Mattojen tamppaus pakkasella

Joustava muovinen mattopiiska kestää käyttöä kovallakin pakkasella, kunhan se on säilytetty oikein.

Kirpeä pakkaspäivä kannattaa hyödyntää luontoystävälliseen siivoukseen. Pakkanen nujertaa pölypunkit äänettömästi ilman imurin meteliä ja sähköenergiaa.

Vie matot pariksi tunniksi ulos pakkaseen kuistille ja mattotelineelle roikkumaan. Kun matot ovat jäähtyneet, kanna ne puhtaaseen pakkaslumeen. Lumi tarttuu lämpimän maton pintaan, mutta jäähtyneeseen mattoon se ei jää kiinni. Tamppaa matot hangessa puhtaaksi mattopiiskalla. Mattojen värit myös kirkastuvat lumipesussa. Puistele matot kylmäkäsittelyn jälkeen hyvin ja harjaa mattoharjalla.

Säilytä mattopiiska sisällä

Mattopiiskaa ei kannata jättää tamppauksen jälkeen ulos pakkaseen, vaan se tulee säilyttää lämpimässä sisätilassa ympäri vuoden. Joustava muovinen mattopiiska kestää käyttöä kovallakin pakkasella, kunhan se on säilytetty oikein. Puhtaalla sisällä säilytetyllä mattopiiskalla on lisäksi mukavampi siivota eivätkä tekstiilitkään likaannu.

Kodin tekstiilien tuuletus

Pakkasjakson aikana voi tuulettaa myös muut kodin tekstiilit. Vuodevaatteet, patjat, ryijyt ja muut kodintekstiilit sekä villavaatteet saa raikkaiksi viemällä ne ulos pakkaseen. Pölypunkit kuolevat 18 asteen pakkasessa vuorokaudessa ja 20 asteen pakkasessa jo 6 tunnissa.

Kommentit:

  1. Suomessa pölypunkit alkavat olla hyvin harvinaisia. Pölyä kyllä löytyy joka kodista. Esim. Martat suosittelevat kuitenkin tamppaamisen sijaan imuroimaan ja ulkona käyttäminen on lähinnä tuulettamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *