Terassin ja parvekkeen kevätsiivous

Terassi ja parveke kaipaavat talven jälkeen perusteellista siivousta, jonka jälkeen voit nauttia aurinkoisista kevätpäivistä siistissä kesähuoneessa. Näillä vinkeillä homma hoituu helposti.

Näin puhdistat terassin talven jäljiltä käyttökuntoon

Aloita siivous nostamalla terassilta pihakalusteet, kukkaruukut ja muut tavarat sivuun. Harjaa terassilta irtoroskat Ulkoharjalla tai Terassiharjalla. Huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa pinnat Lattiankuivaimella. Terassin pesuun ei tarvita välttämättä mitään koneita, vaan pesu onnistuu kevyesti samalla harjalla kuin kylpyhuoneen pesu. Terassin pesu sujuu esimerkiksi mäntysuovalla ja SINI-varteen liitettävällä pesuharjalla. Kun terassi on pesun jäljiltä kuivunut, voit tarvittaessa öljytä puisen terassin. Käytä öljyämiseen SINI-varteen liitettävää Terassiöljyharjaa. Öljyä myös tarvittaessa puiset kalusteet.

Terassiharjalla lakaistaan puisen terassin portaita.

Ulkokalusteet puhtaaksi

Terassikalusteet saa puhtaaksi pyyhkimällä kostealla mikrokuituliinalla tai kätevien ulkosiivousliinojen avulla, jos kalusteet ovat erittäin likaiset etkä halua pilata parempaa mikrokuituliinaa. Heti käyttövalmis Kostea ulkosiivousliina on näppärä, jos et halua ottaa siivousämpäriä esille. Ulkotiloja varten voi myös säästää vuoden aikana käytettyjä siivousliinoja ja hyödyntää likaisemmat liinat ikkunapeltien ja kaiteiden puhdistamiseen. Vanhaa tiskiharjaa voi hyödyntää kukkaruukkujen pesemiseen ennen uusien kukkien istuttamista.

Parvekelasien peseminen

Lasitetun parvekkeen parvekelasit voi olla haastavaa pestä ulkopuolelta. Ikkunanpesin-kuivaimessa on sekä pesin että kuivain samassa, joten välinettä ei tarvitse vaihdella ja työskentely sujuu nopeammin. Ikkunanpesin-kuivaimen saa liitettyä myös teleskooppivarteen. Viimeistele ikkunat kirkkaiksi Ikkunaliinalla. Nopeaan ikkunanpesuun voi kokeilla tabletista suihkepulloon valmistettavaa ikkunanpuhdistusainetta ja Ikkunaliinaa.

Näin pidät terassin ja parvekkeen puhtaana

Kevyellä ylläpitosiivouksella pidät terassin ja parvekkeen puhtaana koko kesän ajan. Roskat ja hiekka on kätevää lakaista Piilo-rikkasetin avulla, jossa on sulkeutuva rikkapesä, josta roskat eivät putoile tai leviä tuulen mukana. Siitepölyä kertyy terassin pinnoille koko kesän ajan. Heti käyttövalmiin Kostean ulkosiivousliinan avulla on helppoa pyyhkiä pöydät ja muut pinnat. Reilumman kokoinen Kostea moppiliina on myös kätevä esimerkiksi kalusteiden nopeaan pyyhkäisyyn. Sinisankoon tehty mieto pesuaineliuos ja pyyhkiminen mikrokuituliinalla pitävät kalusteet ja muut pinnat puhtaana koko kesän ajan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *