Parket­ti­lat­ti­an hoito

Parhaiten pölyt imee monitoimimoppiin kiinnitetty Tomuliina, Staattinen liina tai Pölyliina laminaatille

Parkettilattian puhdistus sujuu kunnon välineillä. Lattioiden yleisväline SINI-monitoimimoppi näyttää tässäkin tehtävässä kyntensä.

Parkettilattian puhdistus aloitetaan irtoroskien ja pölyjen poistamisella. Matot kannattaa ottaa lattioilta pois, sillä pienetkin roskat mattojen alla saattavat hiertää parkettiin jälkiä. Irtoroskat ja pölyt saa parketilta pois ilman imuriakin. Parhaiten pölyt imee monitoimimoppiin kiinnitetty Tomuliina, Staattinen liina tai Pölyliina laminaatille. Tomuliinalla saa parkettiin kauniin kiillon, sillä se sisältää puulattiaa hoitavaa parafiiniöljyä. Huomaa, että laminaattilattiaa ei suotta kannata öljyisellä Tomuliinalla pyyhkiä.

Viimeistele roskaton lattia Mikrokuitumopilla tai Laminaattipyyhkimellä. Mopin voi kostuttaa vedessä tai nihkeyttää sen suihkepullolla. Älä käytä liikaa vettä. Lattian tulisi olla täysin kuiva pari minuuttia kosteapyyhinnän jälkeen, ja jos ei ole, vettä on käytetty liikaa.

Parkettilattian voi pyyhkiä vaihtoehtoisesti myös perinteisen mopin näköisillä Tehomopilla tai Parkettimopilla, jotka sopivat etenkin portaikkoon tai muuten ahtaisiin tiloihin.

Parkettilattian pesuun ei  yleensä tarvita pesuainetta – vesi ja mikrokuitu riittävät. Halutessasi voit käyttää puupinnoille sopivia pesuaineita.

Kommentit:

  1. olen tosi tyytyväinen olen hankkinut sinituotteen jo 1989 ja kestää edelleen varsi käy kaikkeen olen monitoimimopin uusinnu ja se entinen on käytössä edelleen teen siivoustyötä työkseni en muilla välineillä osaiskaan

  2. Kiitos vinkistä! Uusimme juuri vesivahingon takia parketin ja nyt tulee hoitaa sitä paremmin kuin ennen. Kaikessa kodin siivouksessa käytän Sini-tuotteita, parhaaksi havaitut ja yhteensopivat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *