Kura ja hiekka vahingoittavat lattiaa

Kannellinen rikkasetti mahtuu kapeaan väliin esimerkiksi oven taakse.

Kengissä ja lemmikkien tassuissa sisälle kulkeutuva hiekka ja lika tuovat haasteita lattioiden puhtaanapitoon. Kokosimme vinkit, joiden avulla pidät lattiat puhtaana ja paremmassa kunnossa pidempään.

Lattia kannattaa materiaalista riippumatta puhdistaa säännöllisesti, etteivät irtokivet ja roskat pääse naarmuttamaan lattiaa. Lisäksi lika pinttyy lattian pintaan sekä saumoihin, jonka jälkeen puhdistaminen on kovan työn takana. Lattian siistinä pysymistä auttaa, kun jalkineet jätetään eteiseen ja ulko-oven edessä on kynnysmatto, joka kerää suurimmat hiekat ja kosteuden. Yksinkertaisilla rutiineilla lattiat pysyvät puhtaana ja kauniina pidempään eikä lika kulkeudu asunnon muille pinnoille kuten matoille ja sohvalle.

Esillä olevaan rikkasettiin on helppoa tarttua

Esillä olevaan harjaan ja rikkalapioon tulee tartuttua helpommin kuin imuriin, jota ei viitsi joka päivä ottaa esille. Piilo rikkasetissä roskat ja hiekka pysyvät piilossa eikä rikkalapiota tarvitse tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen. Piilo rikkasetti mahtuu kapeaan väliin esimerkiksi oven taakse. Eteisestä kannattaa päivittäin lakaista pois hiekka ja roskat, jolloin estetään niiden kulkeutuminen ympäri asuntoa. Lika ja roskat myös kuluttavat lattian pintaa, jonka vuoksi lattia kannattaa lakaista säännöllisesti.

Kosteus voi pilata lattian

Kenkien, lemmikin tassujen, lastenvaunujen tai ulkoiluvaatteiden mukana sisälle kantautuu helposti vettä tai lunta, joka sulaessaan voi pilata lattian. Märkää kuraa ei kannata imuroida, vaan lakaista rikkasettiin sopivan pikakuivaimen avulla. Laminaatti- ja parkettilattiat ovat erityisen herkkiä kosteudelle, jolloin lattian puhdistuksessa on tärkeää, että se tehdään mahdollisimman vähällä vedellä. Vettä ei tule päästää etenkään lattian saumoihin, sillä vesi turvottaa materiaalin helposti pilalle. Putsari taipuu kätevästi myös eteisen lipastojen alle ja sen avulla on helppoa pyyhkäistä märät roiskeet myös eteisen seiniltä.

SINI-monitoimimopilla lattiat on helppoa puhdistaa. Jokaiselle lattiamateriaalille: parketille, laminaatille, laatalle ja muovimatolle, löytyy oma pesuosa.

Näin puhdistat lattiat helposti

Lattioiden imurointi ei yksin riitä – imuroinnin jälkeen lattialta irtoaa vielä likaa. Mikrokuituiset pesimet pehmittävät ja irrottavat lian tehokkaasti kaikilta lattiamateriaaleilta. Monitoimimopissa on otettu käytännöllisyys huomioon; mopista löytyy lattianpyyhintää helpottava tuolinjalkakolo, jolloin tuolien, pöytien ja lipastojen jalkojen ympärykset puhdistuvat tarkasti moppia pyöräyttämällä. Mikrokuitumopin lisäksi lattiat voi puhdistaa kätevästi kostean moppiliinan avulla. Heti käyttövalmis moppiliina ei vaadi erillistä kastelua – tai pesua käytön jälkeen. Se sopiikin hyvin kodin pikasiivoukseen ja erityisen likaisille pinnoille hygieeniseen siivoukseen.

Älä käytä likaisia välineitä

Muista huoltaa ja pestä myös lattian pesuvälineet. Likainen moppi ei pese lattiaa, vaan levittää likaa ympäri pintoja. Samalla leviävät bakteerit. Huuhtele moppi huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen ja pese pesupussissa pesukoneessa. SINI-mikrokuitumopit kestävät konepesun 60 asteessa. Kaikkien moppien ollessa pesussa kannattaa hyödyntää kertakäyttöisiä moppeja.

Pikaopas erilaisille lattiamateriaaleille

SINI Monitoimimoppiin kiinnitettävä laminaattimoppi puhdistaa lattiat hellävaraisesti ja vaivattomasti. Laattalattian puhdistukseen sopii laattamoppi, jonka tehoruudukko puhdistaa mopatessa myös saumat. Parkettilattia puhdistuu ja saa kauniin kiillon tomuliinoilla. Joskus parkettilattia kaipaa perusteellisempaa pesua, jolloin kannattaa turvautua parkettimoppiin ja Sinisankoon.

Lue myös:

Mopin hoito-ohje >>

Parkettilattian hoito >>

Kommentit:

 1. Monitoimimopin muoviset nastat ovat surkeita.mopit eivät pysy paikoillaan.Olen aika pettynyt .Minulla on vaaleanpunainen aparaatti,myytiin jokunen vuosi sitten ilm rintasyöpäkampanjassa. Mainoksesta ymmärsin että sama surkea pohja edelleen käytössä??

  1. Hei. Kiitos palautteestanne ja pahoittelut, ettei tuote ole vastannut odotuksianne. Mikäli haluatte reklamoida tuotteesta olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme niin he osaavat auttaa teitä.
   p. +358 19 7600 200 arkisin klo 8.00–16.00
   s-posti: sinituote@sinituote.fi
   Whatsapp +358 50 359 4768

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *