Matonpesuohje

Matto on puhdas, kun huuhteluvesi on täysin kirkasta, eikä jätä liukkaan tuntuiseksi.

Muistathan käyttää mattojen pesussa vain ympäristömerkittyjä pesuaineita. Suosittelemme vesistöjen suojelemiseksi viemäröityä kuivan maan matonpesupaikkaa, mikäli sellainen on käytettävissä. Näin matonpesu sujuu:

  1. Imuroi matto ennen pesua. Mattoteippiharjalla lähtee ne karvat, etenkin eläinten karvat, jotka eivät lähteneet imurilla. Mattoteippiharjalla mattojen putsaus onnistuu myös ilman sähköä esim. matonpesupaikalla tai mökillä. Varmista myös, että matto on vesipestävä. Valitse mieluiten pesupaikka, josta pesuvesi ei valu vesistöön.
  2. Levitä matto pesutasolle. Kastele ensin hyvin vedellä ja lisää mieto puhdistusaineliuos. Anna vaikuttaa hetken.
  3. Harjaa kuteensuuntaisesti molemmat puolet päästä päähän. Muista harjata myös maton reunat, koska ne ovat usein maton likaisimmat kohdat.
  4. Huuhtele matto huolellisesti useampaan kertaan, jottei puhdistusainetta jää mattoon. Matto on puhdas, kun huuhteluvesi on täysin kirkasta, eikä jätä liukkaan tuntuiseksi.
  5. Ripusta matto kuivumaan pituussuunnassa tukevalle tangolle tai useammalle vanhalle pyykkinarulle. Valitse varjoisa paikka, koska aurinko saattaa haalistaa värejä.
  6. Ravistele ja käännä matto kuivumisen aikana. Liian hidas kuivuminen saattaa kellastuttaa valkoisen maton tai jättää maton tunkkaisen tuoksuiseksi.

Mattojen käsinpesuun sopii Matonpesuharja plus, joka on muotoiltu juuri käteen sopivaksi, eikä ote lipsu märkänäkään. Luonnonharjakset ovat riittävän pehmeät ja hellävaraiset kaikille vesipesun kestäville matoille. Harjan rungossa on reikä, josta harjan voi pesun jälkeen ripustaa kuivumaan.

Myös 28 cm leveä matonpesuharja on varustettu luonnonharjaksilla. Muovirunkoinen harja on hygieeninen ja lahoamaton. Sen runko on valmistettu kierrätettävästä muovimateriaalista. Harjaan voi liittää SINI-varren, joten se sopii etenkin sellaiselle matonpesupaikalle, jossa maton voi pestä seisten.

Matonpesuun voi valita myös perinteisen puisen matonpesuharjan, jonka saa myös varrellisena.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *