikrokuituliinaa

Jos sälekaihtimiin jäi vielä likaa harjaamisen tai pölyhuiskalla pyyhkimisen jälkeen, likaiset kaihtimet kannattaa pyyhkiä nihkeällä mikrokuituliinalla, jolla saa myös tahrat puhdistettua. Pyyhi alas lasketut kaihtimet säle kerrallaan yksitellen tai suljettuna ylhäältä alas pyyhkien. Pyyhi kaihtimet lopuksi kuivalla mikrokuituliinalla. Kaihdinta ei saa vetää kosteana ylös nippuun, sillä kosteat säleet tarttuvat toisiinsa ja niiden pinta voi vaurioitua.

Vai kokeilisitko mikrokuituista pölykinnasta, joka poistaa pölyn tarkasti? Kuivana käytettävä pehmeä käsine latautuu sähköisesti ja kerää pölyn tehokkaasti.

Kommentit:

  1. Mistähän sälekaihdinharjan voi hankkia? En ole tavannut yhdessäkään kaupassa

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *