Mopin hoito-ohje

Käytä eri moppipäätä keittiössä ja saniteettitiloissa, sillä bakteerit voivat siirtyä mopin mukana huoneesta toiseen.

Siivouksen yhteydessä moppiin jää varmasti roskia ja hiekkaa, jotka voivat naarmuttaa lattiaa seuraavalla siivouskerralla. Jos moppia ei pestä, alkaa siihen ajan saatossa kasvaa bakteereita, hometta ja hiivaa. Pelkkä huuhtelu tai pudistelu ei riitä, ja moppikangas kannattaakin pestä 60 asteessa jokaisen siivouskerran päätteeksi.

 • Käytä mieluiten eri moppipäätä keittiössä ja saniteettitiloissa, sillä bakteerit voivat siirtyä mopin mukana huoneesta toiseen.
 • Kuiva- ja nihkeäpyyhinnässä moppi kerää pölyä. Siivouksen aikana puhdista mopista siihen kertyvä pöly ja karvat esimerkiksi harjaamalla moppi roskakorin päällä.
 • Käytä lankamoppien kanssa kuppipuristinta ja siivousämpäriä.
 • Pese moppi säännöllisesti pesukoneessa 60 asteessa. Käytä pesupussia, mikäli pesukoneessa on samanaikaisesti muuta pyykkiä. Mikrokuitu kerää tehokkaasti itseensä pölyä sekä roskaa ja näin käy myös pesukoneessa. Jos moppi pestään likaisten sukkien seassa, saattaa kaikki irtoroska olla kiinni mikrokuitumopissa.
 • Ennen pesua mopista kannattaa irrottaa irtokarvat ja pöly esimerkiksi harjaamalla mopin pintaa.
 • Kaikki SINI-mopit kuten ParkettimoppiLankamoppi ja Tehomoppi voidaan pestä pesukoneessa 60 asteessa. Myös kaikki Monitoimimoppiin kiinnitettävät mopit ovat konepestäviä. Mopit kestävät kymmeniä pesukertoja.
 • Vaihda moppi uuteen säännöllisesti, sillä paraskaan siivousväline ei palvele ikuisesti. Vaihtoväli riippuu käyttötavasta, mutta moppi suositellaan vaihdettavaksi vähintään kerran vuodessa.

Kommentit:

 1. Hei! Laitetaanko koneeseen pesuainetta, kun pesee lattiapesintä ja mikrokuituliinoja?

  1. Hei Minna!
   Mikrokuitumopit ja -liinat voi pestä pyykinpesuaineella. Huuhtelu- tai valkaisuaineita ei suositella mikrokuidun pesemiseen. Pyykkietikkaa tai etikkaa voi käyttää, jos haluaa liinoihin ja moppeihin raikkaan tuoksun ja pesun yhteydessä puhdistaa myös pyykinpesukonetta.

 2. Hei,
  Lankamoppi irtoaa SINI-varresta vetämällä ja kiinnittyy painamalla liitos yhteen. Lankamopin langat eivät irtoa mopista, vaan mopin voi pestä pesukoneessa pesupussissa.
  Ystävällisin terveisin Hanna

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *