Ladataan mobiilinavia

Lataus ikoni

Siivous koronaepidemian aikana – katso tästä 10 vinkkiä

Desinfioivat pikasiivousliinat poistavat virukset, bakteerit ja lian pinnoilta.

Koronavirusepidemia vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja hygieniaan panostaminen on nyt tärkeää. Arki kotona sujuu helpommin, kun siivous on nopeaa ja helppoa. Kokosimme ohjeet, joiden avulla teet päivittäisestä siivouksesta helpompaa hygieniasta tinkimättä.

Huolellinen ja usein toistuva pintojen pyyhkiminen puhtailla siivousvälineillä on nyt koronavirus (COVID-19) aikana tärkeämpää kuin koskaan. Myös influenssakaudella siivoukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Yleisimmät kosketuspinnat kuten ovenkahvat, valokatkaisijat ja vesihanat kannattaa pyyhkiä päivittäin mikrokuituliinan ja desinfioivan puhdistusaineen tai heti käyttövalmiiden desinfioivien pikasiivousliinojen avulla. Allergia-, iho- ja astmaliiton tunnuksen saaneet liinat soveltuvat kodin kaikille koville pinnoille sekä autoon.

1. Pese kädet oikein

Koronaviruksen leviämisen välttämiseksi käsien peseminen huolellisesti on tärkeää. Käsiä tulisi pestä saippualla vähintään 20 sekunnin ajan – etenkin ennen ruokailua ja tullessa ulkoa sisälle. Erityisesti lasten kanssa hyvä muistisääntö on pestä käsiä esimerkiksi Hämä-hämähäkki-laulun ajan. Näin tulee varmistaneeksi, että käsiä pestään riittävän pitkään.

Katso tästä: Ohjeet käsien pesuun >>

Heti käyttövalmiiden kosteiden pikasiivousliinojen ja desinfioivien pikasiivousliinojen avulla kosketuspintojen puhdistaminen on helppoa ja nopeaa.

2. Käytä vain puhtaita siivousvälineitä

Hygieniassa pääsee pitkälle, kun noudattaa tätä yksinkertaista ohjetta: tilat tulisi siivota aina puhtaista likaisimpiin päin. Tämän säännön noudattaminen erityisesti WC:ssä ja keittiössä on tärkeää, jotta et levitä likaa paikasta toiseen. Toinen tärkeä sääntö on siivota vain puhtailla siivousvälineillä. Muistathan pestä siivousliinat ja -mopit aina siivouksen jälkeen. SINI mikrokuituliinat ja -mopit voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Kaikkien siivousliinojen ollessa likaisina voi tarvittaessa käyttää pikasiivousliinoja.

3. Siivoa säännöllisesti

Meillä kaikilla on omat tapamme siivota ja yhtä ainoaa oikeaa tapaa siivota ei ole. Lapsiperheessä siivotaan usein ja paljon, kun taas sinkkukodissa siivousta voi harrastaa harvemmin. Koronaepidemian aikana säännöllistä siivousta kuitenkin suositellaan. Yleisimmät kosketuspinnat kuten ovenkahvat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat kannattaa pyyhkiä päivittäin. Siivouksessa voi käyttää heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta.

Käyttövalmis kostea pikasiivousliina on hygieeninen WC:n puhdistuksessa.

4. Siivous on koko perheen asia

Kodin siisteys on koko perheen yhteinen asia ja jo pienemmille lapsille voi antaa pieniä tehtäviä kodin siisteyteen liittyen. Koululaiset osaavat jo itse siivota omat jälkensä välipalan teon jälkeen. Heti käyttövalmiit Allergia-, iho- ja astmaliiton tunnuksen saaneet kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia ja turvallisia myös lasten käyttää. Vapaa-aikaa vietetään nyt paljon kodeissa, joten siivousväliä kannattaa tihentää ja etenkin kodin korkeinta hygieniaa vaativat tilat, keittiö, WC ja kylpyhuone, pitää puhtaana päivittäin.

5. Pidä siivousvälineet helposti saatavilla

Kun siivousvälineet ovat siellä missä niitä käytät, tulee niihin tartuttua helpommin. Jos kokonaiselle siivouskaapille ei ole tilaa, voi kodinhoitopisteen rakentaa esimerkiksi pesukoneen ylle jäävään tilaan, josta siivousvälineet on helppo säilyttää ja ottaa käyttöön. Hyvillä siivousvälineillä siivoaminen on mukavampaa, ja kun välineet ovat kunnossa, tulee niihin tartuttua useammin. Keittiöliina kuivuu hygieenisesti liinariipuksessa ja kylpyhuoneeseen voi lisätä helposti Ruuvittomia koukkuja ja telineitä. Hygieeninen siivous kotona tarkoittaa erillistä, omaa liinaa kaikille kohteille.

Katso tästä: Kaikki SINI-mikrokuituliinat >>

Oma liina jokaiselle kodin kohteelle – ripustuslenkissä lukee käyttökohteen nimi.

 

6. Pese siivousliinat usein

Bakteerit ja virukset leviävät erityisen hyvin kosteassa, joten on erittäin tärkeää, että siivousvälineet huuhdellaan tai pestään huolellisesti ja kuivataan ilmavasti jokaisen käytön jälkeen. Keittiön tiskirätit ja sienet ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Vaihda keittiöliina puhtaaseen päivittäin ja pese liinat pesukoneessa. Mikrokuituiset liinat kestävät satoja pesukertoja ja ne voi pestä 60 asteessa. Kompostoituvat pikasiivousliinat ovat käytännöllisiä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa. Tiskiharja kannattaa pestä astianpesukoneessa säännöllisesti. Ekologisesti kierrätysmuovista valmistettu SINI tiskiharja ja vaihtopää kestävät myös keittämisen.

7. Pikasiivousliinat ovat hygieenisiä

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ja desinfioivat pikasiivousliinat tekevät kosketuspintojen puhdistamisesta helppoa ja nopeaa. Puhdas, heti käyttövalmis kostea pikasiivousliina on heti saatavilla, joten pintojen pyyhkimiseen menee vain muutama minuutti. SINI pikasiivousliinat ovat 100 % kompostoituvasta luonnonkuidusta valmistettuja, joten ne voi kierrättää biojätteen mukana käytön jälkeen – näin lika myös todella poistuu kodista eikä leviä likaisen rätin mukana muille pinnoille. Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksynnän saaneet kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia eivätkä sisällä turhia kemikaaleja.

8. Suojaa kädet suojakäsineillä

Kädet kannattaa suojata siivouskäsineillä pintoja puhdistettaessa. Suojakäsineet suojaavat lialta ja bakteereilta sekä parantavat otepitoa siivotessasi. WC-pönttöjen puhdistuksessa kannattaa käyttää suojakäsineitä. SINI WC-harjan vaihtopää on helppoa vaihtaa ja pakkauksessa on mukana suojakäsineet vaihtamista varten. Siivouksen jälkeen suojakäsineet ja siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti.

Kierrätysastiat helpottavat lajittelua ja kodin pitämistä siistinä.

9. Vaihda roskapussit riittävän usein

Vahvat ja kestävät roskapussit auttavat pitämään kodin siistinä. Jäteastiat pysyvät puhtaana, kun roskapussit eivät vuoda. Nyt kannattaa varmistaa, että roskapusseja on riittävästi saatavilla ja viedä roskapussit ulos päivittäin. Muistathan heittää likaiset paperiliinat heti käytön jälkeen suljettavaan roskikseen ja pestä kädet aina niistämisen tai aivastamisen jälkeen.

10. Kiinnitä huomiota myös vähän erikoisempiin paikkoihin

Pöpöt voivat levitä perheenjäsenestä toiseen myös esimerkiksi auton ratista. Autossa kannattaa säilyttää kosteita pikasiivousliinoja, jolla pinnat voi pyyhkäistä ennen matkaan lähtemistä. Kaukosäädin, matkapuhelin, tietokoneen näppäimistö ja muut usein käytettävät henkilökohtaiset tavarat ovat myös pöpöjen valtakuntaa, joten kiinnitä niiden puhdistukseen erityistä huomiota.

Myös työpaikoilla kannattaa kiinnittää huomiota yleisimpien kosketuspintojen pyyhkimiseen. Kosteiden pikasiivousliinojen ja desinfioivien pikasiivousliinojen avulla WC:n ovenkahvat, keittiön vetimet, valokatkaisijat ja vesihanat on nopeaa ja helppoa pyyhkiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vinkissä käytetyt tuotteet

Pikasiivous

play nappi

Tubetähti Mmiisas: syksyinen make over työhuoneelle

Miisan tubevideossa siivotaan tällä kertaa työhuone.

Lue Tubetähti Mmiisas: syksyinen make over työhuoneelle
play nappi

Tubetähti Mmiisas siivoaa SINI-välineillä

Tubetähti Mmiisas luottaa kodin siivouksessa SINI-välineisiin.

Lue Tubetähti Mmiisas siivoaa SINI-välineillä
play nappi

Tubetähti Ilona siivoaa SINI-pikamopilla

Kevyt ja näppärä pikamoppi sopii pieneen kotiin.

Lue Tubetähti Ilona siivoaa SINI-pikamopilla
play nappi

SINI-pikamoppi helpottaa siivousta

Kurota korkealle, kurkkaa kaapin alle, siivoa lattiat ja pyyhi pinnat!

Lue SINI-pikamoppi helpottaa siivousta

Uutta

Alennettu hinta

Ostetuimmat tuotteet

© Sinituote Oy 2024

Vieritä sivu takaisin alkuun