Juhlan aika – näin saat kotisi juhla­kun­toon

 

Juhlia varten kannattaa siivota hieman normaalia ylläpitosiivousta tarkemmin.

Juhlien järjestäminen alkaa siivouksella. Aloita valmistautuminen hyvissä ajoin, niin kiire ei yllätä.

Huomioi esimerkiksi nämä kotonasi:

Viikkoa ennen:

  • Siivoa hieman normaalia ylläpitosiivousta tarkemmin.
  • Kevään juhlissa kannattaa panostaa puhtaisiin ikkunoihin. Jos olet epävarma, miten ikkunat pestään, lue ikkunanpesuohjeet.
  • Tyhjennä tasot kaikesta ylimääräisestä tavarasta, etenkin keittiössä, jotta saat laskutilaa.
  • Tee jo mahdolliset huonekalujen siirrot ja varaa lahjapöytä valmiiksi.
  • Puhdista kodin pinnat kotiisi sopivalla tavalla, imuroi ja pese lattiat, pyyhi pölyt myös katosta, katonrajasta ja korkeidenkin hyllyjen päältä.

Pari päivää ennen:

Silitä liinat ja mahdollisuuksien mukaan aseta ne jo pöydille valmiiksi. Jos et halua laittaa liinoja vielä pöydille, aseta paksu pyyhe lakanakuivaimen päälle ja laita liina lepäämään sen päälle suorana. Pyyhkeen ansiosta liinaan ei jää taitosta. Käy läpi tarjoiluastiat ja maljakot.

Päivää ennen: 

Käy läpi vielä uudelleen WC-tilat, pyyhi pölyt näkyviltä pinnoilta, imuroi ainakin eteistilat, käytävät sekä keittiö. Lattiat voi muualta pyyhkiä esimerkiksi monitoimimopin staattisella liinalla, joka kerää pölyn ja pikkuroskat tehokkaasti. Tarkista ja puhdista tarvittaessa peilit, sillä juhlissa voi moni vilkaista peiliin.

Juhlapäivän aamuna:

Vaihda puhtaat käsipyyhkeet WC-tiloihin ja varaa muutama ylimääräinen näkyville vieraita varten. Laita pöydille liinat, maljakot kukkia varten ja tarjoiluastiat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *