Laminaat­ti­lattian hellävarainen puhdistaminen

Oikein hoidettu laminaattilattia pysyy kauniina pitkään.

Laminaattilattia tulee pestä hellävaraisesti, sillä se ei kestä kovin märkää pesua. Valitsemalla oikeat siivousvälineet, pidät lattian hyvännäköisenä pidempään.

Laminaattilattia kannattaa pitää puhtaana imuroimalla se säännöllisesti. Imurointi ei kuitenkaan yksin riitä, vaan lattia on pyyhittävä ajoittain nihkeällä laminaattimopilla. Voit käyttää tarvittaessa mietoa yleispesuainetta tai erityisesti laminaattilattialle tarkoitettua puhdistusainetta. Älä käytä saippuapohjaista puhdistusainetta, sillä se jättää himmeän kalvon laminaatin pintaan.

Puhdista märät tahrat lattiasta heti

Laminaattilattian puhdistuksessa on tärkeää, että se tehdään mahdollisimman vähällä vedellä. Vettä ei tule päästää etenkään laminaattilattian saumoihin tai lattian alle, sillä vesi turvottaa materiaalin helposti pilalle. Nestemäiset tahrat kannattaa poistaa välittömästi esimerkiksi kostean pikasiivous- tai moppiliinan avulla, sillä kuivuneet tahrat saattavat olla tiukassa, jolloin niitä voi olla vaikea poistaa lattiaa naarmuttamatta.

Laminaattilattialle sopivat siivousvälineet

Kommentit:

 1. Olen pessyt laminaattilattiaa saippuapitoisella aineella. Miten saippuajäämät saa puhdistettua?
  Nyt pyyhittäessä lattiaan jää kuivumisenkin jälkeen jäljet mikrokuitumopista.

  1. Hei,
   saippuapitoinen puhdistusaine kerrostuu helposti laminaatin pintaan ja tekee siitä harmaantuneen, jolloin myös laminaatin kiilto häviää. Ensin laminaattilattian voisi yrittää puhdistaa huolellisesti pelkällä vedellä nihkeäksi kostutetulla mikrokuitumopilla. Mikäli sekään ei auta, niin suosittelemme olemaan yhteydessä laminaattilattian valmistajaan, jolta varmasti löytyvät paremmat neuvot ja vinkit saippuapitoisen puhdistusaineen poissaamiseksi laminaatin pinnalta.

 2. Voiko laminaattilattiaa pyyhkiä Sinin oranssilla mopilla jossa parafiiniöljyä? Etten mene pilaamaan lattiaa

  1. Hei,
   kertakäyttöisen tomuliinan parafiiniöljy sitoo tehokkaasti pölyä, jättää kauniin kiillon ja hoitaa erityisesti puu- ja parkettilattioita, mutta siitä ei ole haittaa muillekaan lattiamateriaaleille. Jos laminaattilattiasi on kovin herkkä, kannattaa tomuliinaa kokeilla ensin huomaamattomaan kohtaan.

 3. Hei!
  Muutimme hiljattain ihanaan asuntoon ,jossa laminaattilattia olohuoneessa. Siinä on sameita jälkiä laminaatissa. Ikään kuin olisi roiskunut jotain ainetta ja sitten pinnan kiilto on roiskeiden kohdalta hävinnyt. Voiko pinnan kiiltoa palauttaa jollain aineella vai pitääkö lattia uusia.??

  1. Hei, voi olla, että lattiaa on pesty saippuapitoisella puhdistusaineella. Saippua kerrostuu helposti laminaatin pintaan ja tekee siitä harmaantuneen jolloin myös laminaatin kiilto häviää. Saippua onkin laminaattilattian vihollinen, joten pesua saippuapitoisilla pesuaineilla kannattaa välttää. Ensimmäiseksi laminaattilattian voisi yrittää pestä huolellisesti pelkällä mikrokuitumopilla, sekä ihan vedellä. Mikäli sekään ei auta, niin suosittelemme olemaan yhteydessä laminaattilattian valmistajaan, jolta varmasti löytyvät paremmat neuvot ja vinkit.

 4. Millä saan pinttyneen lian
  Rasvan ym. Pois laminaatista?

  1. Hei Tuula,

   Laminaateille on saatavilla omia hellävaraisia, ei saippuapohjaisia pesuaineita joita voi kokeilla. Jos pesuaineita ei kuitenkaan välttämättä halua käyttää, voi tahrat ja lika irrota pelkästään mikrokuituisilla siivousvälineillä. Laminaattilattian pesu tulee kuitenkin tehdä mahdollisimman vähällä vedellä, aavistuksen nihkeä liina tai moppi soveltuu parhaiten laminaatin pesuun. Esimerkiksi monitoimimoppi käytettynä yhdessä mikrokuitumopin ja veden kanssa on erinomainen lian- ja rasvanpoistaja.

 5. Hei, mikä on Ei-saippuapitoinen pesuaine, jolla voi pyyhkiä laminaattia?

  1. Hei Terhi,

   Kaupoista on saatavilla pelkästään laminaateille tarkoitettuja pesuaineita, jotka ovat ei-saippuapitoisia. Mikrokuitua käyttäessä, ei kuitenkaan välttämättä edes tarvitse käyttää pesuaineita. Mikrokuitu on erinomainen lian- ja rasvanpoistaja, joka puhdistaa pelkän veden kanssa käytettynä.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *