Laminaat­ti­lattian hellävarainen pesu

Oikein hoidettu laminaattilattia pysyy kauniina pitkään.

Laminaattilattia tulee pestä hellävaraisesti, sillä se ei kestä kovin märkää pesua. Valitsemalla oikeat siivousvälineet, pidät lattiasi hyvännäköisinä pidempään.

Laminaattilattia kannattaa pitää puhtaana imuroimalla se säännöllisesti. Imurointi ei kuitenkaan yksin riitä, vaan lattia on pyyhittävä ajoittain nihkeällä laminaattimopilla. Voit käyttää tarvittaessa mietoa yleispesuaineetta tai erityisesti laminaattilattialle tarkoitettua puhdistusainetta. Älä käytä saippuapohjaista puhdistusainetta, sillä se jättää himmeän kalvon laminaatin pintaan.

Poista tahrat lattiasta heti

Laminaattilattian puhdistuksessa on tärkeää, että se tehdään mahdollisimman vähällä vedellä. Vettä ei tule päästää etenkään laminaattilattian saumoihin tai lattian alle, sillä vesi turvottaa materiaalin helposti pilalle. Nestemäiset tahrat kannattaa poistaa välittömästi, sillä kuivuneet tahrat saattavat olla tiukassa, jolloin niitä voi olla vaikea poistaa lattiaa naarmuttamatta.

Laminaattilattialle sopivat siivousvälineet

Kommentit:

 1. Hei, mikä on Ei-saippuapitoinen pesuaine, jolla voi pyyhkiä laminaattia?

  1. Hei Terhi,

   Kaupoista on saatavilla pelkästään laminaateille tarkoitettuja pesuaineita, jotka ovat ei-saippuapitoisia. Mikrokuitua käyttäessä, ei kuitenkaan välttämättä edes tarvitse käyttää pesuaineita. Mikrokuitu on erinomainen lian- ja rasvanpoistaja, joka puhdistaa pelkän veden kanssa käytettynä.

  1. Hei Tuula,

   Laminaateille on saatavilla omia hellävaraisia, ei saippuapohjaisia pesuaineita joita voi kokeilla. Jos pesuaineita ei kuitenkaan välttämättä halua käyttää, voi tahrat ja lika irrota pelkästään mikrokuituisilla siivousvälineillä. Laminaattilattian pesu tulee kuitenkin tehdä mahdollisimman vähällä vedellä, aavistuksen nihkeä liina tai moppi soveltuu parhaiten laminaatin pesuun. Esimerkiksi monitoimimoppi käytettynä yhdessä mikrokuitumopin ja veden kanssa on erinomainen lian- ja rasvanpoistaja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *