Juhlan aika – näin saat kotisi juhla­kun­toon

Juhlia varten kannattaa siivota hieman normaalia ylläpitosiivousta tarkemmin.

Juhlien järjestäminen alkaa siivouksella. Aloita valmistautuminen hyvissä ajoin, niin kiire ei yllätä. Kokosimme avuksesi juhlanjärjestäjän muistilistan.

Viikkoa ennen juhlia:

  • Siivoa hieman normaalia ylläpitosiivousta tarkemmin.
  • Kevään juhlissa kannattaa panostaa puhtaisiin ikkunoihin. Jos olet epävarma, miten ikkunat pestään, lue ikkunanpesuohjeet.
  • Tyhjennä tasot kaikesta ylimääräisestä tavarasta, etenkin keittiössä, jotta saat laskutilaa. Muista hankkia riittävästi kierrätysastioita, roskapusseja ja keittiön siivousvälineitä.
  • Tee jo mahdolliset huonekalujen siirrot ja varaa lahjapöytä valmiiksi.
  • Puhdista kodin pinnat kotiisi sopivalla tavalla, imuroi ja pese lattiat, pyyhi pölyt myös katosta, katonrajasta ja korkeidenkin hyllyjen päältä pölymiekan avulla.

Pari päivää ennen juhlia:

Valitse ja silitä juhlavaatteet. Silitä myös pöytäliinat ja mahdollisuuksien mukaan aseta ne jo pöydille valmiiksi. Jos et halua laittaa liinoja vielä pöydille, aseta paksu pyyhe lakanakuivaimen päälle ja laita liina lepäämään sen päälle suorana. Pyyhkeen ansiosta liinaan ei jää taitosta. Käy läpi tarjoiluastiat ja maljakot.

Lue lisää: Kuohuviinilasien pesu ja kiillotus

Lue lisää: Maljakkojen puhdistus

Päivää ennen juhlia: 

Käy läpi vielä uudelleen WC-tilat, pyyhi pölyt näkyviltä pinnoilta, imuroi ainakin eteistilat, käytävät sekä keittiö. Lattiat voi muualta pyyhkiä esimerkiksi monitoimimopin staattisella liinalla, joka kerää pölyn ja pikkuroskat tehokkaasti. Tarkista ja puhdista tarvittaessa peilit lasiliinalla, sillä juhlissa voi moni vilkaista peiliin.

Juhlapäivän aamuna:

Vaihda puhtaat käsipyyhkeet WC-tiloihin ja varaa muutama ylimääräinen näkyville vieraita varten. Laita pöydille liinat, maljakot kukkia varten ja tarjoiluastiat. Varaa juhlapäivän ajaksi riittävästi pikasiivousliinoja sekä heti käyttövalmiita desinfioivia pikasiivousliinoja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *