Kura ja hiekka vahingoittavat lattiaa

Syksyn kurakelit tuovat haasteita lattioiden puhtaanapitoon. Näin puhdistat lattian oikein.

Lattian siistinä pysymistä auttaa, että jalkineet jätetään eteiseen ja ulko-oven edessä on kynnysmatto, joka kerää suurimmat hiekat. Yksinkertaisilla rutiineilla lattiat pysyvät puhtaana ja kauniina pidempään eikä lika kulkeudu asunnon muille pinnoille kuten matoille ja sohvalle.

Tärkein ohje: Puhdista säännöllisesti!

Lattia kannattaa materiaalista riippumatta puhdistaa säännöllisesti etteivät irtokivet ja roskat pääse naarmuttamaan lattiaa. Lisäksi lika pinttyy lattian pintaan sekä saumoihin, jonka jälkeen puhdistaminen on kovan työn takana.

Pidä välineet esillä

Eteisessä esillä olevaan harjaan ja rikkalapioon tulee tartuttua helpommin kuin imuriin, joka on aina otettava esille. Eteisestä kannattaa päivittäin lakaista pois hiekka ja roskat, jolloin estetään niiden kulkeutuminen ympäri asuntoa. Lika ja roskat myös kuluttavat lattian pintaa, jonka vuoksi lattia kannattaa lisäksi imuroida säännöllisesti ja huolella aina ennen lattian pyyhintää. Mopissa kulkeutuva hiekka myös naarmuttaa lattian pintaa. Imurointi ei kuitenkaan yksin riitä, vaan lattia on pyyhittävä ajoittain nihkeällä mopilla.

Vältä turhaa vedellä lotraamista

Liikaa vettä ja liotusta tulee jokaisen lattiapinnan kohdalla välttää. Esimerkiksi laminaatti- ja parkettilattiat ovat erityisen herkkiä kosteudelle, jolloin lattian puhdistuksessa on tärkeää, että se tehdään mahdollisimman vähällä vedellä. Vettä ei tule päästää etenkään lattian saumoihin, sillä vesi turvottaa materiaalin helposti pilalle. SINI Monitoimimoppiin kiinnitettävä Laminaattipyyhin puhdistaa laminaatti- parketti- ja puulattiat hellävaraisesti ja vaivattomasti. Syksyllä lattiat kuraantuvat enemmän ja laattalattian saumatkin kaipaavat puhdistusta. SINI Laattamopin tehoruudukko puhdistaa mopatessa myös saumat.

SINI-monitoimimoppi

Monitoimimoppi taipuu myös matalien huonekalujen alle, jonne imurilla ei pääse. Mikrokuitumoppi kuivana käytettynä kerää huonekalujen alta pölyt pois näppärästi ja vältyt painavien huonekalujen siirtelyltä.

Poista tahrat heti

Tahrat kannattaa puhdistaa heti niiden synnyttyä, ettei nesteitä kulkeudu lattian saumoista lattian alle, eikä tahra pinty lattiaan. Kuivuneet tahrat saattavat olla tiukassa, jolloin niitä on vaikea poistaa lattiaa naarmuttamatta. Mikrokuituiset pesimet irrottavat lian tehokkaasti kaikilta lattiamateriaaleilta. SINI Monitoimimopissa on otettu käytännöllisyys huomioon; mopista löytyy lattianpyyhintää helpottava tuolinjalkakolo, jolloin tuolien, pöytien ja lipastojen jalkojen ympärykset puhdistuu tarkasti moppia pyöräyttämällä.

Älä käytä likaisia välineitä

Muista huoltaa ja pestä myös lattian pesuvälineet. Likainen moppi ei pese lattiaa, vaan levittää likaa ympäri pintoja, joilta kyseinen lika aiemmin poistettiin. Samalla leviävät bakteerit. Huuhtele moppi huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen ja pese tarvittaessa pesukoneessa. Hanki mikrokuituisia moppeja, jotka kestävät konepesun 60 asteessa.

Lue myös:

Mopin hoito-ohje
Parkettilattian hoito

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *