Laminaat­ti­lattian hellävarainen pesu

Oikein hoidettu laminaattilattia pysyy kauniina pitkään.

Laminaattilattia tulee pestä hellävaraisesti, sillä se ei kestä kovin märkää pesua. Valitsemalla oikeat siivousvälineet, pidät lattiasi hyvännäköisinä pidempään.

Laminaattilattia kannattaa pitää puhtaana imuroimalla se säännöllisesti. Imurointi ei kuitenkaan yksin riitä, vaan lattia on pyyhittävä ajoittain nihkeällä laminaattimopilla. Voit käyttää tarvittaessa mietoa yleispesuaineetta tai erityisesti laminaattilattialle tarkoitettua puhdistusainetta. Älä käytä saippuapohjaista puhdistusainetta, sillä se jättää himmeän kalvon laminaatin pintaan.

Poista tahrat lattiasta heti

Laminaattilattian puhdistuksessa on tärkeää, että se tehdään mahdollisimman vähällä vedellä. Vettä ei tule päästää etenkään laminaattilattian saumoihin tai lattian alle, sillä vesi turvottaa materiaalin helposti pilalle. Nestemäiset tahrat kannattaa poistaa välittömästi, sillä kuivuneet tahrat saattavat olla tiukassa, jolloin niitä voi olla vaikea poistaa lattiaa naarmuttamatta.

Laminaattilattialle sopivat siivousvälineet

  • Pölyn ja pienet roskat saa parhaiten laminaattilattialta pois Monitoimimoppiin kiinnitetyllä Pölyliinalla tai Staattisella liinalla.
  • Tahrat saa poistettua Monitoimimopilla ja nihkeällä mikrokuituisella laminaattipyyhkimellä tai mikrokuitumopilla. Kosteutukseen riittää esimerkiksi muutama suihkaus suihkepullosta. Jos haluat käyttää jotakin pesuainetta, tee liuos valmiiksi suihkepulloon.
  • Laminaattilattian voi pyyhkiä vaihtoehtoisesti myös Tehomopilla tai Parkettimopilla. Laminaattilattia on arka saippuapitoisille pesuaineille ja liialle kosteudelle, joten kannattaa huolehtia, että moppi on ainoastaa nihkeä eikä liian märkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *