Joulusii­vous sujuu kotimai­silla siivousvälineillä

Sinisanko auttaa niin lattian kuin saunan pesussa.

Joulusiivous on monelle meistä tärkeä osa joulun valmistelua. Kotimaiset SINI-siivousvälineet ovat tuttuja jokaiselle suomalaiselle jo sukupolvien ajan. Luo omat joulusiivousperinteesi, ja siivoa siten, kuin itsestäsi hyvältä tuntuu.

Jos haluat vältää stressin, aloita joulusiivous hyvissä ajoin. Jaksota se sopivan kokoisiin välietappeihin ja siivoa vaikka yksi huone kerrallaan. Aloita siivousvälineiden kunnon tarkistuksella ja uusi tarvittaessa välineitä. Hyvillä välineillä työ sujuu helposti ja nopeasti. Näin työhön tulee myös tartuttua. Valitsemalla kotimaisen siivousvälineen, autat Suomea voimaan hyvin. Pienillä valinnoilla on merkitystä: kymppi kuussa lisää kotimaisiin tuotteisiin luo vuodessa 10 000 uutta työpaikkaa Suomeen.

Joulusiivouksen suunnittelu

Laadi tehtävälista ja jaa työtä myös muille perheenjäsenille. Näin aikaa jää myös koristeluun ja muihin jouluvalmisteluihin. Joulusiivoukseen voi osallistua koko perhe, lapsetkin, kun heille antaa oman pienen vastuualueen ja sopivan siivousvälineen. Suursiivous ei ole välttämätön, mikäli koti on pysynyt kunnossa jo päivittäisellä järjestämisellä ja viikottaisilla ylläpitosiivouksella.

Ennen joulua on hyvä käydä myös kaappien sisällöt läpi. Ensin on hyvä kartoittaa säilytyslaatikoiden ja pukupussien määrä ja tarve. Säilytykseen sopivat tarvikkeet paitsi helpottavat tavaroiden järjestämistä kaappeihin ja varastoon, ne myös suojaavat pölyltä. Tarpeettomat vaatteet ja tavarat kannattaa viedä kierrätykseen.

Tehtävälista joulusiivousta varten

  1. Vaatteiden ja muiden kausitavaroiden siirtäminen säilytykseen
  2. Pölyjen pyyhintä huonetilasta ylhäältä alas -tekniikalla eli ensin kaappien ja hyllyjen päältä
  3. Imurointi, mattojen tuuletus ja lattioiden pesu
  4. ​Keittiön tasojen ja kaappien pyyhkiminen sekä uunin pesu
  5. WC:n ja kylpyhuoneen sekä saunan pesu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *